Skratka chodníka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter Hirošima 28. augusta 2017

Dobrý deň.

Chcem sa spýtať, či by sa nedala "zlegalizovať" skratka chodíka z podchodu železničnej stanice smerom k Pizza Express. Súčasný chodník, okrem toho, že je úzky (a ešte tam trčia predky zaparkovaných áut pri pošte) evidentne podľa vyšľapanej skratky ľudia moc nepoužívajú. Navyše ten súčasný chodník aj tak ukončený a takto by pekne ústil k prechodu pre chodcov pri pizzerii.

28. august 2017

B.G.

Ale riešenie dotiahnuť tak, aby sa vyriešil aj normálny chodník namiesto toho zbytku záhonu. Aj tak sa nedá popri stavbe Pizza Expres v čase keď sú tam zaparkované autá na donášku pizze prejsť. Tak nech je tam možnosť prejsť cez chodníky a existujúci prechod. Veď je to hlavný prepoj stanica - nemocnica.
29. august 2017

majo

Mali by tam nasadiť kríky, aby sa ľudia naučili používať ten chodník. Koľko tým ušetria? 5 metov?
14. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dotknutý pozemok p. č. 9166/2 je vo vlastníctve spoločnosti Slovenská pošta, a. s. V prípade, že by mesto Trnava chcelo realizovať uvedenú skratku, najskôr by muselo spracovať projektovú dokumentáciu, následne vykúpiť pozemky a až následne zabezpečiť realizáciu. Uvedená skratka predstavuje skrátenie pešej trasy o cca 10 m. Vyústenie skratky je v súčasnosti do miesta mimo priechodu pre chodcov. V prípade takejto realizácie by bolo potrebné upraviť aj nárožie pri budove pizza Express a presunúť jestvujúci priechod ďalej od križovatky.
Navrhované riešenie má z pohľadu pešej dopravy svoj zmysel, avšak z pohľadu "drobenia" zelených plôch, vynaloženia verejných finančných prostriedkov na výkup pozemkov a finančných prostriedkov na realizáciu chodníka 5 metrov od jestvujúceho stráca na svojej hodnote.
Najčistejším, najrýchlejšie možným a zároveň aj najlacnejším riešením by bolo vyznačiť zákaz zastavenia popri budove Pizza Express a doznačenie ešte jedného priechodu pre chodcov ako pokračovanie trasy jestvujúceho chodníka z podchodu k budove Pizza Express.
Návrh je preto potrebné adresovať na poslancov mestskej časti Trnava – Juh. V prípade schválenia takéhoto riešenia, mestský úrad zašle návrh zmeny dopravného značenia okresnému dopravnému inšpektorátu a po vydaní určenia zabezpečí jeho realizáciu.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania