Ihrisko - Koniarekova

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Veronika Vargová 01. septembra 2017

Dobrý deň
už som raz písala email, no nik mi neodpovedal. Zaujíma ma kedy bude nejaké detské ihrisko spravené na Koniarekovej ulici. Je tu len polorozpadnuté, nebezpečné... Dane platíme mestu, aj keď je to pozemok železníc. Ak sa tu nič robiť nebude prosím vráťte obyvateľom našej ulice peniaze a postavíme si ihrisko sami za ne. Alebo môžeme platiť dane železniciam a postavia ho oni.
Ďakujem za odpoveď

06. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s poľutovaním musíme konštatovať, že k pozemkom na Koniarekovej ulici nemá Mesto Trnava žiadne vlastnícke práva, ktoré by ho oprávňovali zabezpečovať v tejto lokalite akékoľvek stavebné alebo udržiavacie práce. Pozemok v okolí bytového domu na Koniarekovej 4 vlastnia majitelia bytov s právom užívania Bytovým družstvom na ulici Beethovena 26 a okolie ostatných bytových domov vlastnia Železnice SR, Bratislava s užívacím právom Železničných opravovní a strojární na Koniarekovej ulici. Preto obyvateľom odporúčame obrátiť sa na Železnice SR, Bratislava, ktoré sú ako vlastník pozemkov povinné zabezpečiť udržiavanie a zveľaďovanie tohto územia.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
06. september 2017

Veronika Vargová

Takže platíme dane mestu a to pre nás nič nespraví, železnice nespravia nič, pretože môžeme byť radi, že sem tam pokosia. Čo teda môže mesto poskytnúť obyvateľom za ich dane v tejto lokalite?
15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ŽSR sú správcom pozemku vo vlastníctve štátu v katastrálnom území Trnava parcela číslo 5681/1 nachádzajúceho sa na sídlisku Koniarekova v Trnave. Keďže ide o prebytočný majetok nepotrebný pre prevádzku ŽSR, je tento pozemok určený na kapitalizáciu, prenájom, resp. odpredaj (v súčasnosti je pripravený kompletný spisový materiál k odpredaju). Ako správca zabezpečujú ŽSR základnú údržbu, t. j. kosenie, zber a odvoz trávy, a v prípade potreby riešime iba odstránenie vzniknutých havarijných stavov (čistenie upchatej vonkajšej kanalizácie, prepadliny na prístupových chodníkoch, deratizáciu proti premnoženým potkanom, výrub poškodených stromov a pod.).
Na akékoľvek ďalšie zveľaďovanie pozemku ŽSR nemajú k dispozícii finančné prostriedky, keďže prioritou ŽSR je udržiavanie a investície do majetku určeného na zabezpečenie plynulej a bezpečnej prevádzky.
K problematike detských ihrísk v tejto lokalite – zariadenia týchto detských ihrísk ŽSR neevidujú samostatne v majetku. Ako sme uviedli vyššie, predmetný pozemok spolu s príslušenstvom nesúvisí s hlavnou činnosťou ŽSR a je určený na odpredaj, preto nepripadá do úvahy rekonštrukcia týchto ihrísk.

Ing. Ľubomír Mitas
Železnice Slovenskej republiky
14. november 2018

Július Gajarský

Zdevastované ihrisko na Koniarekovej

Na Koniarekovej ulici je zdevastované detské ihrisko, poškodené oplotenie, zarastené pieskovisko, zničené lavičky. Neďaleko, medzi blokmi je dlhé roky neodstránený nebezpečný kolotoč s vylámanými sedačkami, s ostrými nebezpečnými železnými konzolami a trčiacimi skrutkami. To predstavuje riziko nebezpečného úrazu detí. Kolotoč nespĺňa bezpečnostné normy pre detské ihriská.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania