Betónové kvetináče

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Jakub 01. septembra 2017

Nakoľko je táto ulička úzka, parkovanie po stranách, je náročné umiestniť páse zelene, či výsadbu stromov, ktorú táto lokalita potrebuje. Povrch je kamenný, a do väčšej hĺbky je tam štrk. Takže zapustenie trvalej zelene by vyžadovalo hlbšie zamyslenia sa. Teraz máme na tejto ulice umiestnené betónové polkruhové kvetináče. Tieto kvetináče, odoberajú časť z chodníkov, ich rozmiestnenie nemá žiadne pevné stanovisko, nakoľko ich skupiny ľudí po večeroch presúvajú. Nádoby sú z betónu, voda stečie dolu na dno a povrch ihneď vyschne. Po rozhovore s obyvateľmi danej ulice som došiel k záveru, že by sa malo niečo so zeleňou v tejto uličke aj robiť. Výmenou kvetináčov, vybratie iných rastlín, ktoré nepotrebujú toľko vody, a ktoré sú trvácne, a nie každý rok nahrádzané, ušetrí mestu peniaze a vodu..

10. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
osadenie kvetináčov v tejto lokalite bolo náhradou za stromy, resp. inú zeleň, ktorú tu nie je možné pre šírkové pomery chodníka a cesty umiestniť. Z toho istého dôvodu bol zvolený aj tento rozmer kvetináčov, väčšie by na chodníku viac zavadzali. Ťažko povedať, akú zeleň by bolo vhodné do nich umiestniť, aby prežila v súčasných letách v tomto stiesnenom priestore.
Požiadavku na kvetináče vzniesli pri revitalizácii ulice občania, ktorí by takisto mohli požiadať o ich odstránenie, resp. osadenie stĺpikov, a to napr. na výbore svojej mestskej časti. Požiadavku vznesenú z VMČ zaradíme do programu realizácií na rok 2018, pokiaľ to dovolí schválený rozpočet.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania