Križovatka pri cukrovare

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Maroš 18. júla 2017

Dobry den, na krizovatke Hospodarska-Trstinska-Vansovej-Srobarova sa mi pravidelne stava nasledovna situacia: vchadzam na semafor od hospodárskej do odbocovacieho pruhu v lavo na smerom na vansovu. Semafor neregistruje motorkárov, skutristov! Pokial tam stoji prva motorka/skuter, zelena farba nenaskoci! Zelena farba naskoci az ked sa postavi prve auto. Poprosim preverit situaciu. Dakujem

21. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme preverili a skutočne sme zistili, že pokiaľ sú motocykle vyrobené s nemagnetických komponentov, tak nedôjde k detekcii takéhoto vozidla.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
21. júl 2017

Maroš

Dobrý deň,
ďakujem za preverenie podnetu. Aké riešenie plánujete podniknúť v tomto prípade?
25. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava pripravuje poklady pre vyhlásenie súťaže na verejné obstaranie kompletnej novej svetelnej signalizácie v rámci celého mesta, ktorá bude zabezpečovať aj riešenie popisovanej detekcie. Je finančne neefektívne robiť akékoľvek dočasné vylepšenia do viac ako 30-ročných terajších radičov, pokiaľ vieme o tom, že môžeme ísť do niečoho nového a modernejšieho.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
27. júl 2017

Flego

Tá moderná signlaizácia je potrebná ako soľ. Každodenný prejazd mestom na trase Nitrianska - Kamenná s 5-6 červenými je fakt o nervy. Plynulý prejazd mestom ušetrí nielen čas, ale zlepší aj kvalitu ovzdušia v meste.
28. júl 2017

Samuel

Pokial viem, tak kolesa a min. motor bude z feromagnetickeho materialu ktory musi detekovat indukcny snimac pod vozovkou. Docasne by pomohlo napr. vyznacenie presneho miesta kde ma motocyklista presne zastavit aby ho snimac zosnimal...
16. jún 2020

cyklistaTT

Dobry den
Opakovane sa mi stalo nieco podobne ako je popisovane a neriesene v podnete
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/85682/trstinska-cesta-semafor-zle-nastaveny
Auto odbocujuce zo Srobarovej na Trstinsku cestu mna a moju dceru skoro zrazilo (pritom sme samozrejme prechadzali na zelenu).
Ak by auta odbocujuce na Trstinsku cestu mali o niekolko sekund neskor zelenu, mozno by si vsimli ze aj chodci maju v tom case zelenu a maju im dat prednost.
Mrzi ma, ze na ludoch (chodcoch) nikomu nezalezi a caka sa az na smrtelny uraz.
Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania