Dlhšia zelená na priechode

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter Hadiak 29. januára 2018

zdravim, zelena pre chodcov na priechode na ul. Hlboka pri amfiteatri je velmi kratka, auta tam casto i tak jazdia cez priechod na cervenu, pri stlaceni tlacidla na priechode by mala byt zelena o dost dlhsie.

29. január 2018

Peter

Ten prechod by bolo lepsie zrusit. Je nad tym bezbarierova lavka a o par metrov dalej je svetelna krizovatka. Duplicita lavka-prechod je nezmysel.
30. január 2018

mario

Nezmyslom je ten nadchod, ktorý špatí okolie a bol vybudovaný úplne zbytočne. Prechod pre chodcov je dostatočným riešením dopravnej situácie v danej lokalite.
30. január 2018

Peter Hadiak

Peter: nemyslim pridat minutu k automatickej zelenej, mam na mysli skor pridanie +5sec ak bolo stlacene tlacidlo na priechode.
co sa tyka lavky; v zime neodhrnuta, na schodoch rozne ludske exkrementy. nie dik.
a co sa tyka hlbokej vseobecne; auta tam chodia velmi casto nad povoleny rychlostny limit, akekolvek spomalenie je len a len uzitocne. sanitku/hasicov/etc cervena na priechode nezastavi, nezodpovednych vodicov (zvacsa) ano.
alebo mozme pockat kym sa stane nieco podobne ako pod lavkou na druhom konci hlbokej.
30. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná svetelná križovatka pracuje v plne dynamickom režime a všetky dĺžky jednotlivých svetelných signálnych skupín sú v zmysle platne STN. Umelé predĺženie časov v niektorom smere by malo za následok zníženie priepustnosti celej križovatky. Je namieste pýtať sa, aký význam má predĺženie niektorého zeleného signálu, keď je uvádzaná jazda vozidiel na červenú. Predĺženie akéhokoľvek zeleného signálu neodstráni jazdu nedisciplinovaných vozidiel na červenú. Vzhľadom k doterajším skúsenostiam s činnosťou tejto svetelnej signalizácie sa nebudú meniť jednotlivé časové dĺžky signálnych skupín.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
30. január 2018

Peter Hadiak

Dobry den,
predlzenie casu by malo za nasledok prechadzanie cez cestu na celu zelenu a nie dokoncovanie priechodu na cervenu. Takze auta by netrubili na pomalsich ludi ako som uz bol niekolko krat svedkom.

a ze auta idu na cervenu? ano. zrusme cervene na vsetkych krizovatkach :)
potom nebudu prechadzat na cervenu :) brilantna myslienka.

je mi jasne, ze to neprejde, ta stara pani asi nebude ani online, na ktoru ten mladik spoza volantu trubil, narozdiel od neho, aby sa vyjadrila k danemu problemu. tak isto je tu viac ludi co po hlbokej jazdia 50+, takze i tym dalsie miesto kde musia zastavit prekaza.
30. január 2018

Roman Krajčovič

Bohužial pokial sa tam zas dačo nestane tak sa tam nič meniť nebude...to je motto našho mesta....
30. január 2018

Peter

To, ze je na lavke neporiadok a nie je odhrnuta nie je chybou samotnej lavky ale jej udrzby. Cize je za to niekto konkretny zodpovedny a treba to riesit. Kto je pomaly pri prechode cez prechod, moze ist lavkou alebo cez krizovatku Starohajska/Hlboka. Aj ta panicka co na nu trubili. Ludia, pochopte, ze aj auta musia niekade prejst. Je to hlavna mestska komunikacia, nie korzo. Preto je moznost to prejst mimourovnovo.
30. január 2018

Peter Hadiak

btw ak je to platne v zmysle STN znamena to mozno, ze STN su zle/zastarale/treba upravit/prerobit.
30. január 2018

Peter Hadiak

tak super;

S radosťou Vám oznamujeme,
že podnet Dlhšia zelená na priechode bol označený ako Vyriešený.

:) kde sa vymazava ucet?
31. január 2018

Micro

Opýtaj sa primátora, ten to tu voľakedy spravoval.
31. január 2018

stefan

ak vstupis do prechodu na zelenu, pohodlne ho prejdes, kym naskoci autam zelena... to, ze na semafore pre chodcov uz davno svieti cervena je logicke a to, ze to tu par spoluovcanov nechape, je ich chyba. duplicita priechodov + lavka je dostatocny dovod na zachovanie stavajuceho stavu, jedine, co by som upravil, by bolo vyraznejsie odlisenie semaforu pre odbocenie od toho pre priamy smer, ti co to nepoznaju mozu naozaj prehliadnut cervenu pre priamy smer a pozerat na ten pre odbocenie, na ktorom svieti zelena... a samozrejme posilnit hliadky dohliadajuce na jazdu na cervenu
31. január 2018

Dušan Kováč

Pripájam sa k názoru pána Štefana. Chcem len dodať, že semafor vpravo, je v určitom uhle neviditeľný v aleji stožiarov verejného osvetlenia a dopravných značiek. Preto je červená na ňom prehliadaná. Bolo by vhodné umiestniť ho nad cestu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania