Jazdné pruhy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Atreides 25. mája 2017

Poprosím samosprávu o osadenie vertikálneho aj horizontálneho značenia určujúce radenie sa do pruhov pri odbočovaní, keďže pre nejasnosť prichádza v čase špičky ku kolíznym situáciam

25. máj 2017

Fredy

Na jednosmernej ulici (bez mimoriadnej úpravy) vozidlá odbočujúce vľavo sa radia na ľavú stranu ulice, vozidlá odbočujúce vpravo (poprípade pokračujúce priamo) sa radia na pravú stranu ulice.
Mohli by ste ozrejmiť, akú nejasnosť máte na mysli a prečo by malo prichádzať na mieste zobrazenom na fotografii ku kolíznym situáciam ?
26. máj 2017

Atreides

Je fajn že niekto pozná vyhlášku. Bohužiaľ za posledný mesiac som bol svedkom situácii, kedy vodič z ľavého pruhu pokračoval rovno, respektíve vybočil v pravo a vyblokoval vodiča smerujúceho rovno. Predpokladám že v kombinácii s pribúdajúcim množstvom obyvateľov pekného poľa a nedorobením druhého jazdného pruhu, sa len prenesie nehodová križovatka z Kukučínovej na Hlúbikovu. Preto značenie považujem za dobrú prevenciu škodám na zdraví a majetku.
05. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
znenie zákona je jednoznačné, a pokiaľ dochádza k ojedinelým kolíziám, deje sa tak len z dôvodu neznalosti platnej legislatívy. V budúcnosti nevylučujeme vyznačenie čiary v tejto lokalite, ale až po označení ďaleko vážnejších a problémových lokalít mesta.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania