Bezpečnosť chodcov a cyklistov medzi Trnavou a Bielym Kostol

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Roman 24. septembra 2017

Dobrý den,

Chodci a cyklisti prechádzajúci medzi Trnavou a Bielym Kostolom(cast BK patrí do KU Trnavy a bývajú tam obcania Trnavy) sú denne vo velkom ohrození, kedže neexistuje žiaden chodník/cyklochodník. Prechádzajú po frekventovanej a úzkej ceste medzi rybníkmi. Sú to rekreanti na prechádzke aj obyvatelia cestujúci za prácou a do inštitúcii v TT.

Už takmer 10 rokov existuje koncept Revitalizácie rekreacného areálu Kammenný Mlyn, ktorý vo svojej IV. etape(3etapy už boli mestom zrealizované) rieši aj bezpecný prechod medzi rybníkom a areálom kúpaliska, ktorý je ale uzavretý.
Otázky:
- V akom stave je riešenie IV etapy?(územné povolenie, dohoda s vlastníkom, PD, realizácia)
- Kedy prosím bude toto spojenie zrealizované. Mohlo by sa to aspon dostat do rozpoctu na rok 2018?

Dakujem

Roman

25. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetom projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie, vypracovanej v 09/2008, je IV. etapa revitalizácie areálu Kamenný mlyn. Riešením je návrh trasovania cyklochodníka a chodníka pre peších na hrádzi medzi kúpaliskom a rybníkmi a medzi rybníkmi navzájom, realizácia gabionového múru ako spevnenia hrádzí rybníkov, zhotovenie nového oplotenia pozdĺž komunikácií na hrádzi vrátane vstupných brán, realizácia verejného osvetlenia pozdĺž komunikácií, rekonštrukcia obslužnej komunikácie popri riečke Parná, vybudovanie chodníkov v časti starých rybníkov, osadenie nových prvkov drobnej architektúry mobiliáru a revitalizácia sadových úprav v danej časti riešeného územia. Žiadosť o stavebné povolenie k tejto projektovej dokumentácii nebola podaná z dôvodu neusporiadaných pozemkov a nesúhlasu trasovania cyklotrasy od Agrofarmy Budmerice.

Odbor investičnej výstavby
25. september 2017

Roman

Dobrý deň,

Ďakujem za rychlú odpoveď.

Chcem sa ešte spýtať, či samospráva vykonáva nejaké kroky, ktoré by pomohli vyriešiť situáciu.

Dávnejšie bolo medializované, že samospráva má predbežný súhlas s projektom. Citujem "Cyklotrasa mala viesť popri rybníkoch, s čím pôvodne ich majitelia nesúhlasili. „Na poslednom sedení na radnici však dali súhlas,“ dodala Heregová.
Viď celý článok:
https://mytrnava.sme.sk/c/4005133/kamenny-mlyn-bojuje-v-sutazi-o-revitalizaciu.html

Zároveň prebehli aj informácie, že súčasný primátor rokoval s majiteľmi. Podarilo sa niečo dohodnúť ? Je nejaká šanca do budúcnosti? Budú ešte nejaké rokovania?

Zároveň podľa výpisu z katastrálnej mapy patrí väčšia časť dotknutého pozemku mestu Trnava(viď príloha aktualizácie) takže by sa v okresanej forme mohol projekt realizovať zrejme aj bez súhlasu vlastníka....možno by stačilo odstrániť brány, vyasvaltovať cestu doplniť oplotenie a dočasné riešenie môže fungovať. Vždy lepšie ako aktuálna frekventovaná úzka cesta.

Myslím, že veľká väčšina dotknutých obyvateľov by uvýtala akekoľvek riešenie aktuálneho životuohrozujúceho stavu.

Dopredu ďakujem za akúkoľvek snahu

Roman

06. február 2018

Roman

Dobrý deň,

prosím o aktuálne vyjadrenie k tomuto podnetu.
Na základe výpisu z katastrálnej mapy je jasné, že daný pozemok medzi kúpaliskom a rybníkmi nie je treba vysporiadať, nakoľko sa jedná o mestký pozemok.(viď predchádzajúca aktualizácia). Existuje aj projektová štúdia na tento úsek cyklocesty, takže prvý stupeň projektovej dokumentácie je k dispozícii
Na rok 2018 sú v rozpočte vyčlenené prostriedky na projektovú dokumentáciu cyklochodníkov(viď príloha) a je tam spomínaný aj úsek medzi Kamenáčom a ulicou Rekreačná(v Bielom Kostole)

Bude sa projektovať v tomto roku 2018 táto časť cyklochodníka medzi kúpaliskom a rybníkmi?
Alebo sa bude v roku 2018 projektovať iná časť cyklochodníka medzi Kamenáčom a ulicou Rekreačná?

Ďakujem

Roman
20. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava si uvedomuje neúnosnosť kolíznych situácií v danej lokalite. Nemôže však na danom území konať bez súhlasu vlastníka, to by bolo porušovanie zákona. Preto pripravuje alternatívny plán trasy, ktorá bude vedená okrajom horného rybníka. Na tento projekt sa mesto plánuje uchádzať o finančnú podporu z fondov Európskej únie. O ďalšom riešení podnetu bude mesto informovať aj na stránke www.trnava.sk.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
13. august 2018

Juraj

Tento podnet treba zacat aktivne riesit. Chodnik chyba chodcom aj cyklistom. Medzi bielym kostolom a Trnavou sa ich pohybuju doslova davy po normalnej ceste, co neni zrovna bezpecne ani pre jednu kategoriu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.