Odpad vedľa stojiska

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Filip 13. augusta 2017

Minuly tyzden sem pridal kolega prispevok o neporiadku pri stojisku na Kubinu. Toto je ten isty problem len o 100 metrov dalej. Prosim o odpratanie a umiestnenie kamery - aspon na mesiac.

16. august 2017

Filip

A takto to vyzera v stojisku.
22. september 2017

Filip

A opat dokola. Mohlo by s tym, prosim, mesto nieco robit? Neplanuju sa na Kubinu podzemne smetne kose, alebo aspon navrhnut riesenie?
25. december 2017

Filip

Neporiadok (do nekonecna a este dalej...)

Dobry den, myslim ze z fotiek je jasne o co by vas opat rad poprosil. Aby bolo jasne, ludia este neotvorili darceky, neviem si predstavit co tam bude zajtra. Toto je len jedno stojisko, ale v podobnom stave su vsetky na ulici. Tak si podme dalej zatvarat oci pred problemom a dajte to prosim upratat aby som sem buduci tyzden mohol poslat rovnaky problem. Ale hnevam sa viac na "ludi" ako na mesto. A prajem vsetkym co sa staraju pekne sviatky.
02. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stojiská po celej Trnave boli pred sviatkami, ale aj po nich zasypávané odpadom, ale podľa informácií spolupracujúcej firmy, odpad bol pravidelne odvážaný zo všetkých stojísk. Stojiská sú, žiaľ, aj vizitkou svojich používateľov.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
02. január 2018

Filip

Dakujem.
To ze susedia su prasiatka som uz davno zistil. Bolo by mozne pridat smetnu nadobu na zmiesany odpad? Predpokladam, ze nejake zostali kedze sa teraz vymienaju za podzemne.
14. september 2018

Ludo

Neporiadok od susedov

Dobry den, opakovane kazdy tyzden, kazdy mesiac je neporiadok pri stojiskach na Kubinu (pneumatiky, nabytok, opakovane wc). Nikto s tym nic nerobi. Tentokrat je tam cela ladnicka a (asi) sadrokartonove jadro z kupelne! (vid. foto) Nerad na niekoho ukazujem prstom, ale uz mam toho dost, kazdy si ma po sebe upratat. Neviem ci je zodpovedna rodina, ktora na Kubinu c.28 preraba, alebo nie, ale nedivil by som sa. A to nespominam cely biely kanal pred ich vchodom od klebra, alebo co to je. Dokaz nemam, mozno im krivdim, nie som policajt. Ale niekto to tam nahadzal. Prerabka jadra by sa mala nahlasovat na meste, tak ak preraba aj ina rodina treba sa pozriet aj tam. Ja odmietam nadalej platit za lenivost a chrapunstvo inych. A prosim o celkove riesenie problemu - kamera, podzemne kontajnery. Dik.
06. október 2018

Filip

Pribudli nam matrace, naraznik z auta, bandaska s napisom NAFTA a stary televizor. Uz to tam je viac ako mesiac. Mozem to podpalit? Lebo ja sa na to uz skutocne nedokazem pozerat. Moji susedia su prasiatka, to uz viem. Ale to, ze sa nepokusate problem vyriesit je vasa chyba. (Myslim mesto, nie tetu co dostala ocenenie - mimochodom gratulujem, viem, ze robite co sa da) JA tam stat nemozem, ale ak mi zaplatite viac ako moj terajsi zamestnavatel, tak sa tam rad postavim...
07. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podľa našich informácií od spolupracujúcej firmy je podnet v súčasnosti vyriešený.
Dovoľujeme si občanov poprosiť o nahlasovanie vzniku takýchto skládok na čísle 159 v čase, keď ho tam niekto vytvára. Uloženie odpadu mimo zberného dvora je podľa zákona č.79/2015 priestupok, za ktorý môžu byť občania potrestaní pokutou do výšky 1 500 eur. Rovnakým priestupkom je aj ukladanie nadrozmerného odpadu z domácností vedľa kontajnerových stojísk. Odvoz tohto druhu odpadu nepatrí k povinnostiam zamestnancov FCC Trnava, ktorí vyvážajú obsah kontajnerov na separovaný a zmesový odpad. Mesto za ne platí zvlášť nemalými peniazmi z mestského rozpočtu, ktoré mohli byť využité na nové ihriská, stromy či vybavenie škôl.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
27. január 2021

Filip

prekvapko na Kubinu
19. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vyriešené v roku 2022 boli vybudované polopodzemné kontajnery. Čo sa týka nezákonne uloženého odpadu na verejnom priestranstve, tak problém vidíme hlavne v nedisciplinovanosti obyvateľov samotných. Občania nerešpektujú zákon, pričom majú k dispozícii v meste Trnava 5 zberných dvorov, kde majú možnosť odviesť objemný odpad bezplatne. V zmysle čl. 13 ods. 2) Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) č. 624 o nakladaní s komunálnymi a drobnými stavebnými odpadmi, je každý obyvateľ povinný objemný odpad vyprodukovaný na území mesta odovzdať výlučne na zberných dvoroch. Ukladanie odpadu mimo zberných nádob je zakázané. Občan má možnosť nahlasovať vznik takto nezákonne uloženého odpadu na mestskú políciu na čísle 159 v čase, keď ho tam niekto vytvára. Uloženie odpadu mimo nádoby je podľa zákona o odpadoch priestupok, za ktorý môže byť občan potrestaný pokutou.
Mesto, aj napriek nedisciplinovaným občanom, po zistení zabezpečuje odstraňovanie nezákonne uloženého odpadu z verejného priestranstva prostredníctvom spolupracujúcej firmy.
Kto? odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
19. február 2024

Filip

Neviem z akeho dna je vasa fotka, ale toto je tam uz aspon tyzden. Kym nezacnete rozdavat pokuty ludia sa nepoucia.
19. február 2024

Filip

foto sa mi nechce zobrazit
24. február 2024

Filip

Cierna skladka na Kubinu, vedla cintorina. Byvalo tam stojisko, ludia z toho spravili skladku. Treba odpratat kos na oblecenie, lebo z neho vytahuju veci a hadzu to na zem. Obrubniky treba zrusit a vyplnit to hlinou aby to nevyzeralo ako stojisko na odpadky Resp. akekolvek riesenie je lepsie ako ziadne. Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania