Trnávka - kanalizačná stoka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Milan 14. decembra 2017

Nedeľa 10.12.2017 o 13:30 pri bývalom cukrovare.
Sú do Trnávky ešte vypúšťané odpadné vody?

18. december 2017

Juraj1

Niekoľkokrát som tu podal podnet, ohľadom znečistenia Trnávky, pričom s prispením poslanca Fuzáka, sa niečo aj podarilo vyriešiť. Faktom je, že tok Trnávky býva často znečistený následkom vypúšťania odpadu. Tok Trnávky začína pod Bolerázskou priehradou a tam je voda aj koryto čisté. Postupne, ako sa blíži k Trnave, zhoršuje sa kvalita vody a koryta, pričom v Trnave je to už dosť zlé. Napriek čisteniu koryta aktivistami z LT, nie je to stále na dobrej úrovni. Správcu toku však toto zjavne nezaujíma, preto by mali vstúpiť do hry orgány ochrany ŽP a vyvinúť tlak na kompetentných, aby zjednali nápravu. Treba vypátrať znečisťovateľov a týchto náležite potrestať a nie spoliehať sa na študentov, aby pomohli" plytkej" Trnávke v rámci súťaže.
Problémom plytkej Trnávky s nedostatkom vody je nedostatok zrážok, ktoré majú napĺňať priehradu Boleráz cez jej prítokové potoky a s tým si poradí len príroda. Problémom znečistenia Trnávky sú ľudia a s tými si musia poradiť kompetentní.
21. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
porucha kanalizačnej siete, ktorá sa stala 26. 10. 2017 v lokalite Pri Kalvárii bola jednorázová záležitosť. Spoločnosť TAVOS, a. s. poruchu odstránila a prijala opatrenia, aby sa situácia neopakovala, a lokalita je tiež pravidelne monitorovaná.

Odbor stavebný a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania