Uzatvorenie Štefánikovej ulice

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Katarína 18. septembra 2017

Dobrý deň,
dnes sme sa dočítali na stránke trnava-live.sk, že v dňoch od 20.9. 2017 do 22.9.2017 má byť uzatvorená celá Štefánikova ulica z dôvodu nejakej akcie dňa bez áut. Ako je možné, že my, ako obyvatelia tejto ulice sme o tom nedostali žiadne oficiálne informácie? A na druhej strane, ako sa máme dostať potom domov z práce, keď sa do vlastného dvora nedostaneme s autom? Táto situácia sa nám už raz stala, keď nám polícia zakázala ísť na vlastný pozemok počas nejakých cyklistických pretekov. Nie je to v tomto prípade obmedzenie vstupu na vlastný majetok?
Budem vďačná za skoré vyjadrenie

18. september 2017

MS

Dobry den,

Zaujimalo by ma, ci si organizatori takychto akcii uvedomuju, ze obmedzuju ludi ktori byvaju na Stefanikovej a radi by sa dostali do / z prace. Pouzitie bicykla, na rozdiel od fantazmagorickych vizii organizatorov nie je mozne, kedze pracujem mimo Trnavy. Akym sposobom sa odsuhlasuju tieto uzavery? Je normalne, ze sa o tom dozvieme zo stranky trnava-live.sk? Koho z obyvatelov Stefanikovej kontaktovalo mesto pocas schvalovania?

Tiez by ma zaujimalo, cim je Stefanikova ulica taka zaujimava, ze ju okupuju rozne cyklo akcie? Nie su v ramci mesta na taketo podujatia lepsie ulice / miesta? Naco mame pesiu zonu a namestie, promenadu, atleticky stadion na Slavii, stadion City Arenu, areal Kamenaca, atd...? Uvedomte si, ze nie kazdy je zvedavy na "den bez aut" a auto potrebujeme na vykon svojej prace.

Ak chcete zazit naozajstny den bez aut, tak uzatvorte komplet Trnavu, ludia Vam urcite budu velmi vdacny!
18. september 2017

Flego

Toto je nejaká blbosť, ani polícia nemôže občanovi brániť vo vjazde/výjazde z vlastného domu.
18. september 2017

MS

Blbost to bohuzial nie je, pocas nedavnych cyklistickych pretekov sme cez vikend nemali moznost vyjazdu zo sukromneho parkoviska na Stefanikovej.
19. september 2017

Palcino Čavojský

neviem, čo budete robiť, keď sa prerobí vaša ulica na pešiu zonu, ako sa o tom uvažuje minimálne tuším od revolúcie.
19. september 2017

Katarína

Uvažovať môžu, ale ak by to tak malo byť v blízkej budúcnosti, asi by neodsuhlasili výstavbu nového bytového domu na Štefánikovej ktorý má podzemné parkovisko. Tak isto, k nám sa z inej strany ako priamo zo Štefánikovej ulice dostať nedá, obyvatelia Hlavnej ulice majú možnosť zo zadnej strany, takže mi táto vec príde ako nezrealizovatelná, lebo nikto z obyvateľov a vlastníkov na tejto ulici s tým súhlasiť nebude.
19. september 2017

MS

Snazit sa nasilu zmenit infrastrukturu mesta kvoli tomu, ze par ludi ma opakujuce sa vlhke cyklo sny je naozaj skvele a velmi progresivne.
Mr. Cavojsky, ako by sa Vam pacilo, keby Vam mesto zabranilo dostat sa autom domov? Dochadzate bikom do prace? Deti vozite do skoly na biku? Fungujete takto celorocne a nielen cez leto, ked to pocasie umoznuje? Rozumiete tomu, ze pre vela ludi je auto nevyhnutne?
Nechapem preco prave Stefanikova ulica musi trpiet propagandisticke akcie roznych obskurnych cyklo spolkov. Naco sa buduju cyklo chodniky, ved kludne si spravte den bez aut tam a nie na jednej z najfrekventovanejsich ulic mesta. Ved toto cele je uplne chore, pochopte ze Vas vysnivany bike nie je dopravnym riesenim pre vsetkych!!!
19. september 2017

MS

Btw, zajtra ma zacat uzavera, momentalne je 08:55 a na uradnej tabuli mesta stale nie je ziadny oznam: http://www.trnava.sk/sk/uradne-oznamy/typ/pre-verejnost/podtyp/oznamy
Alebo mam sledovat trnava-online ako oficialny komunikacny kanal mesta?
19. september 2017

Palcino Čavojský

Ľudia, púšťate sa tu do mňa zbytočne... v mojej úvahe nie je ani súhlas a ani nesúhlas s pešou zonou.. Ale uznajte, že sa tam parkuje a jazdí chaoticky. Nie som dopravný inžinier, aby som vedel povedať, čo je dobré riešenie. Ja osobne sa tejto ulici vyhýbam ako chodec.
Milý Mr. MS: To Mr. sa mi nepáči, ale ak ste taký svetobežník, že používate už len pre oslovenie zahraničné slová, určite ste sa vo svete stretli so zónami bez aut. Treba sa asi opýtať tam ľudí, ako dokážu žiť bez auta. Ja auto nevlastním, čím ale nechcem hneď tvrdiť, že Štefánikova má byť pešou zónou, ale asi by som nežil tam, kde nemám prístup s autom, ak ho naozaj tak neodbitne potrebujem.
19. september 2017

Katarína

Pán Čavojsky, ja my sme sa sťahovali na Štefánikovu ulicu s tým, že tam máme vlastný pozemok, s vlastnými parkovacími miestami vo dvore. Tzn. že sme sa nesťahovali na miesto, bez možnosti parkovania, a ani na miesto kam nie je prístup s autom. Ak by nebol možný prístup autom, tak v kúpnej zmluve máme zapísaný heliport a nie parkovacie miesta.
19. september 2017

MS

Stefanikova nie je pesia zona, platim si za pristup autom domov a za parkovanie. Tiez nechem zit niekde, kde nemam pristup domov, tak preco sa mesto snazi zo Stefanikovej nasilu spravit nieco, cim ta ulica vobec nie je? Ak v buducnosti budete mat auto a mesto Vam zmeni pristupovu ulicu na pesiu zonu tak sa odstahujete?
Mate pravdu, v zahranici som sa stretol so zonami bez aut, tieto ale zaroven umoznuju bezproblemovy pristup rezidentom s autami. Tu sa nad tym vobec neuvazuje, jednoducho uzatvorime na tri dni Stefanikovu a ti co tam byvaju nech ostanu radsej doma alebo parkuju na Rybnikovej...wtf?
Ceresnickou na torte su potom vtipne napady typu rozvoz do prevadzok na Stefanikovej pomocou nakladneho bicykla a pod...Myslite si, ze taketo smiesne riesenia su z dlhodobeho hladiska udrzatelne?
19. september 2017

Palcino Čavojský

Pani Katka, neviem, kedy ste sa tam sťahovali, ale o Štefánikovej sa naozaj dlhodobo hovorí ako o možnej pešej zone, ktorá by pokračovala až do areálu cukrovaru. Nemám teraz informácie v akom štádiu to je, ale aby ste neboli prekvapení rovnako, ako to bolo s pozemkami smerom na Kamenný mlyn, kde zmeny boli odsúhlasené už pár rokov po revolúcii..

Dva dni odstávky neberte tak tragicky.. ak vám tam praskne potrubie alebo sa tam bude riešiť iná technická záležitosť, môžete zostať bez prístupu aj dlhšie (všimnite si súčasný chaos v Bratislave na opravenej Štúrovej, alebo teraz na Špitálskej)
19. september 2017

Peto

sa bavím na tých cyklovyhovorkach.. z 20 akcii, ktoré budú na stefanikovej sa len jedna týka cyklistov (tuším nejakú sprint a pomalá jazda) a napriek tomu je to mokry cyklosen. Niekto je tu veľmi zaujatý, všakže? ;) Napadlo vás pani domáci zavolať si na MsU a opýtať sa na ten problém? jednoduchá otázka, či vás pustia, či budete mať výnimku. mimochodom tá predošlá cykloakcia nebola trnavska, ale celoslovenská a boli to preteky okolo Slovenska. S láskou vás zdravím . no a čo sa pesej zóny týka, ako bolo vyššie spomenuté, hovorí sa o tom desatrocia. Ale som si istý, že domáci by mali výnimky, keďže iná cesta k ich nehnuteľnosti nie je. Tá novostavba bude mať vjazd do garáží z frantiskanskej (dúfam), lebo zo stefanikovej priamo v centre by to bol dobrý grc a niekto by sa mohol hnevať, že by zaniklo niekoľko parkovacích miest kvôli vjazdu do podzemia.
19. september 2017

Palcino Čavojský

MS - ani Hlavná ulica nebola pešou zónou. Ak sa niekedy rozhodlo, že Štefániková bude tiež pešou zonou, konajte tak, aby ste tomu buď zabránili, alebo sa dohodli s mestom, ako zabezpečiť vstup pre rezidentov, ako ste o tom písali vy. To, že bude teraz ulica odstavená (a viem to tiež až z tohto podnetu) by som nebral tak tragicky.. Je mnoho aktivít a nielen v Trnave, kde sa cesta odstavuje. Porovnateľná situácia je na Panenskej ulici v BA, kde sa dosť často konajú rôzne aktivity ako Dobrý trh a susedská burza.. tiež je to slepá ulica s obytnými domami.

Mimochodom, ste teraz spokojní so súčasným stavom Štefánikovej (a pýtam sa vás ako obyvateľov)?
19. september 2017

MS

5ulo: naozaj nechapete, ze sa snazite spravit zo Stefanikovej nieco, naco vobec nebola povodne vybudovana? Rozumiete jednoduchemu faktu, ze sa chcem dostat autom domov na svoj pozemok bez toho, aby som sa doprosoval mestskej policii?
Nie som zaujaty voci bikom, skor to vyzera tak, ze Vy ste zaujaty voci autam.
Este raz opakujem, planujte si cyklo akcie na miestach, ktore su na to vybudovane a nie tam, kde obmedzujete ludom bezny zivot.
19. september 2017

Palcino Čavojský

MS: tá ulica nie je vaša... to si uvedomte.. Váš je pozemok.. Ak by sme to riešili Vašim spôsobom, neboli by jarmoky, neboli tu cyklistické preteky, nebol by tu ani pápež :D (nie som fanúšikom tejto funkcie, len vy by ste aj jeho vyhnali z tejto ulice). A ak už idete do historie ulice, táto bola jedna z tých, kde sa konali vždy v sobotu trhy. Vtedy by ste sa tam neotočili ani s rebriňákom.

Ak sa nechcete baviť s MsP, tento podnet vyšiel dost neskoro, ak čakáte, že vám s ním pomôže mestský úrad. Počas jarmoku mali niektoré prevádzky obmedzený vstup s autami s tovarom na pešiu zonu, pričom výber výnimiek bol naozaj nie veľmi logický. Viem o niektorých, ktorí proti tomu zákazu boli, ale pri povinnosti odpovedať občanovi do 30 dní, ich sťažnosti vypočuté neboli. Myslím si, že cez OpS nevyriešite už ani vy nič.
19. september 2017

kolombo

Nie MS,Ty tu vyplakávaš ako malé decko.Ľudia čo žijú na Hviezdoslavovej ulici sú veľmi spokojní a to je tam pešia zóna,kde majú samozrejme oni prístup s autom do svojich pozemkov.Pokiaľ ja viem,tak aj počas pretekov boli pustení domáci do svojich domov.Jedine vtedy neboli pustení,keď už začal závod.
19. september 2017

Katarína

Ľudia a vy si neuvedomujete že ide o princíp akým spôsobom sme sa toto dozvedeli? Veď by nás o tom mali informovať nejakou oficiálnou cestou. A nie že sa to dočítam na neoficiálnej stránke Trnavy!
19. september 2017

MS

Samozrejme zo strany mesta ani slovo, podnet zostane nevyrieseny, ale zato sa tu bude exhibovat niekto, kto byva mimo centra a nepyta si povolenie od MsP ked sa chce dostat domov. Naco sa vyjadrujete k Hviezdoslavovej? Stefanikova nie je pesia zona, tak naco to porovnavate?
Ad kolombo: nespominam si, ze by sme si potykali.
19. september 2017

Peto

MS, tak este raz a strucne polopatisticky:
- nie som mestsky poslanec, takze to nie je moja akcia
- som aj vodic
- zavolajte si na MsU a opytajte sa na situaciu
- akcia na Stefanikovej nie je, opakujem kapitalkami NIE JE cykloakcia!!!!! Precitajte si dany clanok na trnava-live.sk este raz a pomaly, vypiste si do praveho stlpceka vsetky akcie nesuvisiace s cajglami a do laveho stlpca akcie spojene s cajglami a potom skuste napisat teda, co je to za akciu ;)
- Inak co poviete na uzatvaranie Kollarovej ulice pocas futbalovych zapasov? Nie je to takto obmedzovanie celej Trnavy, vratane tranzitujucich soferov? ;) Kollarova je jedna z hlavnych tepni Trnavy. Ci dvojaky meter plati pre Trnavu podla Vasich pravidiel?
19. september 2017

Katarína

Ale uzatvorenie Kollarovej bolo oficiálne napísané na uradnej tabuli mesta Trnava, uzatvorenie Štefánikovej je iba aktualita? Ako je to možné?
19. september 2017

Peto

@Katarina - vid stvrty pripsevok vyssie - Palcino pridal linku na trnavsku stranku, kde je oficialny oznam
19. september 2017

Palcino Čavojský

Katarína, stránka trnava.sk je oficiálnym webom mesta Trnavy.
MS: kúpiť si byt v centre mesta a očakávať, že tam budete mať pokoj ako vo vilovej časti na okraji mesta je dosť naivné!
19. september 2017

MS

- OK
- Pytate sa ako vodic MsP ci mozete zaparkovat pri svojom dome?
- V promo clanku je napisane doslova: Trnavská samospráva chce tento problém riešiť efektívne a progresívne podľa vzoru zahraničných miest, kde sa využívanie alternatívnych spôsobov dopravy dlhodobo osvedčilo. - A aky alternativny sposob dopravy teda ide ak nie o bicykel? Rozvoz materialu do prevadzok ma byt realizovany pomocou nakladnehop bicykla, atd...
- Ku Kollarovej sa nemozem vyjadrit, pretoze tam nebyvam a neviem, ako rezidenti riesia vstup pocas futbalovych zapasov.
19. september 2017

MS

Palcino Čavojský: neocakavam klud ako vo vilovej stvrti ale ani buzeraciu zo strany mesta kvoli tomu, ze musim pouzivat auto.
19. september 2017

Peto

MS Vy nechcete pochopit alebo nechapete? Ja nebyvam v centre mesta narozdiel od Vas, ja som obmedzovany napr. pri vystavbe parkoviska, alebo rozkopavke inzinierskych sieti, kedy sa tiez nedostanem domov. A bliakam tu? Nebliakam. Vy byvate v meste a ak sa Vam osobne nieco nepaci a potrebuejte to naozaj rychlo (a to je tento pripad) riesit, treba si zavolat na MsU alebo Vami spominanu MsP, aby ste v tom konecne mali jasno. Co Vy viete, mozno naozaj rataju s domacimi, ale to sa dozviete az po telefonate ;) Tu sa odpovede dockate az o par dni.
Alternativna doprava je napr. aj kolobezka, ktoru v meste velmi rad vyuzivam. Dokonca aj skateboard, rozne hoveboardy, segwaye a predstavte si, ze aj pesibus je alternativa.
19. september 2017

kolombo

MS rád Ti budem vykať,ale keď má niekto napísané meno ako MS,tak to je potom trocha zvláštne.V článku Trnava live je jasne napísané,že vjazd a výjazd vozidiel bude riadiť mestská polícia,tak nevidím dôvod prečo by Vás domácich obyvateľov nepustili domov s autom,keď máte svoju garáž.Samozrejme to mohli byť iné vtedy,keď sa začali cyklo. preteky,kde organizátori mali obavy,že by mohlo prísť k zrážke s autom a cyklistom.Nebola len vaša ulica uzavretá.
Ako spomína 5ulo aj pri futbale bývajú obmedzenia.A väčšie a častejšie ako nejaké cykloakcie.
19. september 2017

Palcino Čavojský

MS: prečo sa nevyjadrujete ku Kollárovej? bývate v meste, nie len na ulici.
19. september 2017

MS

Palcino Čavojský: Nevyjadrujem sa preto, lebo neviem, ako sa na Kollarovej riesi pristup rezidentov pocas futbalovych zapasov. Vy sa bezne vyjadrujete k niecomu, o com nemate informacie?
19. september 2017

MS

5ulo: Porovnavate dve uplne odlisne veci - nevyhnutne stavebne zasahy a obmedzenie pristupu kvoli akcii. Ako casto je uzavreta z dovodu akcie pristupova ulica k Vasmu domu / bytu?
Kolobezkou, skateboardom, segwayom, hoverboardom a pesibusom dochadzate do prace? Ak ano, gratulujem, ale nie vsetci maju tuto vyhodu. Dochadzali by ste tymito alternativami ak by ste pracovali 50km od TT?
19. september 2017

Fredy

Tento odkaz pre starostu žiaľ začína skomoleným konštatovaním:
„Dobrý deň,
dnes sme sa dočítali na stránke trnava-live.sk, že v dňoch od 20.9. 2017 do 22.9.2017 má byť uzatvorená celá Štefánikova ulica z dôvodu nejakej akcie dňa bez áut.“

V predmetnom článku sa však píše , že 20.9. až od 19-tej hodiny a 21.9.2017 celý deň bude na Štefánikovej iba zákaz zastavenia z dôvodu postupného vyprázdnenia ulice od na nej parkujúcich áut. Obyvatelia parkujúci na svojich pozemkoch nebudú nijako obmedzovaní.
V piatok 22.9. má byť ulica uzatvorená v dobe 9:30-18.00, t.j. 10,5 hodiny + nejaký presah po ukončení akcie. Ranný „odjazd“ rezidentov zo svojich pozemkov bude v bežnom režime.
Predpokladám, že vjazd rezidentom v naliehavých prípadoch by bol umožnený rovnako ako sanitkám alebo hasičom, viz záver článku.

Oznam o konaní akcie je od 14.9. uverejnený na mestskej webovej stránke v časti „Aktuality“ http://www.trnava.sk/sk/aktualita/medzinarodny-den-bez-aut-zmeni-v-piatok-22-septembra-stefanikovu-ulicu-na-pesiu-zonu-pripraveny-je-program-pre-celu-rodinu .
Tiež si myslím, že oznam o uzávierke by mal byť zverejnený hlavne na Úradnej tabuli mesta, tak ako aj v iných prípadoch uzávierok, napríklad http://www.trnava.sk/sk/uradny-oznam/uzavierka-na-michalskej-ulici alebo http://www.trnava.sk/sk/uradny-oznam/uzavierky-sportovej-a-kollarovej-pocas-konania-medzinarodneho-futbaloveho-zapasu-sr-slovinsko-1-septembra-2017 .

Prezentáciu jedného dňa bez áut na Štefánikovej ulici so zaujímavých programom hodnotím kladne a „haló“ okolo toho mi pripadá neadekvátne zveličené.
19. september 2017

MS

Mesto moze kludne organizovat dni bez aut na omnoho lepsich lokalitach, ako na Stefanikovej a bez zbytocnych problemov a obmedzeni pre rezidentov,
19. september 2017

Palcino Čavojský

MS: Kollárová býva uzavretá nielen pre rezidentov ale aj pre MHD a všetkú dopravu a aj pre peších, preto nejaké informácie mám.. A vy, keby ste sa nevozili len autom, mali by ste ich tiež.. a rovnako by ste ich mali, keby ste sa zaujímali nielen o svoje pohodlie ale aj o mesto, v ktorom žijete.
19. september 2017

Palcino Čavojský

MS: mesto môže organizovať tieto veci v rôznych lokalitách, ale aj táto je dobrá... až na to, že tam žijú sebestrední obyvatelia.
19. september 2017

MS

Palcino Čavojský:
1. Dufam, ze obyvatelia Kollarovej si ako riesenie vybavia od mesta karty rezidentov.
2. Auto potrebujem na vykon prace, nie na svoje pohodlie. Po meste chodim pesi, alebo na biku.
3. Skuste navrhnut mestu, aby napriklad uzatvorilo Hliny - som zvedavy, kolko sebestrednych obyvatelov by sa Vam ozvalo.
19. september 2017

mooo

MS: tá akcia sa robí preto aby sme nemuseli stále častejšie čítať taketo články ,niekedy treba rozmýšlať dopredu :
https://auto.sme.sk/c/20652328/v-bratislave-sa-tvoria-rozsiahle-kolony-mhd-meska-do-25-minut.html?ref=trz
a ak je pre teba nutnosť mať k dispozicii auto 365 dní v roku a nevieš si nájsť inu alterrnatívu ako sa dostať do práce cca 5x do roka - tak je mi ťa uprimne luto
p.s. dufám že aspon z časti štefanikovej bude pešia zóna
19. september 2017

Peto

mooo: cely problem je v tom, ze zrovna v ten den nebude moct (co este s urcitostou nevie) zaparkovat vo svojom vlastnom dvore. Pritom v pripade nutnosti moze odparkovat auto na chvilu na niektorom zo zachytnych parkovisk a vecer po akcii ho preparkovat (ale to je uz stav nudze, ak by ho tam nechceli vpustit).
19. september 2017

MS

mooo: Ako prispieva Stefanikova ku kolonam v Trnave? Ak chcete poukazat na zlu dopravnu situaciu tak kludne uzavrite Hlboku, alebo Sladovnicku.
Btw, neriesi sa tu moja potreba auta ako dopravneho prostriedku, ale obmedzenie kvoli akcii, ktora sa moze konat na miestach na to urcenych, nie na frekventovanej dopravnej tepne.
19. september 2017

Palcino Čavojský

MS: ktoré lokality máte na mysli? Prosím, inú odpoveď, ako "neviem"
A protirečíte si: " Ako prispieva Stefanikova ku kolonam v Trnave?" a "obmedzenie kvoli akcii, ktora sa moze konat na miestach na to urcenych, nie na frekventovanej dopravnej tepne"
Je Štefánikova teda ulica mimo ulíc s kolonami, alebo je to dopravná tepna?
19. september 2017

MS

5ulo: Ako vodic urcite viete, ze zachytne parkoviska su plne aj pocas normalnych dni, a nie este pocas vyluk ulic. Rozumiete tomu, ze ta akcia obmedzuje ludi, ktori su odkazani na auto ako dopravny prostriedok a byvaju na Stefanikovej? Preco nie Kamenac, alebo niekde inde v prirode? Preco zrovna stred mesta a jedna z hlavnych pristupovych ciest do centra?
19. september 2017

Katarína

Ľudia v akom storočí žijete? Mne tiež do práce nechodí autobus, a tiež nepôjdem 30 kilometrov na sarkanovi, mám možnost taxík, a ten mi niekto preplatí? Mesto? Asi sotva! Alebo záchytné parkovisko? Tam môžete ísť vy, návštevníci mesta, ale preboha nie obyvatelia, ľudia v centre platia nehorázne prachy za byty preto aby sa do nich nedostali na aute, alebo pre niečo iné? Áno tiež sme mi mohli kúpiť byt na nejakom prepchatom sídlisku, ale kúpili sme v meste kvôli vyššiemu štandardu... Takže páni čo tu riešite banality, uvedomte si o čo ide. Vám keby odstavili cestu domov bez toho aby Vás informovali, tak by ste neboli pobureni? Zvesili by ste hlavu a povedali tak dobre, veď je to len na chvíľku? Si vstúpte do svedomia... a neplette si pojmy plánovaná akcia a napríklad nehoda s potrubím!
19. september 2017

Katarína

Nečítam na stránke Trnava.sk aktuality, ale len OZNAMY a tam to majú oznámiť pokiaľ viem..
19. september 2017

MS

Palcino Čavojský: Frekventovana ulica to urcite je, staci tam skusit zaparkovat pocas dna, ale ku kolonam v TT neprispieva, kolony sa tvoria na uplne inych uliciach.
Zozente si auto a pochopite o com hovorim a nebudete sa tu hrat so slovickami.
Lokality su vypisane v prvom prispevku.
19. september 2017

Palcino Čavojský

MS: reagujem na odpovede na mňa:
1. Dufam, ze obyvatelia Kollarovej si ako riesenie vybavia od mesta karty rezidentov.
2. Auto potrebujem na vykon prace, nie na svoje pohodlie. Po meste chodim pesi, alebo na biku.
3. Skuste navrhnut mestu, aby napriklad uzatvorilo Hliny - som zvedavy, kolko sebestrednych obyvatelov by sa Vam ozvalo.

(1) - nevybavia, Kollárová a Športová ulica sú hermeticky zatvorené ulice policajnými kordonami, obrnenými transportermi a prenosným plotom. Neprejdete ani z A. Žarnova do Centra - osobná skúsenosť.
(2) Je jedno na čo auto používate. Ako zamestnavateľ by som vám asi strhol prémie,keby ste mi povedali, že pre akciu vám auto odstavili pri garáži, pretože o tej akcii viete vopred.. nie je problém zaparkovať ho na blízkych parkoviskách (v lepšej lokalite - používam váš slovník)
(3) Hliny sú sídlisko, Štefániková ulica - porovnávať ulicu s možno so 40 číslami so sídliskom je naozaj odtrhnuté od reality... Mimochodom, Hliny nedávno rekonštruovali niekoľko mesiacov.. skúste tu nájsť reakcie na to, že polovica sídliska nemala klasické parkovacie miesta.
19. september 2017

Palcino Čavojský

Lokality, ktoré ste vypísali nie su ulicami a nestoja tam auta... Videli ste na štadione autá počas bežného dňa? a na pešej zone je zákaz okrem zásobovania...
19. september 2017

Ondrej Koso

Katarina : ja chodim par rokov pesi na stanicu , potom vlakom do Ba odtial pesi do roboty dokopy asi hodina pol a naspat tak isto a zijem a vy tu panikarite pred 2 dni nejakej akcie...
19. september 2017

mooo

MS:štefanikova možno preto že aj napriek faktu že to je jedna z najzachovalejších ulíc v TT,ktorú nestihli komunisti asanovať a narušiť Poštou alebo domom kultury, tak tu skapína pes,a je fajn to občas oživiť
a ešte otazočka kolkokrát ste boli takto obmedzený napr za 5 rokov?
ak je teda štefanikova frekventovaná dopravná tepna ako píšete,tak Hviezdoslavova bola takou určite tiež a čuduj sa svete aj po zmenení na pešiu zonu funguje
19. september 2017

Daniel Blanárik

Ved na vlastny pozemok sa dostanete peso, takze aky problem?
19. september 2017

Palcino Čavojský

MS, napísal som sem toľko, že pri každej novej odpovedi by som sa asi opakoval. Preto už končím túto debatu a vám prajem, aby sa Vám podarilo na tú ulicu dostať peši, keď tam nebudú autá, aby ste zistili, že vy samotní obyvatelia by ste mohli mať oveľa krajšie prostredie, keby sa Štefánikova nezmenila na jedno obrovské chaotické parkovisko
19. september 2017

Katarína

Ondrej, a teraz úprimne, prečo chodíte tymto štýlom do práce, ad 1 buď chcete ušetriť, alebo ad 2 Bratislava a premávka v nej..

Mooo, na rozdiel ale od Hviezdoslavovej na Štefánikovej majú byť MsP, ktorá si povie kto smie a kto nesmie... na Hviezdoslavovej sa obyvatelia nepýtaju a neprosia aby ich niekto pustil domov a to je veľký rozdiel.. kľudne nech sa zo Štefánikovej spraví pešia tak ako z Hviezdoslavovej, aspoň by akcie tohoto typu boli na mieste...
19. september 2017

Peto

MS: ako vodic, ktory dlho zil na sidlisku, kde bol problem zaparkovat po 17. hodine viem, ze ak som nenasiel miesto tam, zaparkoval som aj o 10 minut chodze dalej, len aby som nemusel zbytocne palit benzin nekonecnym obiehanim sidliska.
To, ze evidentne patrite k tym, ktori musia mat auto v obyvacke, Vas neospravedlnuje.
Koncim tuto debatu, logicke argumenty aj rady tu uz padli. Stafetu tu preberaju dalsi.
Pekny den
ps. Nie nadarmo ma clovek nohy
19. september 2017

MS

Ok, to je stale dokola. Vyjadruju sa tu ludia, ktori byvaju uplne inde, popripade nemaju auta. Poprosim vyjadrenie niekoho zo samopspravy.
19. september 2017

MS

*Samospravy
19. september 2017

MS

5ulo: Auto nemam v obyvacke, ale vo dvore, za ktory som si zaplatil. Vy sa kludne prepravujte po Trnave trojkolkou, mne je to jedno, ale nenutte mi to ako alternativu.
19. september 2017

Palcino Čavojský

MS, začínate byť agresívny v tejto debate.. nebývame na tej ulici, ale bývame v Trnave, ktorej súčasťou je aj štefánikova, preto mi neberte právo vyjadriť sa ku dianiu v meste.
19. september 2017

Ondrej Koso

Katarina: pointa je ze chodim peso aj ked mozem ist na stanicu trebars autom a zo stanice do roboty elektrickou ale zvykol som si pesi a vy tu robite paniku a pre MS sak sa tu jedna od dva dni preboha a ked ste sa stahovali do centra mate pocitat ze tam byva najviac akcii a ked pre porovnanie skuste si na druzbe otvorit vecer okno jaky ide hukot z ciest a to celorocne a co zijeme stale vsetci...vy tam budete mat teraz nejake obmedzenie a pomaly pada cely svet...
19. september 2017

MS

Palcino Čavojský: Nie som agresivny, pisem Vam tu svoj nazor a postrehy k danej teme. Vase pravo na vyjadrovanie Vam nikto neberie. Ak ale nevlastnite auto tak ako sa mozete objektivne vyjadrit k obmedzeniam, ktore su spojene s danou akciou pre ludi s autami ktori tam byvaju?
19. september 2017

Palcino Čavojský

Pardon, ale to, že nevlastním auto, neznamená, že z auta nemôžem vystúpiť, lebo ma niekto odvezie.. Ak by som šiel na taxíku, nechám sa vyložiť pri križovatke Františkánska... Ale vám nejde o vlastníctvo auta, ale o dvojdňový nekomfort...
19. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vjazd pre dopravnú obsluhu a obyvateľov Štefánikovej ulice bude umožnený 22. 9. 2017 ráno do 9.30 hod. bez obmedzenia. V čase od 9.30 do 18.00 hod. bude v prípade súrnej potreby umožnený prístup na súkromný pozemok, situáciu bude na mieste koordinovať hliadka Mestskej polície. Po 18.00 hod. bude opäť možný vjazd bez obmedzení.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
19. september 2017

Ladislav

Katarína vy ste typická nervózna žena ktorá spraví z malej veci veľký problém.Ja tiež bývam v centre mesta a každý jarmok som mal robiť takéto caviky že kúpil som si byt v centre a mám právo k nemu prísť na autá a blablabla.Kazdy jarmok mám problém s parkovaním svojho auta ale vždy ma pustili keď som ukázal kartičku že tu bývam a nerobil som z toho horor ako ste tu predviedli a možno ta prechádzka a pár dní bez auta by Vám prospela!
19. september 2017

MS

Samosprava: Dakujem za odpoved, dufam ze pripad surnej potreby je aj to, ze sa ludia budu chciet dostat domov. Do buducna poprosim pouvazovat nad moznostou vyuzitia inych lokalit na akcie typu "den bez aut", vid. sportove arealy, priroda, atd. Propagovat den mobility a obmedzit mobilitu ludi je mierne povedane, protirecenie.
19. september 2017

Ladislav

A este reakcia k MS aby ste boli v obraze v Bruselli je taktiez tato akcia v celom strede mesta bez aut a ludia chodia bud na bicykli korculiach alebo pesi a nik z toho nerobi vedu ako u nas doma lebo je to nieco nove lebo mam s tym problem ze dva dni sa nedostanem so svojim autom az k dveram domu lebo by som musel nechat auto zaparkovane mozno niekde inde lebo lebo lebo.
A aku mobilitu Vam obmedzili ako ten kusok ulice kde pre niektorych sa nebude moct ist na aute ach potom ze ludia by najradsej vsade isli len autom a tak aj vyzeraju.A odpovedam Vam na koniec cez Jarmok su to minimalne 4 dni kde sa neda tak lahko na urcite miesta v centre dostat a nerobil som z toho taku vedu ako vy!
20. september 2017

Daniel Blanárik

"Propagovat den mobility a obmedzit mobilitu ludi je mierne povedane, protirecenie." ja umrem :D Akcia je zamerana na udrzatelnu mestsku dopravu. Na alternativu k autu.
22. september 2017

MK

Mne sa akcia páči a nevadilo by mi, ak by bola pešia zóna rozšírená aj na Štefánikovu a to bývam v centre :) Lokalita je vybraná veľmi dobre, okrem iného podnietila diskusiu a zamyslenie sa nad dopravou - používaním áut cez "uzatvorenie" jednej z ulíc.
Už sa teším ako sa popoludní prejdem po pešej Štefánikovej :)
Ak sú iné akcie na čiastočné obmedzenie to bolo v poriadku? - jarmok, Lumen a Trnavský rínek - bývanie v centre mesta má svoje výhody aj nevýhody a k nim patrí aj občasný hluk, obmedzenie v doprave pod. ... Nedá sa bývať v cetnre mesta a očakávať rovnaké podmienky ako na vidieku :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania