Osadenie značky pes na vodítku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Jozef 23. februára 2018

Dobrý deň,
prosím Vás mohlo by mesto osadiť značky pri vstupe do lesoparku Kamenáč- pes na vodítku? Často tadiaľ chodím a viac krát sa stalo, že pes sa v pohode za mnou rozbehne... a majiteľ drzo pozerá, že čo sa čudujem... Zrovna dnes som tu nejaké deti bránil, tak mi nedalo nenapísať...Alebo to je v poriadku, že každodenne sú tu (hlavne veľkí psíci) voľne pustení?
Ďakujem za preverenie aké sú možnosti

24. február 2018

Filip

Rovnako poprosim aj v Kalvarii. Ludia si ju totiz mylia s cviciskom.
24. február 2018

Flego

Na celom území mesta mimo vyhradených venčísk musí byť pes na vodítku.
24. február 2018

Roman Krajčovič

Flego? kde v TT je vyhradené venčovisko?
25. február 2018

Roman Krajčovič

A je tam povoleny volny pohyb psou? na venčoviskach?
26. február 2018

Flego

treba si to prečítať celé
28. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
značku "pes na vôdzke" v meste neosádzame, ak ste také označenie niekde videli, išlo o súkromnú iniciatívu. Takýmito značkami by sme totiž v meste v súlade s "Všeobecným záväzným nariadením č. 485 o niektorých podmienkach držania psov v meste Trnava" museli vyznačiť každú voľnú plochu. Plné znenie VZN nájdete na linku: http://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/485, kde sa o voľnom pohybe dozviete aj toto:
2. V katastrálnom území mesta Trnava a v katastrálnom území Modranka je voľný pohyb psa zakázaný na všetkých verejných a verejne prístupných priestranstvách, nachádzajúcich sa v intraviláne (súvislo zastavané územie mesta vrátane vnútorných komunikácií, plôch zelene, technickej a občianskej vybavenosti) mesta, okrem miest vyhradených na venčenie psov. Pes musí byť vedený na vôdzke. Mapky a zoznam vyhradených miest na výbehy pre psov tvoria prílohu č.1 a č. 2.
3. V katastrálnom území mesta Trnava a v katastrálnom území Modranka je zakázaný voľný pohyb psa bez priameho, bezprostredného dozoru osoby, ktorá psa vedie, na všetkých verejných a verejne prístupných priestranstvách nachádzajúcich sa v extraviláne (pozemky ležiace mimo hranice zastavaného územia mesta) mesta.

Okrem toho sú o podnete informované aj hliadky mestskej polície, ktoré zamerajú zvýšenú pozornosť na dodržiavanie zákazu voľne pustených psov v predmetnej lokalite. Oznámenie o takomto konaní môžete urobiť aj telefonicky (na tel. čísle 159) v čase, keď sa tak deje.

Mestský úrad v Trnave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania