Skracovanie cesty autami

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Roman 15. januára 2018

Dobrý deň,nakoľko si niektorý vodiči skracujú cestu smerom na Slnečnú ul. ničia tým zeleň bolo by možné vysadiť aj v tomto mieste stromy.

16. január 2018

Micro

V inom podnete tam chceli dobudovať cestu...
16. január 2018

Peter

Ta cesta je tam zbytocna, radsej treba dosadit zelen, je to tam take prazdne.
18. február 2018

Adela

Pripajam sa o ziadost o riesenie tohto problemu, kedze po dvoch zimnych mesiacoch je zelen v tomto priestore uplne znicena a dotyzny si tam jazdia stale. Bolo by vhodne postavit zabrany a pripadne v tejto casti tiez osadit smetne kose na psie exkrementy, kedze tato cast je tiez vymedzena pre psickarov.
20. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na prehustenie lokality inžinierskymi sieťami a iné plánované investície cez územie (napr. cyklotrasa...) môže byť výsadba stromov iba doplnkom, ktorý môžeme riešiť ako posledný, aby sa nestal prekážkou pre ostatné zámery. V lokalite je však vysoká hustota sietí, ktorá naozaj neumožňuje výsadbu stromov ako zábranu pre prejazd motorových vozidiel.
Problémom je aj prípadné dobudovanie cesty, pretože z hľadiska noriem tam byť cesta nemôže pre blízkosť križovatiek. V lokalite sa uvažuje o zábranách. Po schválení ich umiestnenia budeme o ďalšom riešení podnetu ešte informovať.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
21. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v lokalite budú osadené stĺpiky, ktoré zabránia prejazdu áut. Potrebné je (okrem iného) vypracovať projekt a obstarať dodávateľa stĺpikov a prác, aby boli dodržané všetky zákonné postupy, ktoré však majú určitú časovú postupnosť aj potrebnú časovú dotáciu. Preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení podnetu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
15. máj 2018

Občan

Jazda autami cez park na J. Hlubika

Dobry den, na ulici J. Hlubika na urovni ulice Pazitna si auta skracuju cestu cez park nasledne pokracuju dolu po Pazitnej kde sa rychlejsie napoja na Cukrovu ulicu pripadne obchadzaju zapchu ktora sa tvori na konci ulice J. Hlubika. Je beznou praxou ze tu auto odparkuje krizom cez park a vodic sa rozprava s okolim. V minulosti tu boli vysadene pre tento problem kriky no tie sa hned rozjazdili autami. Bolo by mozne osadit betonove prekazky nieco ako na foto c.2 tj. betonove pologule aby si auta nemohly skracovat cestu nakolko je rokmi preukazane ze vysadba krikov nebola postacujuca a vodicov to stale laka skracovat si cestu. V parku je mozne skratit cestu iba v tomto useku takze stacia nejake 3-4 betonove prekazky a posunutie zberneho kosa na sklo o par metorov. Dakujem
24. jún 2018

Martin Reding

Jazda cez travnik

dobry den,
je mozne nieco robit s vodicmi (napr. skoda fabia, belasa metaliza, spz: TT BUGRO, naposledy 23.6.2018 cca o 10:00 hod. ), ktori nedokazu pouzivat vybudovane komunikacie a z Hlubikovej ulice na Pazitnu ul. si to skracuju cez travnik? - vid nakres...

dakujem

25. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
jazda po verejnej zeleni je priestupkom na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktorého objasňovanie a prejednanie nepatrí do kompetencie mestskej polície, a preto je nutné obrátiť sa v tejto veci na Policajný zbor SR.

Mestská polícia mesta Trnava
11. február 2020

marek mecir

Ulica Jána Hlubíka-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Prejazd cez travnatu plochu
11. február 2020

Roman

Dobrý deň,to 2roky trvá osadenie stľpikov to snaď nemyslíte vážne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania