Zanedbané chodníky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Flego 16. júla 2017

Na tomto chodníku okrem buriny rastie aj statný strom. Takto zanedbaných chodníkov je na Jasnej, Strednej a Šípovej hodne.

15. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle § 9 ods. 2 Cestného zákona č. 135/1961 Zb. v znení neskorších zmien a doplnkov a § 5 ods. 7 Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Trnava č. 25 o dodržiavaní čistoty a poriadku:
„sú závady v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnosti, ktorá sa nachádza v zastavanom území a hraničí s cestou, alebo miestnou komunikáciou povinný bez prieťahov odstraňovať vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľnosti, pokiaľ tieto závady vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom.“
Čistením v letnom období sa rozumie hlavne zametanie, odstraňovanie buriny a náletov, odpadkov , lístia a inej nečistoty. V zimnom období treba zbavovať chodníky snehu a v prípade námrazy aj viackrát za deň. Pri tvorení poľadovice treba chodníky očistiť a posypať inertným materiálom (piesok, drvina a pod.).
Vzhľadom na skutočnosť, že tieto chodníky susedia so súkromnými nehnuteľnosťami, čistenie má byť zabezpečované tak, ako je uvedené vo vyššie citovaných ustanoveniach. To znamená, že dlhodobým zanedbaním starostlivosti o chodníky vyrástol zo šľahúňa vzrastlý strom, ktorý už spadá pod zákon o ochrane zelene, a na jeho vyrúbanie je už potrebný súhlas na výrub, ktorého tlačivo sa nachádza na stránke mesta www.trnava.sk, dole v sekcii Tlačivá a formuláre.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
21. marec 2018

Flego

Váu, neverím vlastným očiam, strom je vyrezaný, burina vytrhaná, chodník je znovu priechodný. Foto nemám, ale je to vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania