Poškodená komunikácia

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Žaneta Vajdová 28. septembra 2017

Dobrý deň,
Chcela by som sa informovať, či mesto dohliadne na to, aby stavebná firma , ktorá prerába Dedinskú ulicu po skončení prác dala do pôvodného stavu cestu a trávnatú plochu na ulici Ivana Krasku. Firma si na trávniku medzi rodinnými domami zriadila skládku vybratých betónov, asfaltu a zeminy. Cesta a premostenie na tejto ulici nie sú stavané na neustály pohyb ťažkých nákladných áut a ťažkej stavebnej techniky. Nakoľko sú cesta aj vjazdy do rodinných domov poškodené, nebolo by možné ako kompenzáciu za zhoršené životné prostredie (zvýšená hlučnosť, prašnosť a zablatená komunikácia) počas prestavby nie našej ulice položiť asfalt aj na komunikáciu a vjazdy na ulicu I. Krasku. Vjazd pred naším domom, bol vplyvom manipulácie s materiálom na Dedinskú ulicu zúžený minimálne o 1 meter.

29. september 2017

Flego

V našom okolí sa realizovalo niekoľko veľkých stavieb, ale vykopané hmoty sa nikdy neskladovali na mieste stavby. Spôsob nakladania s vykopanými hmotami býva uvedený priamo v stavebnom povolení.
27. október 2017

Vajdová

Dobrý deň,
stav na ulici Ivana Krasku sa neustále zhoršuje. Stavebná firma poškodila už aj chodník. Pred vjazdom do nášho domu máme nasypaný sypký betón ( pritom by stačilo poodvážať zeminu a betón by nemusel nikoho obmedzovať), kusy vybúraného betónu neustále nechávajú na vjazde.
Ďakujem
13. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle projektovej dokumentácie zhotoviteľ stavby využíval priestory a komunikáciu na Ulici I. Krasku pre účely zariadenia staveniska. Samozrejme, s tou podmienkou, že po skončení prác na stavbe miestnej komunikácie Dedinská ulica uvedie tieto priestory do pôvodného stavu. Už na tom zhotoviteľ postupne pracuje. Asfaltovanie Ulice I.Krasku bude riešené v inom projekte.

Odbor investičnej výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania