Dlhodobo odstavené nepojazdné vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Mária 27. mája 2013

Na chodníku na križovatke A. Žarnova - Kollárová stojí dlhodobo odstavené nepojazdné auto,ŠPZ: BA 425 MT. Má vyfučané gumy a je podložené drevom. Pred niekoľkými mesiacmi sme na auto upozornili aj Mestskú políciu, nič sa však nedeje a auto tam naďalej stojí a zaberá parkovacie miesto ostatným "normálnym" autám.

27. máj 2013

Ivet

fizli asi cakaju, kym mu vietor sfukne spz
27. máj 2013

Majo

a co snim mali policajti spravit kes STK ma do 14.11.2013 cize splnuje podmienky na jazdu po cestnej komunikacii policajti nemozu odtiahnut auto len preto ze ma defekt ak nestoji strede cesty, preto nekonali ani konat nebudu
28. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet sme preposlali mestskej polícii. O jeho riešení vás budeme informovať.

Jana Gmitterová, ÚKaM
28. máj 2013

Anonym

odfot lepsiu fotku
29. máj 2013

Jana

Je absurdné, že ak ja zastavím s autom na 5minút bez parkovacieho lístka, tak už mi policajti dávajú pokutu. Na druhej strane si niekto môže spraviť zadarmo dlhodobé vrakovisko na verejnej komunikácii a policajti s tým nič nemôžu spraviť, lebo auto, v tomto prípade vrak, má platnú STKčku.
A básnická otázka reagujúc na "Maja" - to aj keď bude mať auto napr. odmontované kolesá, rozbité dvere, hrdzavú karosériu, ale na prednom skle nalepenú platnú STK známku, tak je auto spôsobilé na jazdu na cestnej komunikacii? Máme super zákony :-)
29. máj 2013

marko

Jana podla coho usudzujete ze je to vrak? Podla jedneho defektu? :O
29. máj 2013

majka

marko a majo, asi podla toho ze tam nestoji druhy den, ale niekolko mesiacov. to chce trochu rozmyslat a pozerat aj na druhych, nie len na seba a svoj srot. odstavit taku nepojazdnu barabiznu v oblasti s nedostatkom parkovacich miest je na zamyslenie a zatukanie na celo. co si to neodstavi kamaratovi do dvora rd na sukromny pozemok? aha za tyzden by ho poslal aj s drevom aj stk.. ach ach chlapci skuste nad tym majitelom porozmyslat. fakt sa vam to zda uplne ok?
29. máj 2013

Majo

keby auto nema defekt tak podla vas nieje vrak? to ze ma auto defekt neznamena ze mu prestane platit STK a stava sa vrakom. pokial ma STK a EK a plati povinne poistenie tak moze stat vonku na ulici aj rok a nemusi parkovat vo dvore. podla vasich staznosti ze ma spustene koleso odtiahnite ho prec staci na parkovisku vnoci zobrat ventilky na vsetkych autach a dat ich odtiahnut lebo su to vraky a hned je kopu parkovacich miest
30. máj 2013

majka

ty hovoris o zakone a ja o moralke, majitel vie ze ten srot je nepojazdny, ale kasle na to, zakon mu dava za pravdu, ale to neznamena ze to spravanie nie je sebecke a arogantne.
ked tu tolko vykrikujes o vyfucanej dusi, co ja viem, ked sme mali defekt do hodiny bol hotovy aj s vypitim kavy, ze by to niekto zvladol za par minut a niekto nie ani za niekolko mesiacov?
fajn ze si vsetko plati, ale je nepojazdny, nech na tom skusi odist ked je opak pravdou ;)
btw to je tvoje auto ked vies ze ma iba defekt? ten by bol asi najmensi problem nie?
30. máj 2013

Majo

podla coho usudzujes ze je to vrak a je nepojazdny? ma pokazeny motor? je to vidno cez kapotu? aj s autom ktore ma defekt sa da ist a ako uvadzas koleso sa da vymenit zachvilu. mozno nema rezervu tak ho nemoze hned vymenit a taisto nemoze zohnat druhu taku istu pneumatiku.
30. máj 2013

majka

aha v 21. storoci v civilizacii uz par mesiacov zhana nahradne koleso, nedaj sa vysmiat. asi isiel pesi do vyrobneho zavodu, mozno uz ho aj kotula naspat a do uplynutia stk to stihne ;)
30. máj 2013

Majo

Ak ma stare pneu je probem zohnat niekedy rovnake kedze na jednej naprave musia byt pneu rovnakej znacky i s rovkakym typom dezenu ale to asi vies ci?
30. máj 2013

majka

jj a to je v 21. storoci neriesitelny problem, zacinaju sa mi tlacit slzicky do oci, ked si predstavim chudaka toho majitela....
01. jún 2013

marko

Zohnat pneu problem nie je. Chapem ze vas hneva ze zbytocne zabera parkovacie miesto autom ktore sa dlhsiu dobu nepouziva ale bohuzail s tym nic nespravite, pokial ma STK. Jedine ho poziadat. Tak skuste najskor to:)
01. jún 2013

majka

prosim ta majitel bol by si taky dobry a nezaberal zbytocne parkovacie miesto svojim autom?
01. jún 2013

Adam

potrebujem pneu na skodu 120 R13 celorocna (nie letna nie zimna)
02. jún 2013

Anonym

Adam ty si majitel tohto auta?
02. jún 2013

Adam

nie ale sak podla vyjadreni nieje problem zohnat akukolvek pneu sak sme v 21. storoci tak chcem vediet kto zozenie ked sa uz niekolko rokov nevyrabaju takisto ako sa nevyraba nekolko druhov dezenu lebo zacali vyrabat ine
03. jún 2013

majka

klub veteranov vyriesi tvoj problem
03. jún 2013

Adam

urcite vlastnia vsetky pneu vsetkych velkosti i typu dezenu :-)
03. jún 2013

majka

urcite nemaju nic, len jeden tvoj vysnivany typ dezenu, vysnivanej velkosti, vysnivaneho typu ;)
04. jún 2013

Adam

tak si prestuduj najskvor predpisi ake pneu mozu byt obute na jednej naprave a potom daj vediet ci si mozes dovolit dat na auto pneu rovnakej velkosti rovnakeho vyrobcu a ineho typu dezenu
04. jún 2013

majka

tak si najskor prestuduj pravopis a potom mi este napis kolko kolies ma auto ;)
04. jún 2013

Adam

neviem co ma moj pravopis spolocny s autom? Majka ci majka :-)
13. november 2013

Flego

Stále stojí na svojom mieste. Poprosím policajtov, ktorým sa podarilo zlikvidovať žltý taxík na Kollárovej, aby nás zbavili aj tohoto experta. Zdá sa mi, že miesto na ktorom je odstavený ani nespĺňa podmienky pre parkovanie.
14. november 2013

Ivana

Majo vyssie pise ze do dnes 14 11 2013 ma STK, takze ak je to pravda, zajtra rano sa uz aj mozu policajti realizovat, stoji tam uz par mesiacov. bye bye
22. november 2013

Flego

Končí platnosť EK aj TK, vozidlo je možné z verejného priestoru odstrániť.
22. november 2013

Flego

Výborný postreh Ivanka!
07. december 2013

Flego

Stále tam stojí, aj keď už zopár dní nemá platnú EK ani TK. Preposlali ste to mestskej polícii?
12. december 2013

Lucia

No, tak ja som dnes krátkym ranným telefonátom povzbudila mestských policajtov k riešeniu tohto odstaveného auta, tak uvidíme, ako promptne budú reagovať.
18. január 2014

Ivana

Lucia, asi to pomoho, pribudla tam vyzva na ostranenie vozidla.
18. január 2014

Lucia

Telefonát z decembra nepomohol, tak som volala tento týždeň ešte raz, že či reku naozaj od toho decembra nemali cestu okolo, až to pomohlo.
08. február 2014

Flego

Keď sa do niečoho obujú baby, hneď to funguje! Výborná práca Lucia aj Ivana!
12. február 2014

Flego

Vybavené. Jeden z najstarších príspevkov sa podarilo vyriešiť. Vďaka Lucia !
12. február 2014

Peter Bročka

nakoniec má tento podnet vcelku komickú dohru. auto patrí kamošovi Maťovi, ktorý je okrem iného autorom loga odkazprestarostu.sk :))
12. február 2014

Flego

8-)) a neskúšal len našu akcieschopnosť? Lebo toto bola naozaj jedna z ťažších úloh :-))))
12. február 2014

Peťo

Keby tam bola ceduľka zoberte si na súčiastky tak by som ho zobral hneď

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania