Nebezpečný bilboard na Hospodárskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Stanka 19. augusta 2017

Dnes na začiatku Hospodárskej ulice pri prechode na železničnú stanicu 4muži postavili veľký voľne stojaci bilboard vpredu postavený na dlažobných kockách. Bilboard je hneď vedľa frekventovaného chodníka a v Trnave sme v nedávnej dobe zažili silné búrky s nárazovým vetrom, takže môžme čakať kým to padne na chodcov a dôjde k tragédií. Nehovoriac o tom že to vyzerá nevkusne. Prosím preto kompetentných aby urgentne situáciu riešili.

19. august 2017

Flego

Toto vyzerá na bilboardovú vojnu. Bilboard zakryl legálnu bilboardovú stenu a postavený je presne na úzkom cípe pozemku medzi budovou a chodníkom, na ktorom je vidieť nastriekaný nápis "zákaz vstupu"
21. august 2017

Miroslav

Katastrofa.
23. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe anonymného podnetu pracovníčka stavebného úradu vykonala 18. 8. 2017 obhliadku realizácie reklamnej stavby (billboard) na nároží ulíc Kollárovej a Hospodárskej v Trnave a zároveň bola vyhotovená fotodokumentácia.
Zistené bolo nasledovné:
Osadenie reklamnej stavby – jednostranného billboardu je zrealizované na pozemku registra “C” parcelné číslo 8796/3 v k. ú. Trnava, ktorý je vo vlastníctve fyzickej osoby. Vlastník tejto parcely nie je zhodný s vlastníkom susedného objektu.
Spôsob využívania pozemku je na liste vlastníctva vedený ako pozemok, na ktorom je postavená inžinierska stavba – cestná, miestna a účelová komunikácia, …, chodník, nekryté parkovisko a ich súčasti.
Pri ohliadke v teréne bolo však zistené, že predmetná reklamná stavba (billboard) je na pozemku p. č. 8796/3 v k. ú. Trnava umiestnená mimo teleso existujúceho chodníka. Jej nosná kovová časť je osadená na rôznych prefabrikovaných predmetoch, ako sú zatrávňovacie kocky a tehly.
Stavebný úrad považuje predmetný billboard za reklamnú stavbu, a preto podlieha povoleniu v zmysle stavebného zákona. Keďže bol osadený bez akéhokoľvek povolenia, tunajší stavebný úrad bude vo veci konať v zmysle platnej legislatívy.
Odbor stavebný a životného prostredia
23. august 2017

Stanka

Ak správne rozumiem, majitel spomínanej parcely nie je vlastníkom susednej budovy. Dnes pribudol vedľa ďalší skvostný bilboard, škoda že sa do komentáru nedá pripojiť fotka. Tento druhý bilboard však zatarasil vchod do predmetnej budovy - bývalé Meffisto tatoo studio- je to právne v poriadku?
23. august 2017

Flego

Fotku môžeš pridať cez "aktualizovať podnet" vpravo hore pod mapkou.
24. október 2017

majo

" Nakoľko bol osadený bez akéhokoľvek povolenia, tunajší stavebný úrad bude vo veci konať v zmysle platnej legislatívy."

Buď nekoná, alebo (skôr) koná pomaly.
25. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
keďže v tomto podnete ide o ďalšiu pridanú reklamu, avšak osadenú na prívesnom vozíku, nie je možné toto zariadenie považovať za stavbu, lebo je to prenosné zariadenie, ktoré nie je pevne spojené so zemou (§ 43 ods. 1 písm. a) až d) stavebného zákona). Preto riešenie tohto problému nespadá do kompetencie stavebného úradu.

Odbor stavebný a životného prostredia
02. november 2017

MM

Treba to vyriest, je to otras!
02. november 2017

Štefan Gál

Včera bol ten na klieskach zvalený. Bezvládne odpočíval cez cely chodník. Chodci ho preliezali, ale s kočíkom sa obísť nedal.
11. november 2017

Flego

Asi 3 dni dozadu bol zase zvalený cez celý chodník až po zábradlie.
12. január 2018

Mária

OSB doska na jedenom z bilboardov sa začala nakláňať a tiež betónové "ťažítka" , ktoré asi majú zabezpečovať stabilitu celej konštrukcie, sú zošuchnuté (predtým boli vodorovne položené na železnej konštrukcii, teraz sa o konštrukciu len opierajú).
Dúfam, že to pri najbližšom vetríku niekoho nezabije.
21. január 2018

Štefan Gál

Mila samosprava, DOKEDY ESTE bude tento "grc" ohrozovat ludi? Fotene 21.1.2018
21. január 2018

Flego

Už to spadlo? Bolo to nahnuté už zopár dní. Aj ten vozík, čo bol vedľa spadol niekoľkokrát na chodník až ho chodci rozšilapali. To naozaj neexistuje úrad, ktorý si s tým poradí?
21. január 2018

Štefan Gál

Veru spadlo, ta pani s kocikom sa tam brodila v tej brecke a blate. Fakt cakame az to padne na nejaky kocik?
21. január 2018

Mario Hornik

Billboard na chodníku

A toto je podla vas vazeny v poriadku ? Kostrukcia pozliepana z kade coho zatazena lahkym travikovym dielcom.
Uz som to videl spadnute 2x
Raz to niekomu ublizi a potom bude po srande.
22. január 2018

Flego

Dnes poobede bol bilboard stále na chodníku, chodci ho preliezajú a nikto to nerieši. Inak je to hrozne šlendriánsky vyrobené, tie kovové nohy sú len skrutkami uchytené v drevotrieske, preto to padá. Ten druhý bilboard vyzerá, že onedlho spadne tiež.
22. január 2018

Mario Hornik

20;30 stale nezmeneny stav
23. január 2018

Peto

6 silných chlapov a je to fuč. Kaslat na to, že je to súkromný majetok. zasahuje do verejného priestoru a ohrozuje verejnosť. Majiteľa samozrejme stihat za všeobecne ohrozovanie.
23. január 2018

Flego

Bilbord už tretí deň spadnutý na chodníku. To naozaj nieje nikto, kto by ho odstránil?
24. január 2018

Flego

Bilbord leží štvrtý deň na chodníku v nezmenenej polohe. Už sa odtrhol aj ten druhý, len sa nahol smerom k stene, tak zatiaľ stojí, ale je len otázka krátkeho času, kým spadne na chodník. Denne ho preliezajú tisíce ľudí, chodí tade spústa policajných hliadok a nikomu to nevadí.
24. január 2018

Michal Lutisan

Padnuty billboard na chodnik

Nebezpečný padnutý billboard na chodniku pri stanici
24. január 2018

Didi

Spadnutý billboard

Pekný deň Vám prajem.
Chcem sa v prvom rade spýtať, či je v poriadku takéto umiestnenie billboard-u? Vyzerá to veľmi nevkusne a pôsobí to dojmom, že je to tam nasilu postavené. Billboardy nie sú upevnené, sú len zaťažené akýmisi panelmi, ktoré zjavne nie sú postačujúce, vzhľadom na to, že nielen teraz, ale aj v minulosti boli spadnuté. Takto zatarasený chodník je už minimálne tretí deň a zatiaľ to nikomu neprekáža.
25. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uisťujeme občanov, že podnetom sa zaoberáme v rámci zákonných možností, ktoré majú samosprávy v rámci platnej legislatívy SR k dispozícii. Preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení tohto podnetu.

Mestský úrad v Trnave
25. január 2018

Miro

Billboard pri stanici

Pri stanici je spadnutý billboard a už dva dni ho nemá kto odstrániť. Avšak hlavne by ma zaujímalo, kto tam povolil také ozruty. Vyzerá to ako stavenisko. Oba sú ukotvené len poskladanými obrubníkmi. Kontroluje niekto vôbec vyhotovenie takýchto konštrukcii či splňajú bezpečnosť? Ak by daný billboard na niekoho spadol, kto by niesol za to zodpovednosť?
25. január 2018

Flego

No Miro, ten bilbord tam leží dnes už piaty deň a mesto tvrdí, že situáciu rieši v rámci zákonných možností. Mám obavy, že po 25 rokoch budovania demokratickej legislatívy je tento štát úplne v riti.
25. január 2018

Štefan Gál

Len podpichnem, ktovie kolko by vydrzal takto lezat, keby lezal na cyklochodniku...?
25. január 2018

Flego

Celé je to nejaké divné Štefan, najmä to, ako opatrne sa k tomu mesto stavia.
26. január 2018

Obcan

Mozno treba prezistit ako je to s tymi majitelom/-mi pozemku pod billboardom. :D
27. január 2018

Flego

Dnes už bola doska vyložená na tej kope železa a tvárnic na ktorých pôvodne stála. Keďže je naplocho, tak trčí trochu do chodníka, ale chodiť sa už dá. Keď trochu zafúka, spadne aj ten druhý, lebo je len opretý o stenu. Dúfam, že nikoho neprivalí.
29. január 2018

Juraj

"Stavebný úrad považuje predmetný billboard je reklamnou stavbou, a preto podlieha povoleniu v zmysle stavebného zákona. Nakoľko bol osadený bez akéhokoľvek povolenia, tunajší stavebný úrad bude vo veci konať v zmysle platnej legislatívy."

Stale cakam na odstranenie ktore malo prebehnut okamzite...
18. február 2018

Mario Hornik

Luxus gratulujem tomuto mestu za vyriesenie tejto sra*ky
18. február 2018

Flego

Si ma predbehol Mário, práv som išiel nasra.ý okolo. Aj posledný bilbord spadol na chodník a zostal tam stáť ako vidieť z fotografie. Medzi ním a zábradlím je len úzka medzera takže najskôr privalí niekoho, kto sa tade bude pretláčať. Je to už štvrtý krát, čo bilbord spadol na frekventovaný chodník. Ak si s tým mesto nevie poradiť, nemalo by podať trestné oznámenie? Predsa nieje možné, aby niekto vedome dlhodobo ohrozoval zdravie a životy občanov.
19. február 2018

Flego

Dnes už bol chodník voľný, niekto bilbord odniesol na kopu ostatného odpadu. Takže nakoniec z toho vznikla čierna skládka.
13. marec 2018

Juraj

Cierna skladka stale na mieste ;(
03. apríl 2018

Flego

Železo a skoro všetko drevo je už preč. Som ale toho názoru, že to asi vyčistili "zberači" a nie mesto.
25. júl 2018

Matúš G

Dobojované.
01. august 2018

Tina

a toto sa označí ako vyriešený podnet?!?! takéto "riešenia" by sa mali označiť veľkým čiernym bodom a nie zeleným rámikom...otras si to len spätne prečítať!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania