Parkovanie v TT - staré mesto

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Miloš 17. mája 2017

Pri zmene dopravy v meste ste namiesto papuc na kolesa mohli dat 3 mestskych policajtov na problematicke cesty ktore ste zrusili na parkovanie, aby ludi usmernovali, ze je zmena v dopravnom znaceni. Niektore znacky su otrasne umiestnene a zle viditelne, ludia parkuju na zakazoch a vy co ??? Len papucky a 30€ kasirujete. Ak by islo o obcanov tak to riesite inac. Z pokut kludne zafinancujete celu Halenarsku. Deckam do skoly na prechodoch asistuju a co keby asistovali aj obcanom !!!! Dakujem !

17. máj 2017

kolombo

Miloš,ale veď tam sú dané značky.Konkrétne prenosná dopravná značka zákaz zastavenia a tá je nadradená trvalým zvislým a vodorovným značkám.A dokonca tie trvalé zvislé značky P-parking sú preškrknuté.Ja mám stále dojem,že väčšina Slovákov neovláda dopravné predpisy.A keď už spravím chybu,tak si ju priznám ako chlap.A mať všade policajtov,to by bol aký gól.........Už teraz ich je zbytočne veľa.
17. máj 2017

[email protected]

ja mam dojem, ze zakladnym poslanim mestskej policie by malo byt, aby doprava v meste bola plynula a nie vykonavat zarobkovu cinnost formou vyberania pokut za zle parkovanie obzvlast pocas promocii. z toho dovodu si myslim, ze by skutocne nebolo odveci nasadit 5 policajtov aby kazdy pracovny den od dajme tomu 7:00 do 18:00 hliadkovali v problematickych lokalitach a upozornovali vodicov, ze nie tu sa niesmie parkovat. som presvedceny, ze plynulosti dopravy by pomohli ovela viac ako ked behaju pokutuju za nezaplatene parkovacie listky
18. máj 2017

Peter

Kolombo, pozri si ako su tie znacky rozmiestnene. Navyse, kazdu chvilu niektoru niekto otoci, zhodi... Bohuzial som tam denno denne. Nehovorim, ze tam maju stat policajti, ale MsP by sa skor mali orientovat na kontrolu znacenia, obcas usmernit odstavene mechanizmy a ludom sa snazit trochu pomoct. Vobec sa necudujem, ze mimotrnavsky clovek s tym ma poriadny problem.
18. máj 2017

Miloš

Presne tak, tie znacky su dost casto neprehladne , a aj na tejto ulici je znacka vo vyske 1,5 metra a ked parkuje pred nou auto tak ju nieje vobec vidiet a toto sa stalo mne. A taktiez nechapem, ked mi policajti davali dole papucu, predomnou stalo auto tak isto v tom zakaze ale to si vobec nevsimali, ked uz ma byt nadstaveny meter tak pre vsetkych rovnako. Ja zaplatim pokutu a ten predomnou nemusel ??? mal znacku TT-222.. asi preto ???
18. máj 2017

Občan TT

Ty vole, toto je nonsens ...

Ja predpokladám, že všetci ste chodili do autoškoly kde Vás učili, kde sa môže a kde sa nemôže parkovať. Ak vlastníte VP, mali by ste to ovládať a keď to neovládate, tak sa to buď doučte, alebo vráťte VP na príslušný úrad ...

Vy chcete, aby mesto vynakladalo peniaze na to, aby Vám ukazovali kde môžete a kde nemôžete parkovať ? Naozaj ? A čo ešte ? Nemajú Vám auto poumývať ? Olej vymeniť ?

Pred vstupom do mesta máte tabuľu jak svet, že vstupujete do centrálnej mestskej zóny kde sa smie parkovať len na vyznačených miestach ... Ak teda máte VP, vidíte tabuľu a zaparkujete na nevyznačenom mieste, ešte tam má stáť policajt aby Vám vysvetlil, že ste ch*j ?

A vyhovárať sa na promócie ... Akože v meste sa stále niečo deje, niekto má promócie, niekto má svadbu, niekto niečo oslavuje, niekto inde na úrad, niekedy je futbal a to každý krát má byť výnimka na to, že sa môže parkovať kde sa Vám zapáči ? Chodte skúsiť zaparkovať do Viedne tam, kde nemáte a potom pochopíte, že tých pár EUR pokuty je na smiech ...

Navyše, 30 Eur pokutu policajti dávajú, len ak ste sa už priestupok spáchali viac krát :) Takže očividne je tu problém s dodržiavaním predpisov ...
18. máj 2017

Robo

Pre: [email protected] - Upozorňovať vás mali rodičia doma alebo inštruktor v autoškole, nie policajti. Značenie je na tých miestach viditeľné dobre. Je to len o pohodlí a o pokúšaní, veď minule ma nechytili tak aj dnes to možno vyjde :-) A keď to nevyjde tak kopem okolo seba ako malé decko a policajti sú tí najhorší. Bol som svedkom, keď v prvých dňoch tých dopravných obmedzení na Paulínskej stála policajtka a aj tak to nepomohlo,pretože ľudia sú arogantní a vidia len a len SEBA.
18. máj 2017

Peter Hirošima

Aj ja som minule zle parkoval a tiež som dostal pokutu. Myslel som, že oprávnene, navyše na polícii boli milý a ústretový a presne mi vysvetlili a opísali celú situáciu s mojim zlým parkovaním. Hoci som bol o pár eur ľahší, hanbil som sa, ale tešil ma ich prístup a zodpovednosť k svoje práci. Po tomto podnete Miloša ale veru tam tiež mohli stať ale dvaja, traja policajti, aby ma upozornili, že idem zle zaparkovať. Myslím, že by tam mohli byť ešte ďalší dvaja, traja, ktorým by som len hodil kľúče, nech mi to idú niekam preparkovať, že za hodku po promóciách budem späť, tak nech ma tam čakajú... Alebo som to ze pochopil??? :-D
19. máj 2017

Michal Fujala

Nie je to náhodou tak, že keď sa stane z jednosmerky ,,obojsmerka,, tak je zo zákona zákaz parkovať na ceste? trochu aj logické, že. A nemusia tam ani byť značky.
20. máj 2017

[email protected]

Pre Roba - Mna rodicia upozornovat nemusia. Ja tam neparkujem a pokuty preto nedostavam. Zato tadial obcas idem autom. A tie zaparkovane auta mi tam zavadzaju. Ci platili pokutu je mi v tom okamihu niekde blizko vylucovacieho otvoru. Preto si myslim, ze by tam mal stat mestsky policajt a ludi posielal prec. Ci mu da pokutu, alebo ho da odtiahnut ma nezaujima. Pre mna je podstatne aby tam to auto nezavadzalo.
26. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti v centre mesta prebieha viacero významných stavebných akcií, ktoré si vyžiadali isté dopravné obmedzenia v záujme prejazdnosti centrálnej mestskej zóny. Napriek našej snahe udržať centrum mesta priechodné, vodiči neustále parkujú na miestach, kde je zastavenie zakázané prenosným dopravným značením, čím vzniká riziko zablokovania premávky, najmä v prípade nutnosti prejazdu veľkých nákladných vozidiel obsluhujúcich stavby, resp. realizujúcich zásobovanie.
Personálne kapacity mestskej polície žiaľ neumožňujú obsadiť ulice mesta tak, aby mestskí policajti dokázali predchádzať páchaniu dopravných priestupkov upozorňovaním nepozorných alebo dopravných značiek neznalých vodičov, resp. takých vodičov, ktorí dopravné značenie vedome ignorujú.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania