Holorub topolového hájika

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Filip Reipricht 10. októbra 2017

Dobrý deň,
štátne lesy SR si naplánovali výrub topolového hájika v okolí Zelenča, ktorého vlatníkom je mesto Trnava. Ide o malú plochu, ktorá je využívaná občanmi na oddych, opekačky, prechádzky a neradi by sme o to prišli. Stromov dokopy nikde nič a aj to málo chcú rúbať. Na starosti to má OZ Smolenice, odkial prišiel email, že topole dosiahli rubného veku, starnú a je možnosť pádu stromu či konárov a ohrozenia života. Neskôr prišla informácia iná, že ak nenaplnia hospodársky plán, tak budú musieť rúbať i na tomto mieste. Mne do telefonu povedal jeden aj to, že ani moc sa im do toho nechce, ísť rúbať taký kus od Smoleníc topole, ktoré hospodársky nie sú moc cenné dreviny. Boli by sme radi ak by mesto nepovolilo výrub a chránilo toto územie.

11. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Pridelíme ho na vybavenie Odboru stavebnému a životného prostredia a o jeho ďalšom riešení Vás budeme informovať.
Dovoľujeme si zadávateľa podnetu požiadať o kladnú alebo zápornú spätnú väzbu súvisiacu s vyriešením podnetu.

Mestský úrad Trnava
25. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na to, že už aj výruby na pozemkoch vo vlastníctve mesta sú koncepčnou záležitosťou, vec sme preverili na Okresnom úrade v Trnave, štátna správa ochrana prírody a krajiny. Na základe občianskeho upozornenia kontaktovali pracovníci z OÚ Lesnú správu v Smoleniciach a upozornili ich na tesné susedstvo pozemku vo vlastníctve mesta Trnava, na ktorom nemajú žiadne právo uplatňovať postupy podľa Projektu starostlivosti o lesný pozemok. Zároveň bola informácia postúpená na pozemkový a lesný odbor OÚ Trnava, aby vykonal dohľad nad plánovaným výrubom a tiež preveril Projekt starostlivosti o lesný pozemok v tejto lokalite. V prípade ďalších otázok je možné obrátiť sa na Okresný úrad v Trnave, Mgr. Gabrielu Zemkovú na tel. čísle 033 / 55 64 379, keďže táto záležitosť je úplne v ich kompetencii.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.