Likvidácia sadu na Šafarikovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Zuzana Partelová 15. marca 2018

Dobrý deň, prosím o informáciu, z akého dôvodu sa likvidujú stromčeky v sade na Šafárikovej ulici. S výrubom začali včera, 13.03. a dnes pokračujú. Snáď tam nieje plánovaná výstavba bytovky? Tento sad má pre obyvateľov sídliska na Šafárikovej veľký význam, je neodmysliteľnou súčasťou tohto sídliska, je to jediná súvislá zeleň v tejto betónovej džungli! Ďakujem za info.

16. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetné pozemky pri Botanickej ulici sú vo vlastníctve súkromnej osoby, nie sú a nikdy neboli radené ako verejná zeleň. Prebiehajúci výrub zabezpečoval vlastník pozemkov. Pri realizácii výrubu boli asanované stromy s obvodom kmeňa do 40 cm. Na výrub týchto stromov sa v zmysle § 47 ods. 4 písm. a) zákona č. 543/2002 Z .z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov súhlas nevyžaduje.
Podľa Územného plánu mesta Trnava (Aktualizované znenie rok 2009) a jeho Zmeny 03/2015 schválenej uznesením MZ č. 406 dňa 28. 6. 2016 sú predmetné pozemky vedené vo funkčnej ploche A 06 – plochy viacpodlažnej zástavby bytovými domami v návrhovej etape – v súčasnosti.

Odbor stavebný a životného prostredia
19. marec 2018

Peto

tak to teda tamojsim obyvateľom vôbec nezávidím, budete to tam mať "veselé" :(
19. marec 2018

kolombo

Ja tam nebývam,ale na tzv.hájička boli samí feťáci a bezdomovci.Treba sa ísť spýtať aj ostatných ľudí čo tam bývajú.
19. marec 2018

kolombo

Chcel som napísať,že v tzv.zelenom hájičku..A tí ľudia si doslova vydýchnu!
20. marec 2018

Martin

Podla katastra ma uvedene pozemky vo vlastnictve spolocnost http://www.quam.sk/ ,ktora sa zaobera developerskou cinnostou, cize vystavba sa planuje.
Ma o tom samosprava nejake info ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania