Trnava v projekte Naše Mesto 2017

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roman 14. mája 2017

Dobrý deň,

tohtoročné zapojenie trnavskej samosprávy do tohto najväčšieho celoslovenského dobrovoľníckeho projektu je zatiaľ veľmi nízke. Ku dňu 13.05.2017 boli mestom a jeho podriadenými organizáciami navrhnuté len 3 projekty pre dokopy 30 dobrovoľníkov a všetky sú už dobrovoľníkmi takmer celé obsadené(Viď prvá príloha)

- Plánuje mesto ešte pridať ďalšie projekty?
- Ak nie, tak prosím o vysvetlenie prečo?

Dopredu ďakujem za odpoveď

Roman

V roku 2016 rok malo mesto cca 7 projektov pre viac ako 50 dobrovoľníkov.
V roku 2015 rok malo mesto cca 6 projektov pre viac ako 50 dobrovoľníkov. (viď druhá príloha)

15. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava sa aj tento rok zapája do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku Naše Mesto, ktoré organizuje Nadácia Pontis. Mestom Trnava bolo navrhnutých celkovo 12 projektov, z ktorých boli Nadáciou Pontis vybrané 3 na realizáciu (za samosprávu). Výber jednotlivých projektov je priamo v kompetencii Nadácie Pontis.
V Trnave a okolí bude v dňoch firemného dobrovoľníctva (9. - 10. 6. 2017) prebiehať celkovo až 7 projektov, do ktorých sa môže zapojiť 130 dobrovoľníkov. K dnešnému dňu 15. 5. 2017 je ešte 54 voľných miest, na ktoré sa môžu dobrovoľníci stále prihlásiť: http://www.nasemesto.sk/aktivity/trnava/?tx_rtnasemesto_activity%5Bpage%5D=1. Mesto Trnava realizuje a plánuje realizovať aj iné dobrovoľnícke aktivity. Dobrovoľnícky projekt Naše Mesto je len jedným z pripravovaných projektov.

Mestský úrad Trnava
15. máj 2017

Roman

Dobrý deň,

Ďakujem za informácie. Žiaľ 30 dobrovoľníckych miest v 3 projektoch je pre krajské mesto Trnava naozaj málo...zvyšok je už len Baseballový Areál, čo nemusí každému vyhovovať.

Píšete, že ako Mesto Trnava ste navrhovali 12 projektov(čo by bol dostatočný počet) ale iba 3 boli schválené nadáciou Pontis.

Môžete prosím napísať dôvody, prečo nebolo schválených viac projektov ako 3 ?
Verím, že Vám dali nejaké vysvetlenie/dôvody.

Napríklad porovnateľne veľké krajské mesto Žilina(spolu s podriadenými organizáciami) má schválených 6 projektov.

Ďakujem

Roman
17. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Nadácia Pontis mestu Trnava doplnila ešte dva projekty, ktoré sa budú realizovať. Firemní dobrovoľníci si už dané aktivity zarezervovali, preto zatiaľ nie sú viditeľné v ponúkaných aktivitách.
Počet realizovaných projektov z iniciatívy mesta Trnava je teda 5. Celkový počet za mesto Trnava a okolie je 9. Výber projektov a dôvody ich rozhodnutia sú v priamej kompetencii Nadácie Pontis, preto ich s rešpektom a vďačnosťou prijímame. Akcia Naše Mesto je len jednou z mnohých dobrovoľníckych akcií, ktoré mesto Trnava organizuje. Zvyšné plánované projekty i mnohé ďalšie, budú zaradené do dobrovoľníckych aktivít počas celého roka.

Mestský úrad Trnava
03. jún 2017

Roman

Dobrý deň,

Ďakujem za informácie. Naozaj pribudli ešte dva projekty, takže dokopy je to 5 projektov organizovaných zo strany mesta, spolu 56 miest pre účastníkov.
Takmer všetky miesta sú žiaľ obsadené firemnými dobrovoľníkmi alebo dobrovoľníkmi z mestkého úradu.

Myslím, že budúci rok by sa mohlo zo strany mesta pripraviť o pár projektov viac(napríklad: natieranie lavičiek, úprava detských ihrísk, čistenie parkov, atď...) aby sa pre všetkých záujemcov našlo miesto.

Verím, že by bol záujem aj zo strany verejnosti.

Tento podnet je týmto z mojej strany vyriešený.

Ďakujem

Roman

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania