Saleziánska ulica

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
spartak 12. októbra 2017

dobry den,nedala by sa na Salezianskej ulici znizit rychlost napr. na 30km/h, pretoze vodici z okolitych obci si z tejto ulice urobili hlavnu trasu k Tescu a pod. a prejst cez priechod pre chodcov je dost obtiazne hlavne pri zastavke mhd Salezianska a to uz nehovorim o vychadzani autom z parkovacieho miesta.dakujem

15. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Pridelíme ho na vybavenie Odboru dopravy a komunálnych služieb a o jeho ďalšom riešení Vás budeme informovať.
Dovoľujeme si zadávateľa podnetu požiadať o kladnú alebo zápornú spätnú väzbu súvisiacu s vyriešením podnetu.

Mestský úrad Trnava
18. október 2017

Peter

uplny suhlas, 30 kmh tam ma naozaj opodstatnenie, je tam skola, zastavky MHD, prechod, 2x lomens uzka cesta a este treba z parkovacich miest cuvat do cesty
22. október 2017

Dušan Kováč

Myslím, že celý prejazd Špačinská, Saleziánska, Veterná, Clementisova, Sasinkova, Bernolákova, poprípade Spartakovská, by mali byť tak na 40 kmh. Možno aj tá 30 kmh, aby si z toho dedinári nerobili skratku. Všade sú prechody a obytné zóny. Myslím že by to bolo aj plynulejšie. V konečnom dôsledku sa tam v špičke ani rýchlejšie jazdiť nedá.
09. december 2017

Martin Reding

Presne tak. Som zvedavy, co z toho bude. Pred par rokmi som na toto upozornil kedze na ulici dochadzalo ku koliziam s motorkarmi a nespravili nic (resp. pribudlo zrkadlo pri autobusovej zastavke-ale to si vybavili sami obyvatelia pokial viem). Clementisova je “vyriesena” alibistickou znackou “prejazd zakazany”, spomalovace sa nesmu pouzit kvoli autobusom...potom asi uz len znizenie rychlosti, ktore nebude mat kto kontrolovat tak ako ten zakazany prejazd
09. jún 2019

Peter Oravec

Salezianska ulica-Cesty a chodníky-iné

Rad by som opat zdvorilo poziadal, aby bola riesena velmi nepriazniva dopravna situacia na Salezianskej ulici (v casti od kruhoveho objazdu po Spacinsku). Je tu husta premavka. Predovsetkym soferi z dedin co idu do Tesca. Auta tu jazdia casto krat rychlo a bezocivo. Deti (ale aj dospely) maju problem prejst cez prechod na Salezianskej. Dnes sa tu nie prvy krat stala opat vazna nehoda - vid foto. Mozte si pozriet ako to auto narazilo a ako vyzera naraz - auto velmi rozbite, na chodniku vedla zastanky 5metrov od prechodu pre chodcov; stastie ze nik na zastavke, na prechode a na chodnuku nebol. Nepisem to tu prvy krat. Zdvorilo ziadam retardery na vsetky prechody na Salezianskej ulici, kym tam niekto nepride o zivot. Alebo spravte z ulice jednosmerku s retardermi a semafory.
09. jún 2019

Martin Reding

Dobry den,
K tomuto sa pridavam a takisto OPATOVNE ziadam, aby ste zabezpecili TRVALU FUNKCNOST zrkadla na autobusovej zastavke.
Motorkar vychadzal z parkoviska a pravdepodobne nevidel prichadzajuce auto - vid aktualne foto z jeho pozicie.
Tym sa ho nezastavam, ale opakovane upozornujem na porusovanie zakona o cestnej premavke - uz viac ako rok!!!!!! - vid starsie komentare a vase alibisticke odpovede!!!!

Uz sa tu dnes opatovne “NIECO” stalo!

Dakujem
09. jún 2019

Peter Oravec

Alebo to auto islo skratka tak rychlo, ze ho motorkar nemohol vidiet. Nasvedcuje tomu aj to, ake zdemolovane bolo auto po naraze - vtlacene nosniky predne az pomaly k prednemu oknu. A jednoducho z velkej rychlosti nestihlo brzdit. Nastastie nebol nik na prechode a ani na zastavke. Inak zraneni dvaja chalani z auta mali odhadom okolo 20rokov.

Situacia na Salezianskej je neunosna. Takato silna premavka nepatri na tak uzku ulicu v obytnej zone. Toto nemoze splnat podmienky na taku premavku.

To ma naozaj niekto zomriet - ako neboha zrazena pani na semaforoch na Hlbokej - aby sa vec naozaj rieslia.
09. jún 2019

Martin Reding

ano, hoci to bude treba dokazovat a po mojej debate s policajtami priamo na mieste by som bol v tomto opatrny...asi sa caka, kym naozaj niekto nezomrie. uz tam bolo niekolko takychto kolizii (co si ja pamatam, tak 3) a stale je to asi malo.
na celu ulicu je nakresleny novy navrh, ktory riesi pridanie cyklochodnika a s nim spojene upravy, ale nezarucuje zvysenie bezpecnosti celej tejto trasy - o tejto krizovatke nehovoriac.
10. jún 2019

Peter Oravec

Saleziánska ulica-Cesty a chodníky-iné

Ziadam, aby bola znizena rychlost na ulici Salezianska v casti od skoly po kruhovy objazd na 30kmh. Ziadame o instalaciu spomalovacov. Cestu pouzivaju mimotrnavsky sofery na navstevu Tesca. Vodici tu casto jazdia bezocivo a nebezpecne rychlo. Podobny podnet sa na tejto stranke neriesi uz od roku 2017. Vcera sa na danom useku stala vazna nehoda. Auto vyletelo na chodnik a rozbilo sa o lampu vedla zastavky. Typujem, podla skody na sute, ze zrejme islo velmi rychlo. Stastie ze na zastavke a chodniku nik nebol.
11. jún 2019

Martin Reding

ano, podobny podnet sa tu objavuje aj takmer 4 roky. asi teba riesit zalobu, aby sa niekto spamatal. za posledne roky tu boli - co som ja bol svedkom - 2 havarie, dalsie 2 kolizne situacie motorka vs. auto, zrazene dieta a asi naozaj uradnik caka, kym tu niekoho nezabije.
30km/h je super. otazka je, kto to skontroluje - tak ako toho posledneho - az sudny znalec snad vypocita, ci isiel rychlo. policajti v tom vsak mali jasno - vinili toho, kto isiel z vedlajsej cesty... spomalovace nie su mozne pokial tadeto budu chodit autobusy MHD.

predpokladam, ze vsetci dufaju, ze uprava sposobena vystavbou cyklochodnika situaciu vyriesi, ale zatial nikto nepovedal ako - upravou ulice do esicka pred x rokmi sa doprava nespomalila 0- co bol zamer - ale sa cesta a krizovatky stali akurat neprehladnejsimi. najma, ked na parkoviskach pri ceste stoja dodavky a ine vysoke auta.

moja otazka pre urad znie:
ako bude vyriesena otazka dopravnej bezpecnosti ulice salezianska? vzhladom na okolnosti a fakt, ze cesta ide pomedzi bytovky, prosim o popis konkretnych opatreni.

dakujem
11. jún 2019

Juraj

Aspon by sa z prechodov mohli spravit "retardery" tak ako su v meste alebo v Modranke na dedinskej ked uz nic ine...
11. jún 2019

peter oravec

https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/54172/problemovy-priechod

tu som daval podnet aj ja a hejtoval mi to nejaky anonym. premavka na salezienskej je neriesen yproblem
13. jún 2019

Peter Oravec

Priateli, zdvorilo vas prosim, tych co tu podporujete tuto temu - spomalenie premavky na Salezianskej ulci - aby ste ma podporili v obdobnej teme, mojej staznosti na tomto portali - link v komentari vyssie.

Ziadam tam spomalovac na prechode pre chodcov na Salezianskej.

Niekto, anonym JD, mi moju staznost systematick hejtuje.

Tema sa priamo tyka obmedzenia rychlosti na studentskej ulici.

Dakujem
13. jún 2019

Peter Oravec

Tema sa primo tyka obmedzenia rychlosti na SALEZIANSKEJ ulici ... sorry za preklep

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania