Zatváracia doba krčmy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Boris 12. októbra 2017

Ako je mozne je krcma v strede sidliska ma otvaracie hodiny kazdu sobodu do jednej hodiny rano na nedelu. Krcma by ani tak strasne nevadila, ale podnapiti a opustajuci navstevnici krcmy pravidelne o pol druhej nad ranom v nedelu ano

13. október 2017

Peto

Boris, v inom podnete bolo vyjadrenie MsP k inemu podniku v centre mesta. Prikladam sem cast tejto odpovede. Zameraj sa hlavne na posledny odsek.

Čo sa týka hluku, zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ustanovuje, že všetci, ktorí používajú alebo prevádzkujú zdroje hluku, musia zabezpečiť objektivizáciu a hodnotenie hluku, aby mu boli obyvatelia vystavení čo najmenej. Vykonávacou vyhláškou Ministerstva zdravotníctva č. 549/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí v znení neskorších predpisov sa určujú podrobnosti pri posudzovaní a meraní hluku a vibrácií vo vonkajšom prostredí a v budovách. Podľa uvedeného zákona orgánmi na ochranu zdravia, do pôsobnosti ktorých patrí aj problematika ochrany pred hlukom, sú regionálne úrady verejného zdravotníctva. Vzhľadom na to, že Mesto Trnava nie je oprávnené správne delikty na úseku ochrany pred hlukom objasňovať a ani prejednávať, odporúčame Vám vo veci nadmernej hlučnosti obrátiť sa so sťažnosťou na Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom Trnava, Limbová 6, 917 01 Trnava. Hlučnosťou prevádzky sa pritom rozumie nielen hlučná diskotéka či bar, ale akákoľvek podnikateľská činnosť, vykonávajúca sa v prevádzke, ktorá prekračuje prípustné hodnoty dané zákonom.
Podľa § 27 ods. 4 zákona č. 355/2007 Z. z. je mesto oprávnené objektivizovať expozíciu obyvateľov a ich prostredia hluku a vibráciám v súlade s požiadavkami ustanovenými vykonávacou vyhláškou č. MZ SR č. 549/2007 Z. z. Objektivizáciu expozície obyvateľov a ich prostredia hlukom, infrazvukom a vibráciami môžu však vykonávať len osoby odborne spôsobilé (preskúšané úradom verejného zdravotníctva) a také, ktoré sú držiteľom osvedčenia o akreditácii (laboratórneho skúšania, odberov vzoriek a meraní fyzikálnych faktorov). Mesto Trnava však takúto osobu nezamestnáva a nedisponuje ani potrebnými technickými prostriedkami.
Čo sa týka hlučného správania sa osôb v nočnom čase na ulici a ostatných verejných priestranstvách, tu nejde o hlučnosť prevádzky. Rušenie nočného pokoja má v kompetencii riešiť mestská polícia, či už z vlastného podnetu, alebo z podnetu oznamovateľa. Takýto podnet, ako aj podnet týkajúci sa znečisťovania verejných priestranstiev či budenia verejného pohoršenia môžete v čase ich konania oznámiť telefonicky na tel. čísle 159. Na miesto bude vyslaná hliadka mestskej polície.
13. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Pridelíme ho na vybavenie Odboru dopravy a komunálnych služieb a Mestskej polícii Mesta Trnava a o jeho ďalšom riešení Vás budeme informovať.
Dovoľujeme si zadávateľa podnetu požiadať o kladnú alebo zápornú spätnú väzbu súvisiacu s vyriešením podnetu.

Mestský úrad Trnava
13. október 2017

Trnavčan

Budova, ,kde je tá krčma je priamo priľahlá k bytovej budove. Podľa platného VZN č. 394 môže mať prevádzkovú dobu iba do 22:00. Volajte MSP, dajte podnet na odbor dopravy a komunálnych služieb mesta Trnava.
23. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu občana mesta Trnava adresovaného primátorovi mesta e-mailom, bolo dňa 10. 10. 2017 nariadené hliadkujúcim príslušníkom mestskej polície sústrediť pozornosť v nočných hodinách na negatívne javy spojené s prevádzkovaním predmetného pohostinského zariadenia na Poštovej ulici v Trnave, a to najmä v soboty, kedy má dochádzať k zvýšenému rušeniu nočného pokoja a výtržnostiam zo strany zákazníkov zariadenia.
V prípade, ak opäť zaregistrujete opísané konanie, oznámte nám to prosím na tel. čísle 159 v čase protiprávneho konania. Na miesto bude vyslaná hliadka.

Mestská polícia mesta Trnava
23. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedená prevádzka má ohlásenú prevádzkovú dobu denne od 10.00 do 22.00 hod. v súlade s platným VZN č. 394 o pravidlách času predaja a času prevádzky služieb na území mesta Trnava v znení neskorších zmien a doplnkov. Zároveň si prevádzka splnila svoje povinnosti v zmysle predmetného VZN a na sobotu mala a má na MsÚ Trnava podané Ohlásenie jednorazového predĺženia prevádzkovej doby prevádzkarne z dôvodu konania neverejnej – uzavretej spoločenskej akcie do 02.00 h. Prevádzkovateľ je povinný pri prevádzkovaní prevádzkarne, o. i., dodržiavať ustanovenia VZN č. 134 o rušení nočného pokoja a VZN č. 25 o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mesta Trnava. Prevádzkovateľ však nezodpovedá za správanie osôb mimo jeho priestorov prevádzkarne.
Pri vykonávaní podnikateľskej činnosti v prevádzkach sú podnikatelia povinní dodržiavať ustanovenia všeobecne záväzných predpisov a VZN mesta Trnava, ktoré súvisia s činnosťou prevádzkarne, pričom ide najmä o dodržiavanie povoleného prevádzkového času a prispôsobiť činnosť prevádzkarne tak, aby nedochádzalo k rušeniu nočného pokoja či obťažovaniu občanov a obyvateľov nadmerným hlukom v nočnom čase.
Čo sa týka hlučného správania sa osôb v nočnom čase na ulici a ostatných verejných priestranstvách, tu nejde o hlučnosť prevádzky. Rušenie nočného pokoja má v kompetencii riešiť mestská polícia, či už z vlastného podnetu, alebo z podnetu oznamovateľa. Takýto podnet, ako aj podnet týkajúci sa znečisťovania verejných priestranstiev či budenia verejného pohoršenia môžete v čase ich konania oznámiť telefonicky na tel. čísle 159. Na miesto bude vyslaná hliadka mestskej polície.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
25. október 2017

Trnavčan

"Zároveň si prevádzka splnila svoje povinnosti v zmysle predmetného VZN a na sobotu mala a má na MsÚ Trnava podané Ohlásenie jednorazového predĺženia prevádzkovej doby prevádzkarne z dôvodu konania neverejnej – uzavretej spoločenskej akcie do 02.00 h."
"krcma v strede sidliska ma otvaracie hodiny kazdu sobodu do jednej hodiny rano na nedelu."
Na každú sobotu podané "permanentné ohlásenie" ?? To nie je jednorázové predĺženie, ale obchádzanie VZN.. Neverejná-uzavretá akcia je vo VZN presne definovaná!
06. január 2019

Boris

Poštová ulica-Verejný poriadok-iné

Dobrý deň, dokedy budú obyvatelia Zátvora trpieť každý týždeň sobotné zábavy v krčme Zátvor a následné rušenie nočného pokoja opitými návštevníkmi, ktorí sa pravidelne rozchádzajú o cca 1,00 ráno do 2,00 ráno v nedeľu a s nehoráznym hlukom, oplzlými nadávkami. Naposledy som tam videl aj policajnú hliadku a sanitku. Ale nepočul som, že by ich niekto upozornil na nočný pokoj. Trvá to už neskutočne dlho a nikto to nerieši a nech mi nikto nepovie, že je tam každú sobotu uzatvorená spoločnosť, kedže sa tam schádzajú ľudia z celej Trnavy, súdiac podľa odchádzajúcich taxíkov. Obyvateľom okolitých činžiakov tak ani krčma nevadí, až na tie sobotné zábavy a následný hluk pri odchode podnapitých návštevníkov zariadenia. P.S. Foto je len ilustračné.
10. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prípade problémového správania odchádzajúcich zákazníkov pohostinstva volajte mestskú políciu na telefónnom čísle 159. Priestupok proti verejnému poriadku bude na mieste riešiť privolaná hliadka.
Kto? Mestská polícia mesta Trnava

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania