Zamorenie hlodavcami

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Jana Valova 21. augusta 2017

Dobrý deň,
chceli by sme nahlásit zamorenie hlodavcami a Clementisovej 36 - 41. Ide o kríky nachadzajúce sa pri Lidli. Kríky ktoré sa pri tomto obchode nachádzajú sú v hroznom stave, aj po obstrihaní tam pracovníci nechali voľne pohodené konáre, kde sa potkany aj nadalej zdržiavajú.
Nejde iba o problém, že sa už aj počas dňa viditeľne pohybujú po chodníku, ale hlavne môžu vážne ohroziť zdravie obyvateľov na Clementisovej ulici.

22. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odstránenie konárov pri živom plote sme zadali spolupracujúcej firme.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
02. september 2017

Andrea Rajnohova

Občas si na tomto odkaze pre starostu pripadám ako keby my občania chceme veci zmeniť, ale tí ľudia na MsÚ kompetentní v danej problematike nechcú pre občanov robiť vôbec nič. Stále si hudrú len svoje naučené frázy...ktorej z viet ste nerozumeli vážení kompetentní?? Pani Vám hore píše, že treba odstrániť celý živý plot a nie len orezané konáre!!!!!V podnete jasne píše, že aj konáre čo boli doteraz odrezané sú stále tam a neodpratané. Ale vy určite pozorne čítate keď si stále meliete svoje že? Konáre budú odvezené preč ale čo z toho keď živý plot zostane??Akurát odokryjete všetkým okoloidúcim potkaní raj ale nič iné s tým neurobíte. Alibisticky sa stále oháňate deratizáciou jarnou aj jesennou, ktorá je na dve veci....a absolútne neúčinná. Vy nechodíte po TT pešo? Všade plno potkanov. Dokedy budeme ešte tie zbytočné kecy počúvať kým začnete aj konať??
03. september 2017

Jana Valova

Dakujem pani Andrejka, toto je presne ten problem, na ktory som chcela poukazat. Odstranenie konarov nic nevyriesi, pokial tam zivy plot aj nadalej bude. Je to otazka casu, kedy to tam bude opat neupravene presne tak ako je to teraz.
03. september 2017

Jana

Konáre boli síce o 2 dni po zverejnení podnetu odstránené, ale problém to ani zďaleka nevyriešilo.
Pri večernom venčení psa sme našli nemilé prekvapenie.
Podotýkam, že po tejto ceste chodia mamičky s deťmi, keďže je to smerom z Kauflandu dolu do Jamy, kde sa nachádza detské ihrisko Žihadielko.
25. jún 2018

Anna Haladová

Prešlo viac ako desať mesiacov a situácia sa vôbec nezmenila. Možno iba potkanov je viac. Sú celkom krotké a pobehujú od kontejnerov, okolo autobusovej zastávky ku kríkom aj cez deň. Nie je príjemné ísť po chodníku a sledovať, či sa mi náhodou nejaký nemotá pod nohami. Suché konáre boli minulý rok odstránené. Tento rok nie je treba, bolo jednoduchšie a lacnejšie konáre nestrihať. Určite nie som jediná čo si myslí, že je treba odstrániť celý živý plot a zničiť tento raj potkanov. Ako napísala Jana Valova - môžu vážne ohroziť zdravie obyvateľov na Clementisovej ulici.
04. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme zadali spolupracujúcej firme, ktorá v čo najkratšom čase vykoná deratizáciu lokality.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
05. september 2018

Anna Haladová

Možno má deratizácia význam, ale v tomto prípade nestačí. "Živý plot" by bolo vhodné celý odstrániť, inak si tam potkany budú žiť spokojne ďalej a neznesiteľný zápach sa bude šíriť stále viac. Neviem, kto je jeho majiteľom. Nikto nechce tento problém riešiť. Isté je, že tieto neupravené kríky nemajú žiadny význam. Tento raj pre potkanov zapácha, je neupravený, lebo kríky nikto nestrihá a nebezpečný nakoľko nie je cez neho vidieť autá, ktoré prechádzajú po ceste za ním.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania