Nevhodné parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Peter Drahoš 03. októbra 2017

Na Veternej ulici si v poslednej dobe zvykli parkovať takto vlastníci z BD Veterná 42 a 43. Rizikom je, že pri chodníku sa nachádzajú parkovacie miesta a títo parkujú pri nich. V doobedných hodinách je zložité výsť z parkovacieho miesta a zaradiť sa do premávky, resp. obísť autá a pokračovať smerom k olympíjskej ( kúsok odtial je problémový priechod). Je možne vyznačiť v tom úseku zákaz parkovať žltou čiarou? Resp. je takéto parkovanie vôbec povolené? ( pozn. Značka o parkovaní vyznačuje miesta pri chodníku a nie pri zeleni)

06. október 2017

Veterná

Takýto podnet som chcela dať aj ja. Toto parkovanie vzniklo od rekonštrukcie Olympijskej ulice. Vtedy ľudia zistili, že aj takto sa dá parkovať. Myslím si, že to neparkujú len obyvatelia Arbórie, ale sú tam aj dodávky obyvateľov opačnej strany ulice. Ale to je vedľajšie.

Z obojsmernej bezproblémovej cesty je občas jednosmerka, autá si tam musia dávať prednosť, problémy majú autobusy.

V tejto lokalite nie je problém s parkovaním taký výrazný, ako v iných častiach mesta a teraz dokonca pribudlo veľa parkovacích miest na Olympijskej ulici.

Ja by som navrhovala žltú čiaru na strane cesty od Arbórie všade tam, kde nie sú pozdĺžne parkovacie miesta.

Vodiči kvôli svojej pohodlnosti veľmi komplikujú život iným a je to nebezpečné.
10. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
autá stojace vedľa chodníka pozdĺž cesty porušujú vyhlášku vtedy, ak nenechávajú vedľa seba 6 m široký pás na prejazd vozidiel v oboch pruhoch. Nie je možné dať na krajnicu žltú čiaru, lebo v tom prípade by sme museli žltou čiarou vyznačiť celé mesto, čo nie je žiadúce. Vodiči áut majú v prvom rade dodržiavať platnú vyhlášku a v jej zmysle neblokovať cestu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
10. november 2017

Peter Drahoš

Je teda mozne zvysit pocet hliadok MsP?
16. september 2018

Peter Drahoš

Parkovanie

Rád by som poprosil o vyjadrenie mesta k osadeniu žltého vodorovného dopravného značenia (V12b) nakoľko na ulici Veternej pred BD s č. 42 - 45 začali parkovať tak ako je vidieť na priložených fotkách. Ulica je ráno neprejazdná nakoľko autá parkujú pri vyústení vedľajšej cesty a najmä v blízkosti Olympijskej ulice. Ak tam stretne vodič idúci od Tesca MHD tak musí cúvať. Nakoľko sa tam nachádza aj priechod pre chodcov (ukrytý za stojiskom smetiakov so zlým výhľadom ) je nutné tento problém riešiť.
24. júl 2019

marektt

Dobrý deň
Nebolo by možné riešenie na tento úsek osadiť dopravné značenie Zákaz zastavenia?
24. júl 2019

Peter Drahoš

No ked si prejdete zakon a stat o zastaveni a stati tak pridete na to ze tam nie je dost siroka cesta na to aby tam tak stali.
31. júl 2019

Juraj

To fakt mam spravit foto s metrom kde bude jasne vidiet ze tam ani nahodou neni 6m cesty volnej aby sa zacalo s tymto podnetom nieco robit?
23. apríl 2020

Vlado Blazek

Ulica Veterná-Automobily-iné

Kazdodenne su tu nevhodne parkujuce vozidla, blokujuce jeden jazdny pruh, hoci na svojom parkovisku maju majitelia dostatok volnych miest.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania