Problémy s parkovaním

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
??????? 27. januára 2018

Dobry den. Chcela by som Vas poprosit o vyriešenie každodenneho problemu s parkovanim na Olympijskej ulici. Bolo nam vybudovane nove parkovisko na ktore sme dlho a netrpezlivo čakali.Parkovisko pokrylo s časti počet aut obyvatelov na Olympijskej,ale nakolko nam na parkovisku parkuju aj auta s Arborie ktore maju vyhradene parkovanie s rampou a firemne dodavky,neni mozne zaparkovat vo večernych hodinach ani pri inych barakoch. Po prichode s poobednajsej prace pravidelne kružim okolo sidliska a žiadne miesto volne. Nudzovo parkujeme auta pri Arborii na briežku, samozrejme nie na zakazovej čiare, ktoru dodrziavame! Zhruba štyri auta stavaju popri ceste tiez pri Arborii. Kazde rano trpneme ci nedostaneme pokutu. Ako sa da tato situacia poriešit. Začina to niekomu prekazat a nechava nam pikantne odkazy.

27. január 2018

???????

Nedali by sa tieto miesta vyhradit na parkovanie značkou s časovym obmedzenim od 21h do 8.00 rana?
01. február 2018

Michal

Mame som radil, aby na tie auta čo stoja na ceste oproti arborii zavolala mestských policajtov. Každý to toleruje a áut čo sa tam odvážia parkovať pribúda.
Stoja tam za križovatkou k arborii. Prechádzajú tade autobusy, z dvora vychádzajú auta, a keď niekto vyparkovava do cesty z kolmého parkoviska, je len otázkou času, kedy tam spôsobia nehodu.
Ale je pravdou, že veľký podiel na tom majú arborčania. Parkovisko za rampou poloprázdne, ale oni aj tak parkujú mimo. Žiaľ žiadna vyhláška im to nezakazuje. Dá sa apelovať na to, aby primárne zapĺňali svoje parkovisko. Neviem povedať, prečo tak nerobia. Možno by pomohlo sa spojiť s ich správcom, aby skúsil hľadať dôvod a pomohol zlepšiť situáciu s parkovaním.
01. február 2018

???????

Skuste pochopit aj našu situaciu.Pridem z prace o 22.15 kružim ako sup okolo každeho baraka a verte mi neni to moc prijemne zaparkovat niekde,kde viem že by sa nemalo stat a trpnut ći nedostanem pokutu.S detmi sa ponahlame domov skor od všadial aby sme zaparkovali, lebo už okolo 18 neni kde.Je to zufala situacia a verte chapem tuto problematiku z hladiska dopravy.Bola by som rada ,aby sa to rozumno doriešilo pre spokojnost všetkych stran.
01. február 2018

Michal

Myslím, že vašu situáciu chápem. Nie je príjemná a je v celej Trnave.
Dnes som schválne o 19 pozrel situáciu v konkrétnom mieste. Žiaľ musím zhodnotiť, že čo som napísal vyššie nie je pravda už. Na parkovisku pri arborii bolo len málo voľných miest. V okolí Olympijskej a Veternej je naozaj už takmer všetko obsadené (pár miest ostalo voľných).
Tak budem aj ja so záujmom sledovať reakciu mesta. Možno sú plány aj na budovanie parkovacích miest. Myslím však, že momentálne majú prioritu ihriská (ktoré isto neboli a ani nové nebudú lacné a treba uznať, že sú naozaj pekné).
01. február 2018

???????

je 21:20 a v Arborii je este stale dost volnych miest na parkovanie no narozdiel od nas kde uz parkuju popri ceste.Pani prišla, odparkovala u nas a odisla smer Arboria.Snad sa toto dorieši.
01. február 2018

???????

02. február 2018

Veterná

Je zaujímavé, že do rekonštrukcie Olympijskej ulice sa na Veternej ulici takto neparkovalo. Až vtedy ľudia zistili, že aj takto sa dá. Rekonštrukciou pribudlo veľa parkovacím miest, to je bez debaty, ale každý rád parkuje blízko svojho domu.

Čo sa týka ľudí, ktorí zaparkujú na Veternej alebo Olympijskej a idú do Arbórie, predpokladám, že sú to skôr nejaké krátke návštevy. Podľa mňa je logické na noc uprednostniť parkovisko za závorou ako voľné státie na ulici.

Podľa mňa týmto parkovaním pozdĺž Veternej ulice vzniká mnoho kolíznych situácii a parkovať by sa tam nemalo. Určite tam nezostáva 6 m šírky ako má podľa zákona zostať.

Toto je lokalita asi s najmenšími problémami s parkovaním z celého mesta. Parkovisko Tesca je stále otvorené.
02. február 2018

???????

Pred prerablou sa parkovalo na briezku pri Arborii a pozdlz Olympijskej ulice,kde uz je teraz zlta čiara.Aj keby to boly navštevy, ako vy tvrdite o 22.00 nestali by tam až do rana.Az moc dobre mam prehlad ako to tu funguje.Mam taky pocit ,že byvate v Arborii a mate kde parkovat.Skuste si šlapat pred Tesco po auto,ktore si tam možno nenejdete rano s detmi a ponahlat sa do prace za každeho počasia.
04. február 2018

kolombo

Keď Vám auto majú ukradnúť,tak ho zoberú kdekoľvek.Môjmu známemu ukradli auto rovno pred domom.Treba pochopiť,že mesto už nebude ničiť zeleň na ďalšie budovanie parkovacích miest.Ja osobne tiež niekedy nechávam auto od domu aj 500 metrov.Inak sa mi zdá,že na Poštovej ulici bývajú večer voľné miesta,hneď vedľa učilišťa.
05. február 2018

Veterná

Ja si tiež myslím, že aj pozdĺž Poštovej sú večer voľné miesta. Parkovisko pri Arbórii je súkromným majetkom vlastníkov bytov, zaplatili čiastku za podiel na pozemku pri kúpe bytu. Parkovisko na Olympijskej je na mestskom pozemku, takže tam môže parkovať každý, aj ten čo býva napr. na Prednádraží.
05. február 2018

kolombo

Včera večer som išiel okolo pol desiatej po Poštovej a pri domoch boli miesta na parkovanie.Samozrejme nie pred vchodom do garáže,aby ste nezablokovali niekomu prístup s autom.
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
problémy občanov Olympijskej ulice s parkovaním sú dôkazom toho, že zvyšovanie kapacity parkovacích miest neprispieva jednoznačne k odstráneniu problémov s parkovaním. Parkovacie miesta sú verejné. Problémy v tejto lokalite s parkovaním vznikajú aj tým, že obyvatelia priľahlého bytového domu nemajú zakúpené parkovacie miesta, ktoré sú súčasťou novostavby a zo zákona počtom prináležia k ich bytu. Mesto nemá žiaden zákonný nástroj na to, aby ich prinútilo využívať vnútorné parkovacie miesta a neparkovať na verejných priestranstvách. V budúcnosti niektoré tieto problémy vyrieši systém rezidentského parkovania, preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení tohto podnetu.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania