Chýbajúci chodník na Bučianskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
sigiq 30. júla 2017

Zdravím,chcem sa spýtať či by nebolo do budúcna možné urobiť chodník na Bučianskej ulici ,ktorý tam určite chýba. Smerom od pumpy do mesta na pravej strane je ,len tráva.Chodník tam síce je ,len je dosť nenápadný a poznajú ho ,len miestny.Navyše nelícuje s chodníkom pred ním.Človek ,ktorý sa chce dostať na križovatku a chce ďalej pokračovať k hale Družba a použil by ten chodník ,ktorý smeruje po vedľa bytoviek. Musel by sa vracať na konci chodníka opäť ku križovatke,aby mohol prejsť cez prechod na druhú stranu. Nehovoriac o tom ,že veľa ľudí ani nevie že sa tadiaľ dostanú ku križovatke a radšej prechádzajú na druhú stranu,lebo majú pocit ,že to už nikam nepokračuje.Je to veľmi dôležité v tom prípade už aj z hľadiska bezpečnosti.Úsek je krátky a z logického hľadiska tam ten chodník patrí.

01. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chodník uvedený v podnete nebol zrealizovaný a mesto ho ani neplánuje realizovať z nasledovných dôvodov:
1. V platnom územnom pláne mesta je križovatka navrhnutá na rozšírenie. T. j. zelená plocha medzi jestvujúcou cestou a chodníkom popri bytovkách slúži ako územná rezerva.
2. Taktiež v tomto prípade platí, že ak je možné zrealizovať chodník ďalej od cesty – ponechať bezpečnostnú rezervu – vždy mesto preferuje radšej tento variant riešenia.
3. Posledný dôvod nerealizovania tohto chodníka je fakt, že realizovať dva chodníky v jednej a tej istej trase je výrazne neekonomické a neefektívne využívanie verejných financií. Zároveň podľa bodu 1 by chodník bol aj tak v budúcnosti zrušený. Chodník popri bytovkách slúži nielen ako tranzitný, ale aj priamo pre obsluhu bytoviek.
Pre zlepšenie prehľadnosti trasy chodníka dopĺňame. Mesto v súčasnosti spracováva dokumentáciu pre realizáciu cyklotrasy popri Bučianskej ceste. Cyklotrasa je v navrhovanom úseku vedená popri šikmom chodníku k bytovkám a následne bude ďalej viesť paralelne s chodníkom pred živým plotom bližšie ku komunikácii, pričom sa napojí priamo na cyklotrasu na Rybníkovej ulici.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
01. august 2017

Ondrej

Suhlasim s odpovedou samospravy. Na ten "skryty chodnik" pomoze navies znovy vyznacenie prechodu, ktory tam je ale asi uz je zodraty. Bol dobre umiestneny kusok vyssie za odbockou aby chodec nebol hned zramovany odbocujucimi autami.
01. august 2017

sigiq

O.K. v poriadku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania