Výsatba rýchlorastúcich stromov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Adrián Mních 19. augusta 2017

Dobrý deň,
prosím o zváženie výsatby rýchlorastúcich stromov, kde by bola koruna nad lávkou. Bolo by ich vhodné zakomponovať do čoskoro realizovanej rekonštrukcie lávky (stromy rastú aj viac ako 7m za 2 roky)

Pre Paulovniu je typické to, že je to rýchlorastúci strom. Na zimu zhadzuje listy. Dosahuje výšku okolo 20 metrov. Má veľké listy (20 až 70 cm) srdcovitého tvaru. Tie vyrašia až po tom, čo na prelome apríla/mája odkvitne. Kvety sú veľké, zvončekovitého tvaru, zafarbené do fialova. Veľkou vzácnosťou tejto dreviny je to, že dokáže prežiť aj požiar. Jej koreňový systém je schopný regenerácie. Je odolná voči znečisteniu a prežije v každom pôdnom type. Svojim rozsiahlym koreňovým systémom zabraňuje erózii pôdy a obohacuje ju o dusík.

ďakujem

21. august 2017

Miro K

Mohli by sa sadit aj ihlicnany, zelene cely rok.
24. august 2017

Adrián Mních

ano , ďakujem viem o tom práve preto som to dal do popredia aby sa to tam zakomponovalo
05. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v požadovanom priestore nebudeme predbežne zabezpečovať výsadbu vegetácie, pretože územie je súčasťou pripravovanej investície mesta „Ozelenenie a tienenie lávky na Starohájskej ulici v Trnave“, pre ktorú má mesto zámer získať finančnú podporu z prostriedkov EÚ. Do vyhlásenia výsledku súťaže nie je vhodné meniť podmienky v území.
V prípade získania grantových zdrojov budú zelené ostrovčeky pod lávkou ozelenené podľa projektu rôznymi typmi vegetácie – stromami, popínavkami a trvalkami vrátane úpravy podkladu pre zabezpečenie vodozádržných opatrení v území.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania