Porušovanie povinnosti vodiča motorového vozidla

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Vodiči často parkujú na zakázaných miestach a porušujú požiadavky legislatívy. Foto je toho svedkom. Vznikajú nebezpečné situácie ...

19. december 2017

Fredy

Žiaľ, doba a pomery prinášajú aj takúto bežnú prax.
Na druhej strane, v čom je dajaký podstatný problém? Je to vnútrosídlisková komunikácia, dve protiidúce osobné autá sa zmestia a vyzerá to tak, že svetlé auto parkuje v smere jazdy až za priechodom pre chodcov. Pri opatrnej a predvídavej jazde by to malo byť bezpečné.
20. december 2017

kolombo

Takto odstavených áut je po celej Trnave možno sto,dvesto a aj viac.Nenechali voľnú šírku 3 metre pre svoj jazdný pruh.Pavol zabil si to,že vznikajú nebezpečné situácie...Skôr to vidím na netrpezlivosť šoféra.Je vidieť,že Pavol býva asi niekde na dedine.
20. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
protiprávneho státia sa každú sekundu na území mesta dopúšťa obrovské množstvo vozidiel. Najmä v prípade státia vozidiel na sídliskách neustále porušuje predpisy veľmi veľa vodičov. Dôvody sú subjektívne – najmä snaha zaparkovať v blízkosti svojho obydlia, ako aj objektívne – nedostatok legálnych parkovacích miest. Ide často o zakázané státie menej ako 5 m od hranice križovatky či od priechodu pre chodcov, zakázané státie na chodníku či zeleni, ale najmä o nedodržanie povinnosti ponechať trojmetrový jazdný pruh pre každý smer jazdy vozidiel.
Napriek tomu, že dopravné priestupky sú najfrekventovanejší delikt, ktorým sa mestská polícia pri svojej činnosti zaoberá, a napriek tomu, že máme vedomosť o neustálom páchaní priestupkov v statickej doprave, nie je možné zabezpečiť, aby každé protiprávne státie motorového vozidla bolo mestskou políciou zistené, a nepovažujeme ani za žiaduce, aby takéto konanie bolo vždy objasňované a riešené ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.
V prípade spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktorého miera spoločenskej nebezpečnosti sa javí ako vysoká, sa prosím obráťte na stálu službu Mestskej polície mesta Trnava prostredníctvom bezplatnej telefónnej linky 159 v čase spáchania priestupku. Na miesto bude vyslaná hliadka, ktorá posúdi, či sa priestupok stal, a ak áno, vykoná úkony smerujúce k jeho objasneniu.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania