Parkovanie na Tehelnej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Petra 18. mája 2017

Pred bytovym domom na Tehelnej ul. 4-6 mame problem s parkovanim nielen v poobednych hodinach,ale od skoreho rana (fotene o 10:00) problem trva uz roky kedy za tu pristavili nove panelaky a parkovacie miesta ziadne. navyse su to aj studenti UCM, ktori tu parkuju pocas celodennych prednasok. Plus v case ked sa obyvatelia bytov vracaju z prace, parkovacie miesta zaberaju este aj rodicia vyzdvihujuci si deti z MS. Chapem,ze parkovacie miesta patria mestu a su verejne, ale studenti maju prednasky v ZS v jame, kde je neudrziavany sportovy areal, nevie sa mesto dohodnut s univerzitou aby studenti parkovali tam? MS ma tiez priamo v skolke priestor pre parkovanie, poobede predsa ziadne zasobovanie nechodi, preco rodicia nemozu zaparkovat tam? Pripadne dat casove obmedzenie od 8:00 do 15:00

18. máj 2017

Zuzana Balazova

Uplne suhlasim, kazdy den tu hladame miesto, ci je to doobeda alebo poobede. Ti, ktori tu nebyvaju, parkuju bezohladne s nepochopitelne velkymi medzerami, a tak zaberaju priestor pre dalsie zaparkovanie. Po 18tej kazdy den parkujeme az pri policajtoch za UCM. Moznost dalsieho vytvorenia novych parkovacich miest vidim i v ciastocnom odstraneni kopca, ktory je v blizkosti. Prosim Vas o riesenie nasho uz dlhodobeho problemu.
18. máj 2017

Stewie Wonder

Keď sme v 90-tych rokoch na návšteve v USA videli obrovské univerzitné parkoviská, nechápali sme, ako môže mať študent na kúpu Chevroleta a následne aj jeho prevádzku. Nakoľko sa aj Trnava stala takým malým univerzitným mestečkom, dovolím si tvrdiť, že viac ako 1/2 parkujúcich áut po po všetkých priľahlých uliciach patrí práve študentom tej ktorej katedry s parkovaním zdarma. Vymenovávať zoznam takýchto ulíc asi nemá význam, ale skutočne by sa to mohlo začať riešiť na vyššej úrovni, nakoľko už sú obmedzovaný nie len chodci, ale aj "domáci vodiči" a ich autá, nakoľko vodičské zručnosti týchto študentov nie sú najlepšie a po čase sú tak všetky autá poobúchavné a poošúchavné od "neznámeho páchateľa".
18. máj 2017

kolombo

Situácia je taká ako je.Ale dať kopec dole,len aby sa parkovisko spravilo je choré.Na tom kopci sa deti v zime sánkujú.A v lete sa tam chodia aj niektorí ľudia opaľovať.Ja bývam tiež na blízku a tiež musím hľadať miesto na parkovanie.Treba počkať na parkovaciu politiku,kde Vám tiež nikto nezaručí parkovacie miesto.Ale už potom budú musieť všetci študenti platiť parkovné.Samozrejme aj veľa domácich,čo majú aj štyri autá.
18. máj 2017

Petra

Pani urcite nemyslela cely kopec, stacilo by od cesty na tehelnej iba cast kopca useknut, do tej strany sa nikto nesankuje, pred 30 rokmi to bolo mozne, ked nebolo tolko aut, ale v sucasnosti sa sankuje len zo zadnej strany ku chodniku k lidlu.
19. máj 2017

Peto

kolombo, z kopca len kúsok useknut, aby sa tam nemuselo parkovať pozdlzne. tým by sa poriesili aj autá stojace v neprehľadnej zákrute (kose a kríky) . podobný parkovací zárez je urobený na tehelnej pod poliklinikou oproti schodom.
19. máj 2017

Roman Krajčovič

Nie je pod tým kopcom náhodou atomový kryt? :)
20. máj 2017

Peto

Roman, trošku scifi :D to je len navážka bordelu (rozumej vykopova zemina)
24. máj 2017

Petra

Uz sa zacalo zrejme robit parkovanie v skole. Super, mozno aspon cez den zaparkujeme. Este vymysliet to poobedne parkovanie pri vyzdvihovani deti a zamestnanci skolky by tiez mohli parkovat v areali skolky.
25. máj 2017

kolombo

Petra tam sa buduje detské ihrisko Žihadielko.Žiadne parkovisko.
09. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
problém v lokalite je zahrnutý do už pripravenej koncepcie riešenia statickej dopravy v meste. V súčasnosti sa už pripravujú konkrétne návrhy riešenia, o ktorých budeme občanov priebežne informovať.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
18. máj 2023

Ondrej

Vidim ze tento podnet je stale neuzatvoreny.

Chcem sa spytat ci parkovacia politika vase problemy vyriesila - chodiac okolo vidim volne miesta vzdy v danej lokalite, opravte ma ak sa mylim.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania