Jednosmerka na Hollého

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
erik 12. februára 2018

Dobry den, chcem sa opytat co viedlo kompetentnych k zjednosmerneniu Holleho ulice? tiez tam vychadzaju stavebne mechnizmy ako to prezentovali na Halenarskej? Paulinska a Dolnopotocna su pripravene absorbovat zvyseny pohyb? dakujem za odpoved. (ilustracne foto)

12. február 2018

Matko

Ako sa zmeni zatazenie krizovatiek Kollarova - Sportova, Kollarova - Razusova, Hlboka - Halenarska, Dolne basty? Ako sa zvysi intenzita na Hospodarskej? Cela doprava zo severu bude obchadzat cele centrum aby sa mohla z juhu dostat za hradby alebo odtial (podla toho akym smerom bude jednosmerka)?
13. február 2018

Peter

nerozumiem, naco menia veci, ktore fungovali v pohode.
20. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v rokoch 2010 až 2012 spracoval mestský úrad Trnava návrh novej organizácie dopravy centrálnej mestskej zóny, ktorý bol po viacerých modifikáciách v roku 2015 prepracovaný externou firmou ako dopravno-inžinierska štúdia určená ako podklad pre pripravovanú zmenu územného plánu centrálnej mestskej zóny. Štúdia bola spracovaná na podklade dopravných prieskumov, modelovania dopravy a posúdila súčasný a navrhla nové riešenie organizácie dopravy centrálnej mestskej zóny na najbližšie aj výhľadové obdobia. Pri spracovaní štúdie boli posudzované rôzne varianty riešenia dopravy, jednosmerných ulíc, ako aj peších a cyklistických trás. Výsledná štúdia je zverejnená na odkaze:
http://www.trnava.sk/sk/clanok/dopravne-studie-projekty-2016
Mesto Trnava postupuje v súlade s uvedenými závermi štúdie, pričom v tomto ohľade zabezpečilo rekonštrukciu Halenárskej a pripravuje projekt Hollého ulice. Okrem iného bolo toto zjednosmernenie aj požiadavkou Okresného dopravného inšpektorátu PZ SR. Paulínska ulica dokáže absorbovať toto zvýšené množstvo áut, situácia je momentálne skomplikovaná hlavne prebiehajúcou výstavbou bytového domu na tejto ulici.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania