Nočný kľud

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
občan Trnavy 21. júna 2013

Rád by som sa touto cestou opýtal, dokedy budeme musieť trpieť motorkárov, ktorí dlhodobo v nočných hodinách (naposledy včera okolo polnoci) vytáčaním motorov do vysokých otáčok rušia nočný kľud v meste. Touto otázkou dávam zároveň podnet na riešenie uvedeného problému.

21. jún 2013

Gmitterová Jana

Dobrý deň, podobný podnet sme už mali: https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/1947/hlucne-motorky

Samozrejme aj tento váš podnet pošlem kompetentným pracovníkom a budem vás informovať.
21. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budeme informovať.

Gmitterová, ÚKaM
21. jún 2013

občan Trnavy

Áno, ďakujem, ale Vami spomínaný podnet je ale už takmer rok starý (bol podaný ešte 29. augusta 2012) a týkal sa veľmi všeobecne hluku motocyklov. Môj podnet sa týka rušenia nočného kľudu, ktorého riešenie zrejme nebude v kompetencii RÚVZ.
21. jún 2013

Gmitterová Jana

Pokúsim sa všetko zistiť.
21. jún 2013

Anonym

a co zakazete chodit motorkam? to nemozete
22. jún 2013

anonym

nie da sa to kontrolovat policiou..ti maju predsa aj nocne hliadky a velmi lahko sa da zistit ,ze motorkarov laka hlboka ulica smer sladovnicka..vcera si to tam davali okolo polnoci hore dole :)
23. jún 2013

občan Trnavy

Rušenie nočného kľudu je priestupok proti verejnému poriadku podľa § 47 ods. 1 písm. b) zákona č. 372/1990 Zb. Priestupky objasňujú a v blokovom konaní prejednávajú orgány polície.
06. apríl 2014

Robert

No nebolo by ani odveci merat rychlost, to ze si to po Hlbokej vedia vypeckovat motorkari aj pocas bezneho dna v tyzdni ci cez vikend nie je ziadna novinka. V noci prejdu par krat ale stym ze robia neskutocny hluk najme ked maju na semafore zelenu a nemusia spomalovat
20. máj 2015

peter

NEPATRI DOKOMPETENCIE MESTA ALE REGIONALNY URADVEREJNEHO ZDRAVOTNICTVA

OCHRANA uzemia pred hlukom z cestnej dopravy je ustanovené v zákonoch, ktoré súvisia s ochranou verejného zdravia. v súčasnosti je ochrana územia pred hlukom ustanovená vo vyhláške MZ SR č. 549/2007 Z.z. v znení vyhlášky MZ SR č. 237/2009 Z.z., ktoré sú vykonávacími predpismi k § 27 zákona č. 355/2007 Z.z.
Podľa zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia v znení neskorších predpisov orgánmi na ochranu zdravia, do pôsobnosti ktorých patrí aj problematika ochrany pred hlukom, sú regionálne úrady verejného zdravotníctva.
06. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
riešenie tohto podnetu nespadá do kompetencie RÚVZ Trnava. Rušenie nočného kľudu spadá do kompetencie polície. Pokiaľ by išlo o meranie nadmerného hluku spôsobeného napr. prejdením motorky – pri takomto meraní nie je možné určiť časový interval, počas ktorého trvá rušivý hluk. Tento údaj je nutný pre výpočet hodnôt určujúcich veličín hluku vo vonkajšom prostredí pre referenčné intervaly deň, večer a noc. Meranie hluku v tomto prípade teda nie je možné vyhodnotiť a preto je irelevantné ho vykonávať.

RÚVZ Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania