Bezdomovci za UCM

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
kolombo 31. mája 2017

Rád by som bol,keby mesto Trnava verejne vyzvalo Trnavskú univerzitu Sv.Cyrila a Metoda,ktorá nachádza na ulici Bučianskej,aby si už konečne zabezpečila a hlavne oplotila svoj priestor!!Tento priestor za ich budovou sa nachádza už na ulici V jame.Na tomto mieste sa schádzajú bezdomovci a znečisťujú verejné priestranstvo!Iné riešenie nie je.Je to ich pozemok.Hlavne nech nerozprávajú,že nemajú peniaze na kúsok plota.V roku 2016 obnovovali vnútorné priestory a investovali do rôznych nových technológií sumou 2,5 milióna eur.Ja im to neberiem a ani nezávidím,ale aby im nezostalo na kúsok plota,tak neviem.......V blízkosti sa má otvoriť nové detské ihrisko Žihadielko.To majú deti trpieť rôznych asociálov?Alebo majú ľudia brať spravodlivosť do vlastných rúk?

29. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ľudí bez domova, ktorí sa zdržiavajú za budovou UCM navštívila terénna pracovníčka niekoľkokrát, naposledy 22. 6. 2016. V čase jej návštevy sa na tomto mieste nikto nezdržiaval. Ľudí, ktorí tam hlavne prespávajú, našla na inom mieste. Opakovane ich upozornila, aby si zobrali svoje osobné veci a miesto opustili. Ponúkla im využívať mestskú nocľaháreň, ktorá je v prevádzke každý deň od 19.00 – 7.00 hod. Tu majú možnosť prespať, pripraviť si teplú stravu a vykonať osobnú hygienu. Služba je poskytovaná bezplatne. Túto možnosť odmietli, nie každý človek má záujem o nocľaháreň. Tieto osoby, ktoré sa zdržiavajú za budovou UCM, nespĺňajú podmienky, ktoré im umožňujú využívať služby nocľahárne.
Prosíme občanov o trpezlivosť, s ľuďmi bez domova sa pracuje, ale vždy sa vyskytnú takí, ktorí akúkoľvek pomoc odmietajú, a my musíme túto skutočnosť akceptovať.

Mesto Trnava, odbor sociálny
27. február 2018

Juraj

Na miesto bývajú opakovane privolávané policajné hliadky. Dôvodom býva násilie, požívanie alkoholu, drogy(?), rušenie nočného kľudu. Nemyslím si, že trpezlivosť je v tomto prípade riešením. V blízkosti sa v zime sánkujú deti a po zvyšok roka funguje detské ihrisko Žihadielko.
Považujem túto situáciu za veľký problém.
27. február 2018

kolombo

Juraj tu môže pomôcť jedine UCM,že si oplotí priestor,kde prespávajú bezdomovci.Je to ich pozemok.
25. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet je vyriešený, univerzita zabezpečila oplotenie v danej lokalite.

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania