Potkany na J.G. Tajovského

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Lenka 06. októbra 2017

Výskyt potkanov pri smetiakoch na ulici J.G. Tajovského medzi bytovým domom a parkoviskom.

06. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Pridelíme ho na vybavenie Odboru dopravy a komunálnych služieb a o jeho ďalšom riešení Vás budeme informovať.
Dovoľujeme si zadávateľa podnetu požiadať o kladnú alebo zápornú spätnú väzbu súvisiacu s vyriešením podnetu.

Mestský úrad Trnava
28. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme opätovne zadali dodávateľskej deratizačnej firme, ktorá ho zajtra bude opätovne riešiť. Boj s potkanmi je dlhodobý a pravidelný proces.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
22. november 2018

John Marshal

Potkany, potkany a zase len potkany

Dobrý deň. V okolí adresy J.G. Tajovského 21 je už neúnosná situácia s potkanmi. Každé smetné stojisko je nimi zamorené, pohybujú sa pri smetiakoch a po chodníkoch vo dne, v noci. Taktiež zachádzajú na detské ihrisko a dokonca až po stenách na prízemné balkóny danej budovy. Vo veľmi blízkom okolí je taktiež poliklinika. Na vyriešenie situácie čakáme už niekoľko mesiacov, takmer rok. V auguste júli / auguste vraj prebehla deratizácia zelene v okolí, ktorá očividne absolútne nič nevyriešila, keďže potkany sa v zeleni nezdržiavajú.
22. november 2018

Lenka Aknel

Potvrdzujem, je to tam stale katastrofa...akoukolvek cestou pojdem smer mesto, vsade potkany... :( Veeelmi dlhodoby problem na celom Prednadrazi - vsade kde idem CEZ DEN cestou okolo smetiakov vidim behat potkany. Mesto disponuje aj podzemnymi kontajnermi v inych castiach mesta, tu by to bolo mozne realizovat?
23. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme už riešili v spolupráci s deratizačnou firmou. Zamestnanci firmy nám hlásili, že obyvatelia tejto lokality sú veľmi nezodpovední a takúto situáciu si zapríčiňujú sami, keďže mimo smetných košov sa nachádza neustále veľa odpadu a hlavne veľa zbytkov jedla. Potkany sa síce deratizujú hĺbkovo do dier, ale sú to veľmi inteligentné a pohyblivé zvieratá a dokážu sa za jedlom rýchlo premiestňovať. Preto prichádzajú tam, kde majú dostatok potravy. Ak má byť z našej strany deratizácia účinná, musia obyvatelia udržiavať čisté stojisko a nevyhadzovať do kontajnerov potraviny, za ktorými prichádzajú aj potkany z iných lokalít.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
23. november 2018

Lenka Aknel

Dobrý deň, áno, máte pravdu, že za väčšinu si môže človek sám, ale potom asi treba nejakým spôsobom pristúpiť k tomu, aby boli ľudia (keď už im to samým nedochádza) upovedomení o tom ako nakladať s odpadom a ako udržiavať stojiská odpadových nádob...ale to je asi ťažká úloha toto riešiť, lebo ako ja osobne vnímam správanie sa ľudí v tomto smere s odpadmi, tak to je naozaj katastrofa :( Ľudia akoby zdravý rozum nemali.... Riešenia sú, len by stáli peniaze...kamerové systémy pre monitorovanie stojísk - vyhodíš nadrozmerný odpad ku smetiaku, vyhodíš odpad na zem - pokuta, lebo si na kamere...ak robia bordel okolo smetiakov bezdomovci/obyvatelia iných bytových domov, tak treba stojiská zo všetkých strán zabezpečiť múr+kovová klietka na kľúč - fungujú tak v iných mestách, môžu aj v Trnave. Ak chce mať občan čisto, ak sa nechce báť ísť vysypať smeti, či naňho nevyskočí potkan, tak sa správa zodpovedne a aj pridá ruku k dielu, ale ak mu to je jedno, tak mu v tom nejako zabráňme alebo ho pokutujme alebo... (?)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania