Úprava parkoviska V.Clementisa 8-11

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Dušan Kováč 24. mája 2017

Parkovisko v tejto lokalite je frekventovane využívané chodcami. Náväznosť chodníkov je na jednom aj druhom konci do stredu parkoviska, kadiaľ jazdia automobily, čo chodcov motivuje prechádzať stredom parkoviska. Chodník popri bytovom dome je v nevyhovujúcom stave, ako pre migrujúcich, tak aj pre domácich, pri vchodoch. V daždivých obdobiach je uprostred parkoviska obrovská mláka, ktorá má priemer tak 15m. Pri oficiálnom vjazde z Clementisovej je vozovka značne poškodená. Na druhom konci je neoficiálny výjazd cez obrubník, ktorý je však praktický. Vyznačené boxy ako na väčšine sídliskových parkoviskách chýbajú, takže ako všade umožňujú plávajúce parkovanie.
Poprosil by som zaradiť toto dávno prežité parkovisko do plánovaných akcií obnovy.

23. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
je na zvážení všetkých občanov bývajúcich v tejto lokalite, nielen jednotlivca, či mesto má zrealizovať vodorovné parkovacie boxy a priznanie trasy pre chodcov, pretože vyznačením vodorovného dopravného značenia vrátane chodeckej trasy spôsobí oproti terajšiemu stavu úbytok minimálne o 15 súčasných nevyznačených parkovacích miest. Novo vyznačené parkovacie boxy musia byť v súlade s platnou STN, ktorá má oveľa väčšie priestorové nároky oproti neorganizovanému parkovaniu. Pokiaľ príde striktná požiadavka vyplývajúca zo zápisu zo zasadnutia príslušného Výboru miestnej časti, tak súčasný stav bude premaľovaný, avšak súčasne výrazne poklesne počet parkovacích miest. Zatiaľ takouto požiadavkou zo strany VMČ nedisponujeme, a preto na základe individuálnej požiadavky nebudeme meniť jestvujúci stav. Drobné poškodenia povrchov parkoviska budeme priebežne opravovať.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
29. október 2017

Dušan Kováč

Akceptujeme argumenty, ktoré sú jasné. Máme však otázku ako to bude v prípade parkovacej politiky, ktorú mesto pripravuje v blízkej budúcnosti. Podľa všetkých informácií z miestnych médií budú musieť byť jasné parkovacie boxy, ak už budú musieť obyvatelia za ne platiť. Je to pravda?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania