Nainštalovanie WIFI

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Jaroslav Kralčák 26. decembra 2017

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať či bi to bol veľký problém nainštaľovať WIFI Free na zdravotnom stredisku na Prednádraží. Pacienti by si mohli surfovaním na internete krátiť čas na ošetrenie v čakárni. Ďakujem
P.S.Tú fotografiu som tam dal lebo ma to nechcelo pustiť ďaľej bez obrázku.

04. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pokrytie polikliniky na Prednádraží (a zároveň aj časti polikliniky na Družbe) už máme predrokované so Strediskom sociálnych služieb v Trnave, správcom oboch objektov.
Momentálne sa rozhoduje o tom, či sa urobí iba jednorazová inštalácia wifi-antén, alebo sa nájdu finančné prostriedky na komplexnú výmenu rozvodov a pokrytie budov signálom, keďže najmä na Družbe, kde má budova veľkú rozlohu, jeden-dva kusy antén nepokryjú celú plochu priestorov.
Časový harmonogram prác si monetálne netrúfame odhadnúť, ale budeme o nich priebežne informovať.

TT-IT, s. r. o., Trnava
08. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stredisko sociálnej starostlivosti ako správca objektov Mestskej polikliniky, Starohájska č. 2 a Zdravotného strediska, Mozartova č. 3 v roku 2018 zvažovalo možnosti zavedenia WIFI Free na týchto objektoch, čo do budúcnosti nevylučujeme, ale termín tejto akcie nie je možné z objektívnych dôvodov stanoviť z dôvodu nasledovných skutočností:
Prijatím zákona č. 153/2013 Z. z. o národnom zdravotníckom informačnom systéme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov bol vytvorený legislatívny rámec pre informatizáciu zdravotníctva umožňujúci vybudovanie a prevádzku Národného zdravotníckeho systému tzv. ehealth alebo ezdravie. Systém je nastavený na prevádzku niekoľkých domén, ktoré sú postupne spúšťané do prevádzky.
V roku 2018 systém ezdravie zatiaľ pracuje s funkciami: prístup pacienta prostredníctvom preukazu poistenca alebo prostredníctvom elektronického občianskeho preukazu s elektronickým čipom (eID) a prístup lekára prostredníctvom elektronického preukazu zdravotníckeho pracovníka (ePZP) – doména autentifikácia, vytvorenie elektronického záznamu z vyšetrenia a výmenného lístku – doména evyšetrenie, elektronický predpis a výdaj lieku a zdravotnej pomôcky – doména erecept, sprístupnenie zdravotnej dokumentácie pacienta cez elektronickú zdravotnú knižku na Národnom portáli zdravia – doména EZK.
Mesto Trnava si preto stanovilo ako prioritu v uvedených objektoch, v ktorých poskytujú zdravotnícku starostlivosti neštátne zdravotne zariadenia, zabezpečenie technickej i priestorovej pomoci na plynulé napojenie do systému, resp. pripravenie technických podmienok pri rozšírení ezdravia o ďalšie funkcie. Až po otestovaní a ukončení technickej pomoci je možné sa vrátiť k pôvodnému zámeru Mesta Trnavy inštalovať v zdravotníckych zariadeniach WIFI.

Stredisko sociálnej starostlivosti
18. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
čakanie na vyšetrenie u lekára v Zdravotnom stredisku na Prednádraží si už môžete skrátiť surfovaním cez mobil zadarmo na mestskej WI-FI s názvom free_TT-IT.
Zoznam bezplatných mestských WI-FI hotspotov nájdete na: http://www.trnava.sk/sk/clanok/bezplatne-wi-fi-hotspoty

Mestský úrad v Trnave
20. december 2018

Jaroslav Kralčák

Ano.Postrehol som to skôr ako ste mi to oznámili aj som to vyskúšal..Chcem sa touto cestou poďakovať.Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania