Uhynute vtaky hodene v kanali v znacnom stadiu rozkladu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Daniel Blanárik 11. mája 2013

Pri prechadzke Kamenacom som narazil na otvoreny kanal a po nazreti don sa mi naskytol pohlad, ktory je vidno na fotografii- vacsi pocet uhynutych vtakov (kacky, husy..?) a vrecia. Mnozstvo cervov ktore sa tam hemzili medzi nimi a zapach samozrejme. Polohu miesta som presne oznacil dole, je to hned pri moste ponad potok na konci pozemku s golfovym odpaliskom.

11. máj 2013

Daniel Blanárik

Konkretnejsia poloha na google maps:
N 48° 21.878 E 017° 32.767

povodna je posunuta o 100-150m
13. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme Vám za podnet. O jeho riešení Vás budeme informovať.

Elena Ursinyová, referát komunikácie, kancelária primátora
16. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, o probléme s uhynutými zvieratami v kanalizačnej šachte sme informovali Trnavskú vodárenskú spoločnosť, a. s., F. Kráľa 1, Trnava. Kompetentný zamestnanec TAVOS-u prekontroloval dažďovú aj splaškovú kanalizáciu v uvedenej lokalite s cieľom vykonať okamžitú nápravu, ale podľa jeho vyjadrenia uhynuté vtáky, ktoré ste zachytili na fotografii, nikde nenašiel. Prosíme Vás preto o doplnenie akejkoľvek vhodnej pomôcky – orientačných bodov priamo v teréne, podľa ktorých by bolo možné toto miesto identifikovať. Problému sa budeme naďalej venovať.

Elena Ursinyová, referát komunikácie, kancelária primátora
16. máj 2013

Ivana

jj foto okolia by bola urcite prinosna v takychto pripadoch
16. máj 2013

Daniel

Zbehnem tam este raz a pofotim zajtra :)
16. máj 2013

Ivana

Ved to uz tam rovno zaved toho panka z Tavosu :))
16. máj 2013

Daniel

ňo alebo :)
23. máj 2013

Martin

Neviem ako mestsky zamestnanec nemohol najst tu sachtu s uhynutymi vtakmi, ja som to nasiel za dve minuty. Je tam miliarda much a vtaky su uz skoro rozlozene. Ten kanal je presne oproti mosta, kde konci golfove ihrisko.
25. máj 2013

Jana Gmitterová, ÚKaM

Dnes som sa tam bola pozriet a podla tych suradnic sa to dalo v pohode najst. Sachtu som nafotila aj s okolim a v pondelok fotky poslem kolegom. Verim, že sa tento problem behom buduceho tyzdna odstrani. Prajem este pekny zvysok vikendu.
25. máj 2013

Daniel Blanárik

Pani Gmitterova mali by ste kandidovat za primatorku! :) dakujeme
27. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, užívateľovi šachty bude dnes odoslaná výzva na odstránenie tohto problému.

Jana Gmitterová, ÚKaM
03. jún 2013

Martin

Vtaky su stale tam, ale uz su uplne rozlozene. Zostalo len perie a kosti.
05. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájam nové informácie z odboru dopravy a komunálnych služieb:
Užívateľ predmetnej šachty chýbajúci poklop nahradil dreveným. Telefonicky bol vyzvaný, aby drevený poklop vymenil za kovový do 30.06.2013.

Jana Gmitterová, ÚKaM
17. november 2013

Flego

Kto ste už boli na tomto mieste: Daniel, Martin, Janka Gmitterová, je toto ten správny kanál? Foto je od plota golfového ihriska cez most nad Parnou a kanál je v tých kríčkoch na konci záberu......
17. november 2013

Flego

.....ak je to ten správny, tak sa v ňom okrem lístia a trochy odpadkov už nič iné nenachádza. Čo sa týka dreveného poklopu, ktorý mal byť do 30.6.2013 nahradený kovovým, tak poklop tu nieje žiadny. Kovový by som v tejto lokalite ani neodporúčal, lebo je to dobré miesto pre zberačov šrotu, takže za týždeň by bol preč. Ani iné kanály v tejto lokalite nemajú poklopy.
17. november 2013

Daniel

ano tie fotky su z toho kanala..
19. november 2013

Flego

Zdá sa, že toto je vyriešené. V šachte sa žiadne zdochliny nenachádzajú a Daniel v diskusii potvrdil, že kanál na fotkách je ten správny. Čo sa týka poklopu ten jednak nebol pôvodne predmetom podnetu a jednak dnes už nezistíme aký poklop tam 30.6.2013 bol. Otázku poklopu je zbytočné riešiť, pretože kovový odnesú zberači do šrotu a drevený si vezmú na kúrenie. Do odkrytého otvoru nie je možné náhodne spadnúť, pretože sa nachádza asi meter nad terénom, takže tam nevylezie ani dieťa ani pes.
21. november 2013

Gmitterová Jana

Dobrý deň, ďakujeme za aktualizáciu. Užívateľ vodnej stavby, ktorej súčasťou je aj predmetná šachta, bude vyzvaný, aby poklop doplnil.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania