Následky po ,,kultúrnej´´ akcii v Garden pub

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
občan Trnavy 18. augusta 2017

Nadmerný hluk a znečistenie priľahlej oblasti po akciách v podniku Garden pub na Štefánikovej 24.

18. august 2017

občan Trnavy

Priatelia mesta Trnavy,
tento hnus, čo vidíte na fotkách, sú zvyšky po kultúrnej akcii mladých ľudí v pohostinskom zariadení Garden pub na Zelenom kríčku. Aby sme však situáciu zbytočne nedramatizovali, veď v tejto časti mesta nejde o nič výnimočné - niekoľko rozbitých fliaš s alkoholom, rozhádzané plastové fľaše a plechovice, sklo na chodníkoch a cestách, výlučky ľudských tiel v rôznych podobách, nie sú dnes až tak zaujímavé. Ale taký použitý dámsky tampón na schodom pred Apollom, tak to tu ešte nebolo. Kto vie, v akom stave bola slečna, ktorá ho tam zabudla. A to sme mali veľké šťastie, že búrka, ktorá sa opakovane v tom case prehnala nad Trnavou, väčšinu svinstva, zvratkov a iných výlučkov, upratala.
Tak potom v čom je vlastne problém, keď príroda urobila to, čo mal urobiť prevádzkar Garden pubu?
Problém je totiž samotný Garden pub. Tento podnik navštevujú vo veľkej miere mladiství a je záhadou, že zrovna toto zariadenie má zvláštne mestské (až kráľovské) výsady. Napríklad dňa 12.5.2017 dostal Garden pub od primátora Trnavy povolenie k verejnej produkcii hudby do štvrtej hodiny rannej v oblasti, ktorá bezprostredne susedí s obytnou zónou. Okrem toho, ide o prevádzku s exterierovým sedením. Keďže v ten večer a ráno sa hralo reggae, tak bolo potreba vypáliť basové linky do maxima, čo bolo podľa vyjadrenia mestskej polície tiež odobrené. Podpora zo strany mesta (možno neúmyselná) sa premietla do arogantného chovania Garden pubu, ktoré v Trnave nemá obdobu. Nepomáhajú osobné dohovory poslanca mestského zastupiteľstva pána Nižňanského prevádzkarovi zariadenia, výjazdy mestskej a štátnej polície, sťažnosti obyvateľov. Garden pub fičí ďalej aj za cenu porušovania viacerých Všeobecne záväzných nariadení mesta.
Preto je na mieste otázka - ide o náhodu, silnú ignoráciu a aroganciu alebo je za tým všetkým "vyššia moc"? Ide o ďalší záhadný podnik, ktorý má výsady podobné tým, ktoré mala donedávna nedoknuteľná diskotéka v Relaxe?! No pokiaľ je to tak, vytvára sa precedens, ktorý bude potrebné riešiť. Ak niekto účelovo a zištne selektuje a zároveň preferuje obyvateľov mesta podľa toho, či ich bude "potrebovať" alebo nie (napríklad ako voličov k budúcim komunálnym voľbám), je veľká časť Trnavčanov znevýhodnená. A zrovna v tomto prípade ide o obyvateľov Trnavy, ktorí v meste dlhodobo bývajú a pracujú, majú k mestu vytvorený vzťah a sú bytostne odkázaní na životné podmienky, ktoré z veľkej časti vytvára samospráva na čele s primátorom. Na rozdiel od "jednorázových" návštevníkov mesta (mládež hlavne z okolia Trnavy), ktorí sa chodia do nášho mesta vyzúriť, inak povedané zabaviť.
A ako sa páčilo omladine v Garden pube z piatka na sobotu (11.8. - 12.8.2017), kedy sa hralo do piatej hodiny nad ránom? Podľa vyjadrenia jedného mladého, ktorý z pubu odchádzal ráno okolo tretej hodiny, muselo byť super - "Ty k....t, dva stejdže, pok....t ľudí, bomba!" No a nekúp to!‎
23. august 2017

Moni Ka

Vážený zaujatý občan,
ako môžete tvrdiť, že smeti, ktoré vidíme na fotkách pochádzajú len z Garden pubu ?
Veď v okolí je niekoľko podnikov, ktoré navštevujú mladí ľudia (Amnesia, 69,Ten Podnik, Lemon, Litovel a mnoho iných a s omnoho horšou klientelou)
Dokonca smeti na fotkách, dovolím si tvrdiť, ani nie sú v ponuke nápojového lístka v podniku, ktorý vy tu nehorázne osočujete a hádžete vinu len na prevádzkarov Gardenu.
Prečo by oni mali niesť zodpovednosť za nevychovanosť ľudí, ktorí hádžu odpadky, ktoré nakúpili lacno v supermarketoch a popíjajú ich na lavičkách pri hradbách, pretože nemajú na to kúpiť si drink v podniku??!!
Prečo priraďujete vyhodený tampón ženy, ktorá sa mohla opiť na opačnom konci mesta a už pri Apolle to na ňu prišlo, práve Gardenu????...pretože ste zaujatý a možno práve Vás škrie, že práve Garden pub sa stal v poslednej dobe najobľúbenejším podnikom v okolí.
Prevádzkujú ho dvaja veľmi príjemní ľudia bez náznaku arogancie, ktorý dodržujú všetky pravidlá, nahlasujú si riadne všetky akcie na mesto a nie je dôvod im ich nepovoliť, pretože priamo nesusedia so žiadnou obytnou zónou, majú urobené všetky potrebné merania od úradov a nezodpovedajú za neporiadok po celom meste.
Takže problém nie je samotný Garden pub, ale vaša zakomplexovaná hlava, ktorá si myslí, že bude žiť v centre mesta s vidinou kľudu na vidieku...halóó zobuďťe sa, konečne centrum Trnavy ožilo a väčšina mladých ľudí mi dá zapravdu.
Hádzať vinu znečistenia mesta len na jeden podnik je účelové a maximálne úbohé!
23. august 2017

MS

Vazena pani nezaujata Surinova,

1. Dovolim si Vas upozornit, ze Garden Pub priamo susedi s obytnou zonou.
2. Z prevadzky Garden Pubu, napriek tomu ze ho prevadzkuju velmi prijemny ludia, sa pocas kazdej akcie potacaju ozrati ludia a robia bordel po okoli - staci sa postavit pred pub a sledovat.
3. Poprosim mesto zverejnit vysledky merani hluku, resp. aka je dovolena hlukova zataz pri akciach, ktore trvaju do 05:00 rana napriek tomu, ze mate povolenie do 04:00.
4. Problem nie je niecia zakomplexovana hlava, ale neschopnost velmi prijemnych organizatorov udrzat svojich zakaznikov na uzde.
5, To, ze Trnava ozila je sice pekne, ale neviem, ci ozivenie ktore prinasaju akcie Garden Pubu stoja mestu a obyvatelom za to, vid fotky povodneho dotazu.

Este raz poprosim o vyjadrenie mesta akym sposobom a na zaklade akych dat schvaluju akcie Garden Pubu, resp, aktualnost merani hluku s ohladom na to, ze dana prevadzka susedi s obytnou zonou.
23. august 2017

Moni Ka

Ešte raz zdôrazňujem, že Garden pub, po novom Zelený kríček nie je zodpovedný za opitých ľudí v uliciach mesta a za neporiadok, ktorí sa vyskytuje v celom meste po víkendoch.
Organizátori nie sú hliadkovací psi, aby držali ľudí na uzde, každý je zodpovedný sám za seba a nielen Zelený kríček prináša do mesta pre ľudí zábavu, ale všetky podniky v meste počas víkendov.
Človek , ako anonymný sťažovateľ, ktorý si urobil obytnú zónu v centre mesta, mal myslieť na dôsledky a potom sa nemusel notoricky sťažovať a vyrábať fotografie počas noci so smeťami z celého mesta a "nemá gule" na to, aby sa pod to podpísal.....odporúčam kúpiť dom na samote a fotiť prírodu, hneď bude svet krajší !!!
23. august 2017

MS

- Organizatori su samozrejme zodpovedni sa priebeh akcie, resp. ludi ktori sa im tam ozieraju, preco inak by sme ich nazyvali organizatormi, ze?
- Ano, Garden Pub (po novom Zeleny kricek) prinasa ludom, okrem ineho, zabavu v podobe ozratych skupiniek potacajucich sa rano po Trnave.
- Anonymny stazovatel si obytnu zonu v centre mesta nevyrobil, v centre mesta zije a susedi s Vasim podnikom.
- Vas problem s chybajucimi gulami sa bohuzial asi vyriesit neda, ale gule by mohli mat aspon usporiadatelia, ktori by dodrziavali dobu trvania akcii schvalenych mestom. O hluku uz ani nehovoriac.
- Rovnako tak Vam odporucam kupit si byt na Stefanikovej a fotit ozralcov, hned by bol Vas svet krajsi.
24. august 2017

Moni Ka

Ďakujem za odporúčanie, ale ja žijem v tichej časti mimo centra mesta, som spokojná a preto nemusím fotiť ožralcov a smeti, aj keď tí sa vyskytujú aj tam niekedy ( ako všade)....žeby sa ťahali z Gardenu??? :-)
24. august 2017

Moni Ka

Pochopte konečne,aj mňa by hnevali odpadky po ulici a apelovala by som na mesto, aby častejšie vysýpali odpadkové koše, ktoré sú evidentne plné,ale hádzať vinu na jeden podnik je zaujatosť a tie komentáre k fotkám, ktoré ste vytvorili ako "oddychová zóna pubu" je tiež zaujatosť , "nedopité zásoby pubu" tiež môžu byť z Tesca a nazvať vyhodený ženský tampón zátiším je na zamyslenie sa,či netrpíte nejakou úchylkou.
24. august 2017

Mouldak Cuninka

V Gardene hrali o hodinu dlchsie a hudba bola miestamy moc nahlas .... asi tak by som zhrnul toto stazovanie sa ...Vsetko ostatne je len odveci omacka aby to vyzeralo horsie .... nestava sa to tam kazdy vikend cize neadekvatny zavadzajuci post. Pekny den.
24. august 2017

Mouldak Cuninka

*dlhsie xD slovenštyna za 5
07. september 2017

občan Trnavy

Slečna Šurinová, mám pre Vás smutnú správu: organizátor a spolumajiteľ Garden pubu sa vyjadril pred človekom, ktorého poznám, že akciu, ktorá je okomentovaná, nezvládli.
Takže nabudúce, keď budete niekoho obhajovať, preverte si skutkový stav, inak nebudú zaplatené palmáre (to je odmena za obhajobu).
A pán Mouldak Cuninka pre Vás tento odkaz - Čo to znamená v normálnej reči "hudba bola miestamy moc nahlas...?" V nejakom mieste Garden pubu napríklad pri bare, alebo mimo Garden pubu? Napríklad na Rybníkovej, kde býva a chce sa normálne vyspať mladá rodina s 2-ročným dieťatom? Alebo myslíte starších ľudí z Pekárskej a Horných Bášt, ktorí už nemajú chuť ani silu odolávať tomu o čom sa tu píše? Oni nemajú nárok na spánok a kľud preto, lebo tu vyrastajú od malička a nemajú dôvod svoje rodné mesto opustiť?! Tak, ako im doporučuje slečna Šurinová?
Ľudia, nie ste už trochu zvrátení?!
07. september 2017

Alexander Beno

Monika, mám jednu kontrolnú otázku. Nie ste náhodou tá Monika Šurinová, ktorá donedávna figurovala na výpise z obchodného registra ako konateľ GARDEN, s.r.o., t.j. prevádzkovateľ Garden pubu? Ak ste to Vy, tak potom ide o pekne špinavý komplot! Vy tu obhajujete milých chlapcov bez náznaku agresie z Garden pubu, ktorí od Vás získali spoločnosť, ktorá inkriminovanú prevádzku vedie! No čo Vám iné zostáva, keď ste im určite "nasľubovala" pri predaji spoločnosti, že je to zabehnutý, bezproblémový a výnosný podnik! A to vieme o tom, že problémy s prevádzkou ste mala už aj Vy! Takže klamstvo na klamstvo a Vy sa odvažujete niekoho posielať mimo Trnavu. Prosím tých, to čo budú čítať tento komentár - toto je dôkaz, ako funguje vzájomná podpora ľudí, ktorí nemajú "chrbtovú kosť" a na nete sa tvária, že sú objektívny a pritom ich spájajú len tržby.
19. september 2017

MS

Dobry den, co znamena stav podnetu: Nerieseny? Neda sa vyriesit? Nema ho kto riesit? Nie je cas ho riesit?
04. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podľa Všeobecne záväzného nariadenia mesta Trnava č. 394 v znení VZN č. 417 (ďalej len VZN), má predmetná prevádzka určenú prevádzková dobu v interiéri do 02.00 hod a exteriéri do 24.00 hod. ako prevádzkareň, ktorá nie je priamo priľahlá so stavbami určenými na bývanie, resp. so stavbami, v ktorých sa nachádzajú priestory na bývanie. Aj na základe Vášho podnetu príslušníci mestskej polície vykonali niekoľko kontrol v predmetnej prevádzke, kde zistili opakované porušenie prevádzkovej doby v nočných hodinách. Uvedená skutočnosť bola oznámená Odboru dopravy a komunálnych služieb, ktorý dňa 18. 9. 2017 zaslal na adresu prevádzky písomné upozornenie na dodržiavanie prevádzkovej doby.
Čo sa týka hluku, zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ustanovuje, že všetci, ktorí používajú alebo prevádzkujú zdroje hluku, musia zabezpečiť objektivizáciu a hodnotenie hluku, aby mu boli obyvatelia vystavení čo najmenej. Vykonávacou vyhláškou Ministerstva zdravotníctva č. 549/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí v znení neskorších predpisov sa určujú podrobnosti pri posudzovaní a meraní hluku a vibrácií vo vonkajšom prostredí a v budovách. Podľa uvedeného zákona orgánmi na ochranu zdravia, do pôsobnosti ktorých patrí aj problematika ochrany pred hlukom, sú regionálne úrady verejného zdravotníctva. Vzhľadom na to, že Mesto Trnava nie je oprávnené správne delikty na úseku ochrany pred hlukom objasňovať a ani prejednávať, odporúčame Vám vo veci nadmernej hlučnosti obrátiť sa so sťažnosťou na Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom Trnava, Limbová 6, 917 01 Trnava. Hlučnosťou prevádzky sa pritom rozumie nielen hlučná diskotéka či bar, ale akákoľvek podnikateľská činnosť, vykonávajúca sa v prevádzke, ktorá prekračuje prípustné hodnoty dané zákonom.
Podľa § 27 ods. 4 zákona č. 355/2007 Z. z. je mesto oprávnené objektivizovať expozíciu obyvateľov a ich prostredia hluku a vibráciám v súlade s požiadavkami ustanovenými vykonávacou vyhláškou č. MZ SR č. 549/2007 Z. z. Objektivizáciu expozície obyvateľov a ich prostredia hlukom, infrazvukom a vibráciami môžu však vykonávať len osoby odborne spôsobilé (preskúšané úradom verejného zdravotníctva) a také, ktoré sú držiteľom osvedčenia o akreditácii (laboratórneho skúšania, odberov vzoriek a meraní fyzikálnych faktorov). Mesto Trnava však takúto osobu nezamestnáva a nedisponuje ani potrebnými technickými prostriedkami.
Čo sa týka hlučného správania sa osôb v nočnom čase na ulici a ostatných verejných priestranstvách, tu nejde o hlučnosť prevádzky. Rušenie nočného pokoja má v kompetencii riešiť mestská polícia, či už z vlastného podnetu, alebo z podnetu oznamovateľa. Takýto podnet, ako aj podnet týkajúci sa znečisťovania verejných priestranstiev či budenia verejného pohoršenia môžete v čase ich konania oznámiť telefonicky na tel. čísle 159. Na miesto bude vyslaná hliadka mestskej polície.

Mestská polícia mesta Trnava
04. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
lokalita bola uprataná, smeti odstránené.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania