Vyznačenie čiar na parkovanie - Andreja Kubinu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Megi 07. mája 2017

Priložené fotky sú z dnešného poobedia (05.05.2017), konkrétne fotené na Andreja Kubinu 20 v Trnave. Na štvrtok, 04.05.2017, bolo ohlásené, že sa budú značiť nové čiary na parkovanie. Obyvatelia mali odparkovať svoje autá už od 07:00 hod. Pracovníci, ktorí realizovali značenie sa dostavili až okolo 17:00 hod. Ráno bolo parkovisko prázdne, ale postupne sa mierne zaplnilo (cca na 20%). Čiary začali vyznačovať úplne bez rozmyslu a ako je vidieť na fotkách, tak parkovacie miesta, ktoré sú pod múrom cintorína Terézie Vansovej boli namalované takým spôsobom, že z 3 parkovacích miest vznikli 2 a pod. Nehovoriac o tom, že človeku pri pohlade na nepravidelné vyznačenie parkovacích miest stojí doslova rozum.

09. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vo štvrtok 4. 5. 2017 sme na základe dohody so zástupcom správy blokov v tejto lokalite mali realizovať obnovu vodorovného dopravného značenia. Ale poveternostné podmienky v priebehu dňa nedovoľovali obnovu realizovať (aj na fotografiách s odstupom jedného dňa je vidieť pozostatky po daždivom počasí). Nie je možné striekať značenie, pokiaľ je podklad mokrý, pretože nie je možné garantovať jeho trvácnosť.
Preto boli v celej tejto lokalite premerané a naznačkované jednotlivé parkovacie pásy - kolmé, šikmé a pozdĺžne. Keďže parkovisko nebolo celkom uvoľnené, tak nemohli byť naznačkované miesta plnohodnotne nastriekané, ale len tam kde neparkovali vozidlá a boli voľné miesta. V žiadnom prípade nejde o vyznačovanie bez rozmyslu, ale vyznačuje sa len to, čo bolo voľné.
K uvádzanému zníženiu počtu parkovacích miest na strane cintorínskeho múra treba uviesť na pravú mieru, že parkovacie miesta, ktoré tam boli predtým vyznačené, si zrealizovali samotní občania bez zrejmej znalosti príslušnej STN. Šírka vyznačených parkovacích miest bola v príkrom rozpore s platnou normou, a preto bol tento nesúlad s normou odstránený. Následne bude taktiež pôvodné nenormované vodorovné značenie premaľované sivou farbou. V priebehu tohto týždňa, opäť pri vhodných poveternostných podmienkach, bude preznačenie dokončené.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. máj 2017

Ján K.

Prosim Vas, namalujte konecne parkovacie ciary aj na Safarikovej ulici ! Inde ich mesto nastriekat vie, ale tu z neznameho dovodu nie!
17. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vyznačenie čiar na parkovisku v tejto lokalite už bolo dokončené.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania