Aktualizovať podnet
Výrub ihličnanu

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Výrub ihličnanu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Dnes bol zrealizovany vyrub stromu. Na zaklade akeho rozhodnutia ? Aky bol podnet ?Pravidelne i teraz na nom zimovali sovy zo severu, co potvrdzoval i trus. Toto sa neriesi, kym sa nieco vyrube ? Nedavno sa riesil opacny problem, ked niekto udajne svojvolne orezal strom/stromy z opacnej strany bytovky. Odporucam aspon umiestnit vcas jasny oznam o vyrube, lebo rezat strom nad zaparkovanym autom sa tiez nezda koser. Vlastne uz nebude treba, kedze vsetky stromy pred bytovkou boli vyrubane alebo zahadne zrazu do roka vyschli. Ako foto povrdzuje, nebol ani blizko plasta budovy. Potom odporucam vytrhnut i obe bezcenne tuje, nech si moze kazdy zalozit svojvolne zahradku.

06. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
strom bol vyrúbaný vo vegetačnom pokoji na základe právoplatného súhlasného rozhodnutia OSaŽP/31583-62487/2017/Gká. Súhlas bol vydaný na jeden kus cyprušteka lawsonovho (Chamaecyparis lawnoniana).

Odbor dopravy a komunálnych služieb
06. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
výrub predmetného stromu cyprušteka Lawsonowho bol zrealizovaný na základe právoplatného rozhodnutia Zn. OSaŽP/31583-62487/18/2017/Gká z 15. 6. 2017. Dôvodom na výrub bol nevyhovujúci zdravotný stavu stromu, nedostatočná vzdialenosť od obvodovej steny bytového domu a zatieňovanie bytových priestorov v prízemných bytoch (na nepriaznivý stav upozornila majiteľka prízemného bytu). Strom v dospelosti dorastá do výšky až 30-40 m. Pre danú lokalitu je tento strom nevhodný z priestorových dôvodov. Koreňový systém stromu zasahuje do kanalizačnej prípojky. Strom mal rozdvojený kmeň tvoriaci tlakovú vidlicu, v ktorej prebiehal hnilobný proces. Za vyrúbaný strom bude zrealizovaná primeraná náhradná výsadba v spoločenskej hodnote vyrúbaného stromu.

Odbor stavebný a životného prostredia
14. marec 2018

Lubo

Dakujem za odpovede. Nepochybne je vsetko v sulade so zakonom. Cize k tomu aby bol do roka vypileny cca 20 rocny strom staci ziadost JEDNEHO obyatela bytovky a nasledne sa to podlozi, ze je strasne ten strom problematicky - vysoky, hnily, nici potrubie... . Na druhej strane tu mesto riesi vnutrobloky a s tym suvisiacu pripadnu vysadbu stromov, co je super. Vyjadruju sa k tomu obyvatelia bytoviek a az nasledne sa pristupy aj k pripadnym vyrubom, ak spravne chapem. V tomto pripade ostatni obyvatelia bytovky nedostali sancu sa k tomu vyjadrit alebo aspon odparkovat auta.... Pri predchadzajucom vyrube sa aspon zmatocny oznam az zahadne v den vyrubu zjavil na dverach(vid. starsi odkaz pre starostu). A pri vyrube briez - lebo udajne alergeny, boli vyrubane tiez na ziadost JEDENEHO obyvatela ale alergeny briez o 10 metrov dalej uz nevadili. Uplne logicke. Cize otazka znie, budeme o tychto veciach vcas informovani na prislusnych adresach ? Alebo na tieto skoro ignorantske/totalitne/ maniere si mame zvyknut bez ohladu na osadenstvo na meste ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania