Vjazd motorových vozidiel - parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Rasto 25. mája 2017

Ako je možný vjazd motorových vozidiel-parkovanie do areálu ZŠ Mozartová-predná časť-hl.vchod,nakolko do ostatných ZŠ je zakázaný okrem zasobovania.Podotýkam že sa tu pohybujú rodičia s detmi ktorý využivaju tento areal na hranie.Pred školou je dostatok parkovacích miest.

26. máj 2017

Robo

Pred školou parkujú obyvatelia okolitých bytových domov. V budove je momentálne len ZUŠ-ka a nie je to tam až tak frekventované. A deti sa hrávajú predsa na tom miniihrisku pod stromami alebo na tom hrbolatom betóne? Myslím si, že miesta je tam dosť.
27. máj 2017

Jozef Štrbka

Ja chápem podnet v zmysle dopravnej značky a nie v zmysle frekvencie pohybu rodicov a deti.
29. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v areáli budovy bývalej základnej školy, okrem iných subjektov, ktoré nemajú vzdelávacie zameranie, sídli základná umelecká škola. Budovu spravuje spoločnosť STEFE.
ZUŠ má zmluvne presne vymedzené prístupové cesty ku škole. V rámci nich parkujú pred školou autá pedagógov školy, ktorí v súvislosti s náplňou školy zabezpečujú spotrebný materiál pre vzdelávací proces, ktorý je treba vynášať (ide o nemalé váhy). Rodičia vstupujú do areálu iba pri dovoze a odvoze žiakov školy, v areáli neparkujú.
Pred areálom školy a ani v rámci areálu nie sú žiadne dopravné značenia, ktoré by vozidlám vstup zakazovali. Autami vstupujú do areálu i stravníci CSS, tí tam parkujú počas stravovania sa, alebo počas preberania jedla do prepravných nádob. Často sú to hendikepovaní ľudia, pre ktorých by bolo problematické nosiť si stravu z jedálne po bránu - miest na parkovanie pred školou nie je dostatok, tvrdenie, že je, je podľa stanoviska ZUŠ i SSS nepravdivé. V danom prípade sa nejde o typický areál ZŠ - budova je polyfunkčná, a preto tu ani nie je možné aplikovať pravidlá platné pre samostatné ZŠ.

Odbor vzdelávania, športu a kultúry

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania