Parkovania - ničenie zelene

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
MK 20. júna 2017

Dobrý deň,
všimla som si na Zelenečskej zvláštny prístup k parkovaiu, autá zasahujú do zelene, je tam zničený trávnik, necitlivo vysekané ozdobné kríky - minimálne jedna Forsythia a pekná veľká lieska (peň na fotografii), zeleň bola odstránená v období vegetačného rastu, mohli byť zničené vtáčie hniezda...
Očividne bola neodborne odstránená len na to, aby mohli parkovať autá.

28. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vozidlá na fotografii stoja v rozpore s pravidlami cestnej premávky, státie na verejne prístupnej zeleni je zakázané. S obsahom podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré zamerajú pri hliadkovej činnosti pozornosť na opísané protiprávne konanie.
V súvislosti s výrubom drevín v predmetnej lokalite preveríme, či nejde o delikt na úseku ochrany životného prostredia.

Mestská polícia mesta Trnava
10. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet bol vyriešený mestskou políciou. Bola uložená bloková pokuta.

Mestská polícia
11. júl 2017

MK

Bloková pokuta sa týkala prepokladám parkovania a čo ničenie zelene?
12. júl 2017

Matúš G

Tam sa takto parkuje roky. Kapacita parkoviska je nedostatočná tak parkujú v "záhradníctve". Neviem či to nie je už súkromný pozemok. Je to tam komplikované a vyriešenie situácie je v nedohľadne.
13. júl 2017

MK

S parkovaním máte pravdu, autá dlhšie stávajú na betónovej ploche, len v poslednom čase výraznejšie zasahujú do zelene, na miestach, kde býval trávnik sú len "koľajnice" od áut. Ľudia sú často leniví zájsť autom na parkovisko, jednoduchšie je odstaviť ich na spomínanom mieste. Teraz sa tam prvý krát stalo, že na úkor áut ktosi vysekal necitlivo kríky. Ako to bude pokračovať, po lieske, forsythii pôjde dolu aj agát, borovica a brezy...?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania