Denná hliadka na Linčianskej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Alena 06. septembra 2017

V regionálnej tlači som sa dočítala, že na Linčianskej máme "dennú hliadku". Tu sa o tom dočítate viac: https://mytrnava.sme.sk/c/20473702/trnava-ma-dennu-hliadku-na-poriadok-dozeraju-matka-so-synom-foto.html
Ak za túto činnosť (nahlasovanie) majú zaplatené cca 400 EUR, mohli by mať v náplni práce (pri prechádzaní sa po sídlisku 8 hodín denne) aj zberanie papierov, plastových fliaš a podobného drobného odpadu, ktorý rozfúka vietor alebo vyhodia nezodpovední spoluobčania. Keby to robili každý deň, tak sídlisko by vyzeralo úplne luxusne. Košov na odpad by malo byť tiež viac a pravidelne vyprázdňované. Tento týždeň som mala možnosť vidieť ich činnosť v reále - pani prefrčala okolo mňa v družnej debate so známym. Neobzrela sa napravo, naľavo - nieto ešte aby išla pozrieť dajaké stojisko.

07. september 2017

Juraj Fuzák

Chod sa opytat na MP ake maju s nimi skusenosti. To ze ty si ju videla sa s niekym rozpravat znamena akoze co? Ty sa v praci s nikym nerozpravas? Zbieranie papierov a flias? To moze robit kazdy jeden obcan a nielen ten co ma "zavratnych" 400€ za svoju pracu. Cudujem sa ze admin vobec takyto prispevok uverejnil...
07. september 2017

Alena

Keby hliadka pravidelne nahlasovala plné kontajnery (myslím tým sklo, papier+plast) a staré pneumatiky a iný väčší bordel na všetkých stojiskách, tak by sa to podľa napísaného promptne riešilo. A tých 400 € nie je závratných, o máličko viac je nástupný plat v štátnej správe a to tam sa inak namakajú ak ich chcú dostať (a to nehovorím ešte o zodpovednosti).
07. september 2017

Juraj Fuzák

To ze si ich ty raz videla sa rozpravat a prejst okolo stojiska neznamena ze to nerobia. Mala si sa pri nich pristavit a porozpravat sa s nimi, popripade im poradit a nie sa tu online odbavovat na ludoch co robia doslova za almuznu sluzbu aj pre tvoje okolie. Fakt nerozumiem co je ucel tohto podnetu, podla mna by tu ani nemal byt zverejneny, ale o tom rozhoduje niekto iny.
07. september 2017

Alena

Účelom tohto podnetu je: dalo by sa do náplne práce zakomponovať zberanie drobného odpadu (rozfúkaný papier a pod.) na sídlisku?
Keďže po sídlisku chodia 8 hodín v pracovných dňoch, tak popri tom by mohli robiť aj túto činnosť - a bolo by to prospešné pre celé sídlisko.
Pristaviť sa pri nich nedalo, nakoľko naozaj pani prefrčala okolo a som astmatička, tak tabakový dym mi nerobí dobre.
Aj iní robia za almužnu, ale s tebou to rozoberať nemá význam.
07. september 2017

Juraj Fuzák

jj, to ci by sa nedalo nieco pridat do ich pracovnej naplne je uplne ina otazka ako to co si tam este pridala na koniec ze si ich videla ako sa s niekym rozpravaju a "mala som moznost vidiet ich cinnost v reale"... toto su uplne zbytocne poznamky, ktore cinnost tychto ludi ponizuju a uplne nezasluzene. Take iste blbe reci clovek cita ako: "videl som MP ako sa pocas pracovnej doby rozpravaju", "videl som ich v obchode kupovat si tresku". Keby si sa normalne opytala bez blbych poznamok na koniec ani by som nemukol...
07. september 2017

Matúš G

07. september 2017

marika

tak túto hliadku som ešte nezaregistrovala...a to som doma na dôchodku. Súhlasím s príspevkom, ak by hliadka nahlasovala "plné kontajnery" , neporiadok okolo zástavky a pod., musí byť sídlisko tip-top....stačí, že zavolám na "ASU" - neviem nový názov, na druhý deň sú smeti alebo sklo odpratané...pýtala som sa viacerých ľudí v činžiaku, ale fakt , každý čítal - no nevidel....kontroluje ich niekto? ak by tak poctivo chodili, nevidia ten neporiadok na konečnej zástavke?
07. september 2017

Juraj Fuzák

@Marika, tato hliadka pokial viem robi aj tuto cinnost. Ak vsak niekde nahlasim neporiadok, to neznamena ze vsetko bude okamzite odpratane. Na to FCC (ASA po starom) nema kapacity. Robia pravidelne zvozy odpadu podla harmonogramu, nove kontajnery polopodzemne su vybavene snimacmi a vyvazaju sa podla potreby. Ak by to fungovalo ako hovorite ze zavolam a sidlisko bude tip top, tak zajtra pojdem apelovat na to aby takato hliadka bola na kazdom sidlisku a do jednej sa aj sam prihlasim a kazdy vecer jedno sidlisko obehnem. Tato hliadka je dobra aj na to aby ludi upozornovala ze tam ten odpad nepatri. Toto moze robit kazdy jeden obcan. Ja sam so nie raz dost tvrdo pohadal s ludmi co po zatvaracich hodinach nosia smeti pred zberny dvor na Kopanke, clovek by tam vsak musel stat nonstop. Na Lincianskej je zberny dvor a stale sa najdu doslova opice co vsetko vyhadzu z okna alebo ku kontajnerom a myslia si ze uz ten odpad neexistuje. Toto je vsetko o ludoch, cinnost tejto hliadky je super, tito ludia maju sancu slusne zit, pracovat ale maju obmedzenu pracovnu dobu. Po skonceni ich pracovnej doby, by ich mali zastupit sami obyvatelia sidliska. Vsetko je to o mentalite nas samotnych, netreba stale cakat ze niekto nieco za nas spravi. Opravit cestu mozme ziadat, poriadok vo svojom okoli dokaze spravit kazdy z nas...
18. september 2017

marika

po uverejnení podnetu, hneď budúci deň sa hliadka objavila, vyzbierali papiere v okolí zástavky...odvtedy ich zasa nik nevidel. No uvidíme, kedy zasa, snáď si všimnú tú kôpku pri kvetinárstve.../oproti Jednote/
18. september 2017

Alena

Hoci Jurajovi Fuzákovi môj príspevok "nepasoval", tak som rada, že bol aspoň k niečomu dobrý. A to zberanie by sa postupne mohlo rozšíriť aj na celú Linčiansku (nielen tam, kde je to najviac na očiach) ...
A ďakujem všetkým za podporu :)
18. september 2017

Alena

Pôvodne som sa už nechcela vracať k vyjadreniam Jozefa Fuzáka - ale nedá mi. Prosím o objasnenie výroku "Na Lincianskej je zberny dvor a ....." - kde máme na Linčianskej zberný dvor? Toto by zaujímalo určite aj iných.
19. september 2017

Juraj Fuzák

Mikoviniho ulica.
19. september 2017

Alena

Na Linčianskej bol zberný dvor - ale už dávno nie je.
Zberný dvor na Mikovíniho ulici je vo Vajslovej doline (je pravda, že je najbližšie k sídlisku Linčianska, ale nie na sídlisku).
20. september 2017

Matúš G

Alena a kde bol na sídlisku voľakedy zberný dvor? Pokiaľ viem boli tu zberné suroviny, teraz parkovisko.
20. september 2017

Alena

Matúš G fakt, boli to "zberné suroviny" a nie zberný dvor - ten Fuzák ma celú doplietol...
Ale podstata môjho príspevku je stále tá istá :)
05. október 2017

marika

od posledného podnetu a videnia, t.j.16.9. sme ich nevideli....hliadka či upratovanie sú quartálne?!
či?
13. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spomínanú hliadku tvoria dvaja znevýhodnení uchádzači o zamestnanie, ktorí sa zapojili do projektu cez ÚPSVaR v Trnave, ktorý refunduje ich mzdu vo výške 80% celkovej ceny práce. Pracovnou náplňou týchto pracovníkov je vykonávanie pomocných prác, ktorých výsledkom je zlepšenie stavu verejných priestranstiev hlavne v oblasti ich čistoty a poriadku.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania