Kosenie okolo UCM počas (štátneho) sviatku sv. Cyrila a Metoda

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
vlaDyka 06. júla 2013

Dobrý deň,
kto a prečo dal pokyn na kosenie trávy dnes, v deň štátneho sviatku - rozumejte tým pracovného pokoja - od cca 6:30 hod. do 9:00 hod. ráno ?
To naozaj nebolo možné určiť tomu iný termín a počas pracovného dňa ???
Ide o zelenú plochu okolo celého objektu UCM na Bučianskej ul. A tá rozhodne nie je malá. Takže všetci ranného pokoja očakávajúci boli určite touto pracovno-pokojovou činnosťou minimálne - zaskočení.
Podľa toho, čo som sa dozvedel, tak táto plocha nepatrí UCM ale "mestu".
Veď aj Zákonník práce za dni pracovného pokoja považuje sviatky a dni nepretržitého odpočinku. Prácu v dňoch pracovného pokoja možno nariadiť len výnimočne, a to po prerokovaní so zástupcami zamestnancov..

Takže kto je za toto zodpovedný a prečo takáto činnosť práve v tomto čase ?

Ďakujem.

P.S.
Predpokladám, že sa týmto chceli osobne a dobrovoľne pracovníci úradov Mesta Trnava osláviť sviatok sv. Cyrila a Metoda pred Univerzitou sv. Cyrila a Metoda, a dať všetkým na známosť, že tak činia.... lebo iné ma fakt nenapadá.

08. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budeme informovať.

Jana Gmitterová, ÚKaM
08. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájam stanovisko odboru dopravy a komunálnych služieb:
Podľa informácií od spravovateľa zelene v obvode zelene č. 8 - Družba (Tvorsad) mali všetci zamestnanci 5. 7. 2013 voľno a nerealizovali žiadne práce súvisiace s údržbou zelene.
Pozemok je vo vlastníctve mesta ale v užívaní ho má UCM. Pravdepodobne univerzita zabezpečovala piatkové kosenie okolia budovy.

Gmitterová, ÚKaM
08. júl 2013

vlaDyka

Ďakujem za odpoveď. Čo je však možné v takomto prípade robiť ? Je totiž ťažké vedieť, kam sa obrátiť v podobných situáciách, ak občan "cíti krivdu", a ak (ako v tomto prípade) tu podľa Vášho vyjadrenia je niekoľko subjektov: vlastník, spravovateľ, uživateľ, dodávateľ, realizátor, atď. ? Nemám pocit, že by napríklad Mestská polícia bola riešením (ktorá by určite nemala tieto informácie). Alebo sa mýlim ?
09. júl 2013

Marko

VlaDyka preco vam tak prekazalo to kosenie? A chcete podnet posuvat na riesenie dalej???
09. júl 2013

vlaDyka

Marko, z jediného jednoduchého dôvodu. BOL ŠTÁTNY SVIATOK (= voľný nepracovný deň) a k tomu ešte začali hneď po 6-tej ráno ! Tak PRETO. Alebo si myslíte, že je naozaj potrebné k takýmto situáciám volať nabudúce políciu ? Veď tu už je zakorenený taký stupeň bezohľadnosti a ignorancie, že už pomaly ani tá "nevie", čo je alebo nie je "v poriadku".
29. október 2013

vlaDyka

Mam taky pocit, ze tento podnet nema riesenie.... Je jasne, ze nic sa na obdobnych situaciach nezmeni a je uplne jedno, ci niekto ma alebo nema "svoju pravdu" pri takychto pripadoch.
Takze s lahkou nonsalanciou mozno tento podnet uzavriet a nechat sa prekvapit dalsim vykrikom do tmy.
11. máj 2014

nd

Minuly rok mali zamestnanci Tvorsadu volno, ked bol statny sviatok - aspon podla toho, co sa pise vyssie. Tento rok to stastie nemali. Je 8. maj, statny sviatok, a za UCM si od rana veselo kosia. Bol uz sice najvyssi cas, ale jeden den by to hadam este pockalo. Ludia su radi, ze je volno a mohli by si pospat, ale neda sa. A na druhej strane, zamestnanci Tvorsadu si nezasluzia mat v statny sviatok volno?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania