Neupravená zeleň ohrozuje občanov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Lenka 13. júna 2017

Mestska zelen je neupravena a dosahuje uz take rozmery ze vychadzajuce auta nevidia na cestnu komunikaciu ani na cyklistov ci chodcov. Ide o sipove ruze ktore urcite nemaju dosahovat pomaly 2 metre. Bolo by vhodne poslat k tomu kompetentnych zo zazmluvnenych firiem lebo takto to dopadlo ked to robili minulý rok obcania VPP s flasou "čuča"... Dakujem

14. jún 2017

Juraj1

Môžu páni z radnice machrovať s počtami vysadených stromov koľko chcú, ale mám pocit, že takto zanedbané mesto čo sa týka zelene ešte nebolo. Je tu k tomu milión príspevkov a nič sa nedeje, mám na mysli nič systémové. To že po upozornení na konkrétnu lokalitu následne pokosia burinu a oznámia, že podnet vybavený je smiešne. Žiadam vysvetlenie, prečo je takýto stav a čo mesto robí na jeho nápravu, lebo zatiaľ len reči, samochvála a "skutek-utek".
14. jún 2017

Lenka

Tento stav evidujem uz niekolko rokov a kazdy rok je to horsie a horsie ludia sa musia samy dopytovat o upravu a aj tak to trvalo min. rok až 3 mesiace kym sa toho ujali. V mediach a statistikach sa hrdia ale keby sa spytali obcanov videli by tu max. nespokojnost. Ľuďom najskor vysadia zelen pred domy a potom ich len ohrozuje a maju s tym starosti. V takom pripade tam mohli kludne nechat sirsi chodnik. Hlavne ze ked im to pridete vysvetlit na urad ze to ohrozuje odbiju vas vo dverach a keby ste si to samy orezali tak to uz vedia hned prist a pokutovat ze neodborne orezane. Zaujímavé ze to im uz netrva 3 mesiace. Alebo sa rozhodnu ze z nicoho nic sa prestanu starat o stromy a nikoho neinformuju. Stromy ktore dosahuju do nenormalnych vysok ktore oni vysadili a nestarali sa ako mali zrazu nechaju na zodpovednost obcanovi ktory ani nema prostriedky na udrzbu. Vsetci to chapu ako neskutocnu drzost zo strany samospravy ze najskor vysadia, zle sa staraju, uplne prestanu s udrzbou a nakoniec to zvalia na obcana nech sa on stara. A ked sa chudak zacne hned ho pokutuju ze neodborne. Toto je samosprava co haji zaujmy obcana?!? Mozu sa hanbit!!! Otazka znie kde potom idu peniaze z nasich dani ked nikto nic nerobi a este sa tvaria ze ich sa to netyka??
14. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobré ráno,
Ustianska ulica patrí do obvodu zelene, kde nám odborná záhradnícka firma vypovedala zmluvu. Preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení podnetu, momentálne nemôžeme zabezpečiť ostrihanie ruží.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
14. jún 2017

Juraj1

„Something is rotten in the state of Denmark“ napísal dávno Shakespeare v Hamletovi, /"niečo je zhnité v štáte Dánskom"/.
Vážená samospráva, neustále výhovorky na dodávateľské firmy už neobstoja. Na každý podnet máte odpoveď, z ktorej vyplýva, že jediný kto za to môže je dodávateľská firma. Je potrebné však hľadať vinníka na začiatku, teda pri samotnom zadávaní prác firmám, následnej kontrole odvedenej práce a z toho vyplývajúcej ďalšej spolupráce s firmou.
A keď to nejde, nech zoberú kompetentní sami do rúk kosy a kosia a hrabú, lebo sú platení z našich daní za to, aby mesto vyzeralo k svetu.
14. jún 2017

Juraj Fuzák

@Juraj, povodne som nechcel na teba reagovat... o akych vyhovorkach tu rozpravas? Ved ti bolo jasne napisane ze firma ktora sa o to starala dala vypoved, cize momentalne to nejde spravit. Tu ti napise niekto pravdu a este aj to nazves vyhovorkou? K tvojmu prispevku vyssie, o akom zanedbani co sa tyka zelene co "tu este nikdy nebolo" tu hovoris? Prosim konkretne. Akych milion prispevkou? Vypisujes tu o "neprijemnosti kritiky" a podobne prazdne floskuly. Treba upozornovat na konkretne veci a nie vyplakavat vsade dokola to iste. Nieco neni spravene dobre? V poriadku, dam to sem. Je niekde burina? V poriadku, dam to sem atd. Reci o milionoch a vseobecne frazy nikoho nezaujimaju.
14. jún 2017

Jozef Šúst

ak mesto dokaze vo vlasnej rezii kosit centrum mesta (este to plati?) neni tu aj cesta sviznejsie zareagovat aj na takyto pripadny vzpadok? co ak sa bude firma hladat napriklad rok?
len otazka, ziadne rypanie .
14. jún 2017

Juraj1

JF, čakal som kedy sa ozveš a budeš vehementne obhajovať svoje farby a zhadzovať názory iných, nič iné som od Teba ani nečakal. O čom to zase točíš? Čo chceš ešte konkrétnejšie ?
Odfotiť a poukázať na každý záhon, resp. inú plochu ktorá nie je náležite upravená? Prečo si taký neobjektívny, pokiaľ sa týka kritiky, veď to už je až smiešne, ako obhajuješ, že burina nie je, Trnávka nesmrdí atď, atď. Veď si uvedom, že tu píšu občania, Tvoji voliči, ktorí Ťa upozorňujú na nedostatky, ktoré v meste, v ktorom žijú zistia a chcú zjednať nápravu. Veď mi jasne odpovedz, prečo:
- rastie okolo cyklochodníka a nového chodníka na Rybníkovej 3 mesiace len burina
- prečo je v celom meste s výnimkou pár miest v centre vyschnutá tráva
- prečo nie sú ostrihané kríky a stromy na ul. Koniarekovej, Hlbokej, Tehelnej, Špačinskej, Bethovenovej, ...
- prečo sú zaburinené záhony a verejné plochy na Clementisovej, Špačinskej, Tehelnej, Okružnej, ...
Začni konečne konať a nie len rozprávať a osočovať, alebo sa na to vykašli.
14. jún 2017

Občan

Tak toto je úbohé vyhovarat sa na firmu . Samospráva si neuvedomuje že hazarduje z ľudským životom? Lebo keď vychádzajú z autami tak je to také vysoké že nemajú rozhlas na cestu. Kto bude zodpovedný za to ked tam výhasne zivot alebo sa stane ujma na majetku? Koho potrestaju? Nedávno tam spoluobcan orezal strom koli tomu že padajúce konáre ohrozovali chodcov toho dotyčného hned potrestali, lebo podľa uradnikov je táto ulica pychov mesta.Naozaj je to krása. Mám taký pocit že ty masi uradnici tvrdia to čo sa im hodí. Je to hnus
14. jún 2017

Juraj Fuzák

Ja nic neobhajujem ani sa nebranim kritike. Keby som tvrdil ze vsetko vsade je v poriadku, zrejme by som patril na psychiatriu. Burina je a Trnavka nesmrdi. V celom meste je vyschnuta trava pretoze neprsi dostatocne, tam kde su zavlahy trava vyschnuta nieje. Momentalne prebieha orez krov, aj odburinovanie zahonov a chodnikov. Pokial sa citis osocovany za to ze ti niekto oponuje tak sa na to vykasli radsej ty.
14. jún 2017

Lenka

Prepacte ale pre mna to nie je ziadna odpoved ze im firma vypévedala zmluvu pretoze moj problem to neriesi. Ja nie som zodpovedna za uzatvaranie zmluv a nato su hadam ti ludia zamestnaní v samospráve aby to pokryli a aby taketo situacie ani nevznikali. Maju zazmluvnene ine firmy tak nech to pokryju tym co maju... To ze nemaju na to momentálne firmu mi tie ruze neostriha ani nepomoze a ak havarujem tak ma to uz absolutne nebude zaujimat maju to v sprave preco ked vedeli ze k niecomu takemu dojde preco to neriesili skor?? To maju tie ruze vyrast do kolkych metrov kym oni niekoho najdu??? Myslim ze organizácia je katastrofalna, zmluvy by mali riesit v zime a nie ked je sezona a vsetko rastie a nie potom sa tvarit ze sa ich to netyka. Tak poprosim teda odpoved kto uhradi tie skody na majetku prip. zivotoch pri nejakej nehode?? Samosprava ked je vlastnik zelene?? Ci pre vas zase neplati zakon o zivotnom prostredi a spusta dalsich zakonov??!?
14. jún 2017

Lenka

Uvedomte si ze v tomto prípade nejde iba o esteticku funkciu ale ohrozuje to cestnu premavku! Preto ziadam odpoved kedy budu zahony ruzi ostrihane??!? Ake kroky idete podniknut aby sa tak stalo?!? Ja sa vazne obavam o svoj zivot a zivoty iných. Ludia musia vychadzat z domov do prace na nakup pre deti do skoly...takze uvedomte si ze aj par tyzdnov moze byt kritickych. Alebo to fakt treba riesit na vyssich miestach?? Mozno potom sa kompetentni rozhybu...
14. jún 2017

Občan

Preboha uradnici uvedomte si že vy ste tu pre nás nie my pre vás!!!!!! My vás platíme !!!!! To vám ešte nedošlo???,,,
14. jún 2017

Ladislav

Mám najradšej mudrlantov čo tu mudruju nadávajú a riešia čo by sa malo v Trnave spraviť a čo sa nerobi.Ja sa zúčastňujem dobrovoľníckych akcií v Trnave a nevyplakavam tu ako dosť prispievateľov.Dam Vám aj radu ak Vám ten krik tak vadí a nemáte ľavé ruky a plné ústa mudrujucich reči a času tu vypisovať tak treba zobrať nožnice a rukavice a Spraviť To A Dobrovoľne.!
14. jún 2017

Ing.Gubriansky Emil

Boli časy, keď údržbu verejnej zelene v danom volebnom realizovala jedna súkromná firma, ktorá zabezpečovala všetko, od kosenie plôch, cez orezy, výruby stromov, čistotu plôch atď.
V rámci reorganizácie prác vymyslenej p. primátorom sa údržba rozčlenila na lukratívnejšie časť,
t.j. kosenie, jarné vyhrabavanie trávnikov, jesenné hrabanie listia / mimochodom výberové konanie
vysúťažila firma x, tá si najíma firmu y a tá si najíma firmu z/ a menej lukratívnejšie časť t.j zalievka,
odburiňovanie záhonov, rez ruží a kríkov, ktoré za ceny z r. 2000 a poctivej roboty prinášajú firme
stratu. Údržba zelene je v súčasnosti zle vymyslená, nesystémova a preto to v Trnave vyzera takto.
14. jún 2017

Občan

Pán LB my nelezime na byte máme svojho dosť a prečo by sme aj mali ved daňe platime. Naviac je to na meskom pozemku a ako to v tt chodí potom vás mesto môže pokutovať za neodbornu prácu.
14. jún 2017

Občan

Pán LB bol ste sa pozrieť na ten krik ? Je po oboch stranach celej ulice . Ste ako pán B ....o tiež komentujete a neviete o com.
14. jún 2017

Ondrej Koso

Juraj1 : kde je tych milion prispevkov? ja som napocital tak 30 podnetov ztoho niektore su ine subjekty a cast len odvoz haluzi. Ty si jeden stych co strasne bojoval proti vyrubu na hlbokej a teraz su tam stromy ktore su total suche a chore som zvedavy ked to ne nekeho padne ci sa tu tiez budes tak strasne ozyvat. Pises tu ze by ludia z mesta mali kosit atd a co robia vo volnom case? Aj si niecoho podobneho zucastnil? pochybujem. Vsetky firmy co sa staraju o zelen presli sutazou a ked sa ti to nelubi tak navrhni nieco ine lebo zatial citam len tlachy.
14. jún 2017

Ing.Gubriansky Emil

P. Ondrej
O údržbu verejnej zelene sa starajú aj firmy ktoré súťažou neprešli. Čítal Ste môj predchádzajúci príspevok?
Nepíšte o veciach ktorým sa nerozumiete.
14. jún 2017

Augustin Chromiak

Zaujímalo by ma či aj pán Primátor bude pokutovany za neodbornu prácu ( TO JE ŽE NEZVLÁDOL SITUACIU A NEZABEZPECIL TO TAK ABY NEOHROZIL ZDRAVIE A ZIVOT ĽUDÍ. OHROZENIE SPOCIVA V TOM ŽE PRI VYCHÁDZANI NA KOMUNIKÁCIU NEMAJÚ DOSTATOCNY VÝHĽAD ABY MOHLI VYJSŤ BEZPECNE )Lebo nás chce pokutovať za to že sme sa snazili zabranit ujmam na zdraví,živote majetku tym že sme orezali nebezpečnú lipu .
14. jún 2017

Ladislav

Vám by som paprce orezat za to ako ste odborne orezali a zničili ten strom.dobre vedieť ako vidím niekomu príroda nadelila ale v Tom opačnom zmysle.A máte pravdu za primátora Bosnaka a Butka by ste mohli rezať o sto šesť škoda slov.
14. jún 2017

kolombo

Pán Chromiak,Vám ide dať primátor Bročka nejakú pokutu?
Inak trepe dve na tri,lebo Bročka môže za to,že nejaká firma jednoducho odstúpila od zmluvy......Sú situácie,ktoré nik neovplyvní.
14. jún 2017

Augustin Chromiak

Pán Ladislav Beňo poprosím Vás verejne ospravedlnenie za vyhrážanie ďakujem a poprosím vás aby ste sa viac nevyjadroval k tomu o com ani netušíte.
Pán kombo pán Primátor je zodpovedný za bezpečný chod Trnavy
14. jún 2017

kolombo

Takže keď nejaké auto zaparkuje v križovatke,tak aj potom je primátor zodpovedný?
Tu treba len pochopiť,že je normálne,keď firma vypovie zmluvu,tak musí mesto spraviť nové výberové konanie.S tým nikto nič neurobí,ani primátor a ani úradník.
14. jún 2017

Augustin Chromiak

Pán kolombo bol ste sa tu pozrieť? Asi neviete o com je rec.Ja tiez nekomentujem nic co som nevidel.To nevyrastlo zo včera na dnes .
15. jún 2017

kolombo

Pán Chromiak,ja so tie ruže videl,takže viem o čom je reč.Treba byť trpezlivý a chápať zákony,ktoré musí niekto dodržiavať.
15. jún 2017

Augustin Chromiak

Pan kolombo súhlasím budem sa drzat zakonov a to je v prvom rade ochrana života a zdravia je toho kopec na tresne oznámenie na neznameho páchateľa. Veď viete ako sa do hori vola tak sa z hori ožíva.
16. jún 2017

Peto

na sídliskách parkujú dodávky a keď ide auto vyparkovst spoza dodavky, je to horšie ako 1.5m krik. A nemusí to byť ani dodávka, stavu SUV, či kombi. V prvom rade je vodič povinný sa uistiť, že môže bezpečne vyjsť von na cestu. život ohrozujúci vysoký krik je len výhovorka. Ani, určite ich treba riešiť. Neviem pozadie, prečo firma vypovedala zmluvu, ale možnosti je veľa.. možno dostali lukrativnejsiu ponuku a stalo im to aj za pokutu na vypovedanie zmluvy. možno nemajú dostatok ľudských zdrojov, možno si v krachu... Chcel by som vidieť, čo by ste robili, keby vám majster murar vypovie zmluvu, sťažovali by ste sa na mesto a dozadovali sa náhradného majstra? Mesto (v tomto prípade) žiaľ musí dodržiavať iste zákonom dáme postupy. Predpokladám, že "sekačov" tam pošle keď budú mať svoje rajony porobene.
16. jún 2017

Augustin Chromiak

Zase sa stalo to čo aj v mojom prípade sused volal na mesto že čo z urobia z tymi rukami tak mu ich kazali ostrihať ale ale emailom mu ten súhlas nechceli poslať toto iste sa stalo mne a teraz ma chcu pokutovať ešte že to sused nahral.
16. jún 2017

Augustin Chromiak

Pán 5ulo správca alebo majiteľ pozemku musí konať tak aby neohrozoval ludi. Keďže to niekto nezvláda nech sa vždy svojho mandatu
16. jún 2017

Lenka

Je smiesne ako vsetci obhajuju mesto ze za to nemoze....to vam za to aj platia? Predpokladam ze vacsina pracuje alebo je uzko spata so zastupitelstvom...pretoze vsetci ludia ktori tu ziju by taketo nieco nevyslovili lebo ich sa to tyka. Ano stava sa ze firma vypovie zmluvu ale aj v takom pripade treba situaciu riesit akutne a pokryt to z inych zdrojov nacas kym sa najde nova firma.
Pan 5ulo pochybujem ze keby vam majster vypovie zmluvu tak ste takyto kludny ihned hladate riesenie aby prace pokracovali ale nemozete porovnavat stavbu domu s premavkou. Tu ide o to ze je ohrozeni zivot. Neviem ako by ste sa tvarili keby ste isli po tej ulici autom a niekto do vas narazi lebo bohuzial nevidi...pri dodavkach a odstavenych autach sa tiez upozorni majitel prip to riesi mestska policia. Vtedy je to normalne ale akonahle sa to tyka mesta tak vsetci budme ticho.
Ludia su rozhorceni lebo tato situacia sa opakuje kazdy rok. To ako prebieha ten management mesta ked uz maju skusenost z predoslych rokov a nic stale neurobili preto aby sa vyhli takymto situaciam?!?
Ludom uz tato vyhovorka nestaci chcu realne kroky riesenia... Tak nech sa samosprava vyjadri kedy to pridu ostrihat ci vobec hladaju novu firmu ake kroky podnikaju??
Myslim ze to je normalny postup o ktorom hovori aj zakon o slobodnom pristupe k informaciam a ludia maju pravo vediet co sa bude diat a kedy!!!
17. jún 2017

Peto

Tak este raz a poporiadku. Vyparkovavanie z dvora je plne na zodpovednosti sofera. Ak nema dostatocny vyhlad, ma ist velmi opatrne alebo si zabezpecit dohlad. Ako vyparkovavate auto na parkovisku pred tescom? Vyturujete to len tak von? NIe, idete opatrne a divate sa na kazdu stranu. Tak sa vyparkovava vsade, ci z dvora, ci z arealu objektu, ktory ma klasicky murovany plot, alebo z parkoviska pred nakupakom. Obvinovat ruze, ze su zivotu nebezpecne je pritiahnute za vlasy, pretoze rovnako nebezpecne su potom aj spomenute mury a okolostojace auta - nie, nemozete na ne volat policiu ;)
Ja vam obom - Augustin, Lenka, davam za pravdu, ze nie je o tu zelen postarane, vedzte, ze by som bol radsej, keby bolo. Ustianska je jedna z mojich srdcovych ulic v TT. Ale ked nie su ludia tesne po vypovedani zmluvy (nech uz bola z akehokolvek dovodu), tak jednoducho nie su ludia a reorganizacia asi bude nieco trvat. S tym prikladom majstra to nebolo to prave orechove, no musite pochopit, ze ak po TT operuje (vymyslim si) 5 timov a kazdy ma svoj rajon, tak urcite nezoberu tim c. 1 napr. z lincianskej a neposlu ho na kopanku, lebo tam im vypovedali zmluvu. Potom bude plny OpS podnetov, ze na linciansku sa kasle.
Mesto by malo co najrychlejsie spustit sutaz, alebo to vykonat vo vlastnej rezii. Isto to ale nie je rozhodnutie na 5 minut.
p. Augustin, skuste napisat email priamo Brockovi, pripadne na Facebook ak mate fb ucet a zatlacte tam, mozno ten suhlas s radostou udeli.
Drzim paste v tomto boji ;)
17. jún 2017

Peter

Pozeram, nie je to fotene pod tou strasne orezanou lipou, co bola aj v novinach? Ak ano, tak gratulujem tomu volovi, co ju tak orezal, mal by sa dat liecit! Z ruzi nerobte umelo skandal. Ak Vam tie plane vyrase haluze robia problem, poskracujte ich a dajte do BRKO. Ked pride odborns firma, vystriha to od spodu.
17. jún 2017

Ondrej Koso

Ja si myslim ze ta histeria je len kvoli tomu ze lenka a augustin su pribuzny a mozu zato zle orezanie a dostali pokutu ci sa mylim? Teraz budu vsetkych obvinovat jak su spojeni a plateni mestom...ale svoju chybu si nepriznaju.
19. jún 2017

Lenka

P. Peter a p. Ondrej Koso spajate 2 problemy dokopy. Tento problem s neostrihanymi krikmi je tu kazdy rok a vzdy to skoncilo tak ze sa o to museli postarat ludia ale uz ich to nebavi ked vidia ten pristup uradnikov a keďže tu byvaju vacsinou dochodcovia podavaju tu istu staznost telefonicky viem min. o 3 susedoch ktory tam volali za posledny tyzden. Minuly rok mal tie iste natahovacky s mestom sused povyse, ktory to vtedy vybavoval.Takze pani rieste problem a nie všetko ine len aby ste odputavali pozornost a obhajovali mesto. Jediny kto sa tu nato pozrel objektivne bol p. Gubriansky. Skuste sa zamysliet aj nad tym co vam tu napisal. Lebo zatial som z vasej strany nevidela ziadne riesenie iba prazdne reci....
19. jún 2017

jozef

Veď si na ohováraní firiem ktoré malo mesto zazmluvnené urobil kampaň, a teraz by mu aj tie firmy boli dobré, p. Gubriansky vie o čom píše a jediný sa to pozerá objektívne inak ostatný ozaj prázdne reči, všetko chce robiť vo vlastnej réžii, a nepredražené tak prečo sa to nerobí, pravda nie je to také jednoduché , akú zmluvu vypovedala firma, to bola aká zmluva keď mohla vypovedať vo vegetačnom období, p. Fuzák konkrétne pravda nie je to také jednoduché ako ste so mysleli.
19. jún 2017

Ing.Gubriansky Emil

P.Lenka
Je tu množstvo nepodstatnych príspevkov. Niektoré mi pripadajú, ako keby prispevovatelia boli agentami Mu Trnava.
Nie je podstatné, že si dovolila firma vypovedať zmluvu s Mu Trnava.
Podstatné je to, že od februára doteraz na to Mu Trnava nevedel zareagovať, či už vyhlásením verejnej súťaže, alebo prianím zadaním.
Podstatné je to, že práce nie sú doteraz vykonané. Prečo???
20. jún 2017

Lenka

Presne tak mam ten isty pocit ako vy a to som tu fakt cakala pomoc miesto toho tu citam iba obhajoby na stranu Mu. Presne ako pisete problem je v tej uplnej pasivite a ignoracii zo strany mesta. Ked tam volate povedia ostrihajte si to samy ale ked to chcete pisomne uz sa vykrucaju. Pani z Mu nam povedala ze uz 2krat malo prebehnúť vyberove konanie na novu firmu ale ani raz k tomu neprislo nakoľko nemali cas. Z toho celeho usudzujem ze je to iba fraska a niekto si tam chce dotiahnut svojich znamych.. Takze v takomto meste zijeme je to smutne...
20. jún 2017

Peto

Lenka, skusil by som tam zavolat este raz a hovor si nahravat. Ak povedia ze si to mate ostrihat a odmietnu to dat pisomne, kludne to ostrihajte, nahravku s dokazom budete mat. S takym dokazom sa potom da bit :)
20. jún 2017

Lenka

Presne ten isty scenar sme riesili v inom pripade s mestom a podobnych dokazov sme mali dost no aj tak sa vyhovarali a nechceli si priznat chybu, stale si opakovali svoje a trvali na pokute.. Z druhej strany preco by sme to mali robit stale my doteraz to tak bolo strihali sme dokonca kosili vlastnymi kosackami odhrnali sneh jedina spatna vazba bol sek za dan pripadne zasielanie pokut...tak nech sa teda stara mesto a ked sa niekomu nieco stane nech nesie aj zodpovednost zato lebo ci chceme ci nie mesto nas takto postupne nuti teda iba zacat sa stazovat a vyzadovat si svojich prav a demotivuje vsetkych k nejakej aktivnej cinnosti... kolko rokov uz trva takato situacia ked samy dochodci chodia za mnou ze spisme peticiu uz oni samy su tak znechuteni...
20. jún 2017

Peto

este by ma zaujimal fakt, ako by sa postavilo mesto k tomu, keby si objednate odbornikov na zelen, ktori ju osetria a nasledne to date predplatit mestu.
Totiz mesto ma povinnost vyzvat majitela pozemku, aby ho upravoval. Ak tak neurobi, urobi tak mesto a naklady si vymaha. Tym padom by to malo platit aj reverzne.
27. jún 2017

Peter

Mesto sa k tomu postavilo presne ako som prepokladal, nijako. Asi fakt budete musiet zobrat noznice na zivy plot, osvacat tie divoke vyhonky dolu, inak to zostane tak ako na fotke este velmi dlho.
27. jún 2017

Lenka

P. Peter hlavne ze ste tu pisali ze z toho robime umelo skandal... Aspon ludia uvidia ako dlho to bude trvat mestu... My to strihat nebudeme nakolko uz som pisala ze nemame dobre skusenosti s mestom a este by prisla pokuta za neodborne osetrenie zelene iba to oni totizto vedia....a z druhej strany robili sme to doteraz a ked to budeme robit stale mesto si zvykne a uz absolutne nic nespravia...
27. jún 2017

Peter

to co som napisal, za tym si stojim, ze to zas netreba nafukovat. Mesto to jednoducho nespravi. Mate dve moznosti, cakat alebo to ostrihat. Ja som vrbu pred nami ostrihal aby sa dalo parkovat autom a nestalo sa nic, nikto mi pokutu nedal. Mesto sa jednoducho o zelen riane nestara, nie je to nic nove, preto som pisal, ze netreba robit skandal. Ak ste na druhu stranu dostali pokutu za tu orezanu lipu, tak Vas naozaj nelutujem a dakujem mestu, ze ju ulozilo!
28. jún 2017

Lenka

Tak ked podla vas je to v poriadku ze sa mesto nestara o zelen tak platte dalej vsetky dane a starajte sa o zelen aj nadalej iba vy - takymto pristupom sa urcite nic nezmeni!!! Len som zvedava ked budete na dochodku ako polovica našej ulice ci budete vladat alebo mat nato stale financie aby vam to urobil niekto iny...
30. jún 2017

Peter

uz je to ostrihane, vcera to nejaka partia davala do poriadku, od idealu je to ale na hony vzdialene. No ale aspon su uz vidiet kvety a nie divoke pruty.
30. august 2018

Ivan

Údržba zelene

Na Kopánke sa mesto už dlhú dobu nestará o zeleň. Ruže na Ustianskej ohrozujú premávku nie len tým, že zasahujú do cesty ale aj pri výjazde nemá vodič rozhlad na cestu pre túto džunglu.
17. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
orez ruží zrealizovali aktivizační pracovníci, podnet je v súčasnosti vyriešený.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
09. október 2018

Lenka

Dakujem pekne po roku a pol pomaly....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania