Zrušenie značky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Nikto ju nedodržiava

13. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
protiprávneho státia sa každú sekundu na území mesta dopúšťa veľké množstvo vodičov. Napriek tomu, že dopravné priestupky sú najfrekventovanejší delikt, ktorým sa mestská polícia pri svojej činnosti zaoberá, nie je možné zabezpečiť a nie je ani žiaduce, aby každý takýto priestupok bol mestskou políciou zistený a riešený. Z predmetnej lokality máme v roku 2017 evidovaných doposiaľ viac ako 200 dopravných priestupkov.

Mestská polícia mesta Trnava
14. november 2017

natare

Parkovanie mimo vyhradených miest nie je až taký problém. Horšie je to, že niektorí vodiči si cestu v obytnej zóne zamieňajú so závodným okruhom a nerešpektujú maximálne povolenú rýchlosť 20 km/hod. V takejto zóne môžu chodci chodiť aj po ceste a deti sa môžu ne nej aj hrať. Je len zázrak, že ešte nedošlo k žiadnemu stretu auta s chodcom alebo dieťaťom s vážnymi následkami. Okrem toho sa celkom bežne stáva, že nás na tento pomyselný závodný okruh chodia otravovať motorkári a štvorkolky, lebo vytúrovať motor medzi činžiakmi je oveľa hlučnejšie a tým aj zábavnejšie.
14. november 2017

Fredy

Územie, ktoré sa nachádza za predmetnou dopravnou značkou „Obytná zóna“ je predsa obytná zóna v pravom význame slova s veľkou koncentráciou obyvateľov na malej ploche, takže použitie značky je v poriadku.
Presne tak, ako píše natare, hlavný význam značky je v tom, že ochraňuje chodcov, ktorí by prípadne vstúpili na vozovku. Pri strete by bola vina vždy na strane vodiča auta. Značka je dostatočne veľká, aby si ju vodiči všimli. Maximálna rýchlosť 20 km/h je v danom území plne postačujúca.

Otázka pre autora podnetu: V čom by bol prínos pre obyvateľov Hlín pri prípadnom odstránení značky?

Zásadne nesúhlasím s návrhom na odstránenie značky.
15. november 2017

Micro

Prínos by bol, že by neporušovali zákaz státia mimo parkovacích miest.
Skúste zastaviť na odbočovacom pruhu pri pekárni na Špačinskej...alebo niekde na zeleni. Tu autá stoja na chodníkoch a chodci ich po zeleni obchádzajú...
20 km/h rýchlosť tu nikto nekontroluje, rovnako ako 30 km/h v Centre.
28. november 2017

Jaroslav Fekiač

ani ma nehnevajte o tom parkovaní.. pri sťahovaní veľkej sedačky sme zastali s osobným autom pri vchode, aby sme ju mohli poriadne nahodiť (ani sme neprešli na trávnik, len sme boli pri žltej) čiare ale samozrejme iná EČV ako TT a už nás papučkovali.. na smiech a zároveň na plač.. chcel by som vidieť ako by sa páni policajti sťahovali a žiadne zľutovanie nemali.... a keď nás už spokutovali, tak sme tam mohli stáť.. aký to má zmysel?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania