Plastové klzisko na Hlavnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Outdated 14. decembra 2017

Zdá sa, že sa opäť dostalo do módy šetrenie takzvanými syntetickými klziskami. Ich výhodami je nízka prevádzková cena, nezávislosť od počasia, jednoduchá montáž a nezávislosť na elektrine. Naopak, nevýhodu majú len jednu: NEDÁ SA NA NICH KORČUĽOVAŤ!!! Tiež hrozne rýchlo ničí korčule.
Skúsil si to pán primátor, alebo zodpovedná osoba ktorá je za túto bezútešnú stavbu zodpovedná? Aj na šmirgeľ papieri sa korčuľuje lepšie. Odporúčam "klzisko" odstrániť, resp. vymeniť za klzisko, ktoré je skutočne klzké, verejne sa za túto atrapu klziska ospravedlniť.

15. december 2017

silvia

Minule roky, ked trhy organizoval niekto iny ziadny podnet podany nebol. Ale je pravda, ze sa na tom korculuje horsie. Lepsie je pozicat si korcule na klzisku, lebo nam bolo vysvetlene, ze na umely lad sa korcule brusia inak ako na klasicky lad.
15. december 2017

Juraj Fuzák

Mam otazku na admina. Tento portal ma sluzit na zadavanie podnetov na riesenie alebo na ventilovanie si vnutornych frustracii jednoduchych spoluobyvatelov? Pokial ma byt podnet o nekvalite klziska tak fajn, je vsak zbytok v sulade s pravidlami portalu?
15. december 2017

Outdated

Rád by som sa riadil pravidlami portálu, ak mi ukážete, kde sú zverejnené (ak je označenie zodpovednej osoby ako "paródia na človeka" proti pravidlám portálu, určite ním bude aj označovanie ľudí, ktorých nepoznáte za "jednoduchších spoluobčanov"). Uznávam, že ten druhý odsek nebol potrebný, ale bolo by vhodné si uvedomiť v koľkých mestách sa snažia takýmto spôsobom "šetriť". Často sa snažia obhájiť to vymenovaním "výhod" ktoré som uviedol v podnete, pričom ignorujú ten najdôležitejší aspekt: ako sa na tom dá korčuľovať. Tvrdenie, že korčule je potrebujú špeciálne zbrúsenie, je tiež len zakrývanie veľkého nedostatku syntetického klziska: umelý ľad ničí čepeľ korčule niekoľkonásobne rýchlejšie ako skutočný ľad.
Nechodím tade denne, ale keď som tam bol v nedeľu poobede, kedy na trhoch bolo veľké množstvo ľudí, na ľade boli asi len traja a skôr po ňom chodili, ako sa šmýkali. Je veľmi pravdepodobné (a nebolo by to prvýkrát), že samospráva nabudúce žiadne klzisko nepostaví a ako dôvod uvedie nezáujem ľudí v minulých rokoch. V Bratislave to tak spravili už pred desiatimi rokmi. V roku 2005 nahradili normálne klzisko umelým a vymenovali všetky výhody, no čuduj sa svete, ľudia hneď prišli na to, že to klzisko je katastrofa a zívalo prázdnotou. V roku 2007 klzisko zrušili s tým, že ľudia nemajú záujem. Našťastie, neskoršie sezóny sa znova postavilo normálne klzisko.
15. december 2017

silvia

Treba si odpustit invektiva a pisat fakty a netreba sa zbytocne zavzdusnovat. Ak islo o fakt, ze koli tazkemu korculovaniu o to ludia nemaju zaujem a obavate sa o zrusenie tejto atrakcie, tak sa to da napisat aj bez parodie na cloveka.
Ako chcete ale v tomto pocasi zabezpecit klasicky lad? Keby mrzlo, asi by usporiadatelia predoslych trhov a takisto aj radnica zabezpecili radsej klasicky lad.
15. december 2017

Odkazprestarostu.sk

Text podnetu bol upravený. Pravidlá portálu sa nachádzajú pod textovým polom diskusii po prihlásení.
Admin
15. december 2017

Outdated

Odkazprestarostu.sk: Ďakujem, nevedel som to na stránke nájsť.
Silvia: Klasický ľad chcem zabezpečiť tak isto, ako sa to robí v iných mestách, alebo na otvorených či uzavretých štadiónoch. Pod ľadom sú hadičky cez ktoré tečie chladiaca kvapalina, ktorá je chladená v zariadení vedľa klziska rovnako ako v mrazničke. Samozrejme, ak je teplo, ako bolo v pondelok a v utorok, nebude chladenie stíhať. Ak je však zopár stupňov nad nulou (ako býva po väčšinu decembra a januára), nie je to žiadny problém. Samozrejme, prevádzka normálneho klziska je drahšia, ale nakoľko ho bude používať viac ľudí, vyzbiera sa viac peňazí a navyše splní svoj účel. Ak chce mesto na občanoch šetriť takýmto spôsobom, tak sa už naozaj oplatí klzisko nepostaviť vôbec. Koniec koncov, Trnava má celkom slušný zimný štadión.
15. december 2017

silvia

Boli ste niekedy na zimnom stadione? Ak ano, tak by ste nenapisali poslednu vetu.
15. december 2017

Peter

Pri +14 ako bolo tento tyzden by sa prirodny lad udrziaval asi tazko a jeho kvslita by bola otrasna. Myslim si, ze pre deti je to v pohode. Ja som tam bol s detmi viac krat a korculovat sa da. Komu to nestaci, moze ist predsa na zimak.
16. december 2017

jani

Peter treba ist do BA tam to ide pri rovnakej teplote ako v TT. Živý ĺad vonku žiadna umelina.
18. december 2017

Viktor

Existuje jedno príslovie - Darovanému koňovi na zuby nepozeraj.
Ak sa nemýlim, toto klzisko dostalo mesto do daru od spoločnosti ZF. Tak prečo nepoužívať niečo, čo je zadarmo (poplatok 50 centov poslanci schválili, aby si klzisko vážili), ale niečo čo by stálo nemálo peňazí? A kto chce kvalitu, môže si ju zaplatiť na zimáku, po poslednom zastupiteľstve sa hádam pohnú veci k lepšiemu.
09. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava poskytlo v minulom roku, tak ako aj v predchádzajúcich rokoch, verejný priestor na umelú ľadovú plochu na obohatenie programu v rámci predvianočného obdobia. Súčasťou ponuky je aj možnosť zapožičať si korčule. Tým je eliminovaný problém s možným otupením vlastných korčúľ. Prirodzene, plocha je neporovnateľná s riadnou ľadovou plochou. Aj z tohto dôvodu mesto Trnava stále poskytuje a financuje priestor pre riadne korčuľovanie na svojom Mestskom zimnom štadióne v rozšírenom časovom priestore počas zimných prázdnin. Plocha na Hlavnej ulici je len alternatívou, respektíve možnosťou pre tých, čo sa nachádzajú v centre mesta a chcú plochu vyskúšať.

Pavol Tomašovič, hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania