Reklamný smog

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Citizen101 21. marca 2018

Dobry den,

Chcel by som sa spytat ci je vola poslancov zabranit v meste vizualnemu smogu? Je skutocne tazke prijat dake nariadenie ,ktore zakaze osadzovanie roznych reklam vratane reklamnych privesov, aut a pod. v intravilane mesta? Kazdy z nas vie , ze reklamne agentury obchadzaju stavebny zakon rozne ako sa len da.(vrchol je reklama erot. klubu pri obchodnom centre) A mesto sa nemoze donekonecna vyhovarat ,ze nemoze s tym nic robit.

Dakujeme

21. marec 2018

kolombo

Sám tu píšeš,že tie reklamné agentúry obchádzajú zákon...Žiadne VZN mesta nemôže byť viac ako zákon.Proste mesto s tým nič nemôže robiť.Dokým poslanci národnej rady neurobia poriadny zákon,tak v hociktorom meste Slovenska s tým mesto nič neurobí.
21. marec 2018

Ondrej

Tiez ma zaujima stanovisko mesta co proti tomuto moze robit. Inak toto nie je na sukromnom pozemku Lidlu ? Ak hej, nemoze lidl proste to auto dat odtiahnut ?

Tato pojazdna reklama tu v meste zabera uz tak malo parkovacich miest. V dobe spicky v obchodoch sa cudujem ze to nevadi samotnim obchodnikom - asi bude treba informovat aj ich ze chcem ist nakupit a nemam kam zaparkovat lebo tam maju odstaveny vozik/auto s reklamou.
21. marec 2018

Citizen101

Kolombo - Samozrejme ,ze mesto nemoze konat nad ramec zakona ale prave preto existuju VZN kde sa posobnosti tychto vztahov upravuju. Nechcem sa tu hrat na odbornika ale ak sa da upravit obmedzenie napr fajcenia , alebo volny pohyb domacich zvierat nemal by byt problem aj s riesenim vizualneho smogu , reklamy.. v Hlohovci to ide tak preco by to nemalo fungovat aj u nas?
21. marec 2018

kolombo

Ondrej,tuším to je na pozemku Lidlu,ale chýba tam dopravná značka,ktorá by vymedzovala státie na ich pozemku.Ani Lidl nemôže len tak odtiahnuť auto,vlastne ukradnúť,keď nemá jasne vyznačené alebo vymedzené ako môžu stáť autá na ich pozemku.Na aký čas a pod.
Citizen101-Daj mi odkaz na VZN mesta Hlohovec,ktorý upravuje reklamy,hlavne zakazuje napr.auto parkovať na verejnom priestranstve s reklamou,keď si splní zákonné záležitosti,napr.kúpi si lístok.Napr.na fajčenie nemáš žiadne VZN,ale len zákon č.377/2004.
Tak isto nepoznám žiadne VZN o pohybe zvierat..???Máš VZN len o psoch,ktorý jasne kopíruje zákon o psoch č.282/2002.To VZN o psoch máš hlavne preto,aby mesto presne vymedzilo,kde môže byť pustený pes-na voľno a povedzme prihlásenie.
21. marec 2018

Peter

Mesto ale moze napr. spravit rezim na problemovom parkovisku, kde je povolene stat napr. 03:00-23:00. Alebo osadit docasne znacenie na cistenie komunikacie a nasledne nechat auto s putacom odtiahnut...dalsia vec su putace na pozemkoch VUC, SSC...tam sa da tiez vyvolat rokovanie o sucinnosti na odstraneni...ale naozaj sa tomu uz treba venovat. Na jednej strane vidim snahu o ozivenie mesta, zelene atd co je super a na druhej strane mesto zaplavuju “smejdi” s takymto reklamnym hnusom.
21. marec 2018

Citizen101

Pre Kolombo:

http://www.frastackenoviny.sk/aktualne/2015-vizualny-smog

V clanku najdes aj priamo c. VZN
21. marec 2018

kolombo

Ohľadne plagátov má aj mesto Trnava vymedzené,kde môžeš lepiť.To isté platí aj o reklamných pútačov pred prevádzkami,ale len na mestských pozemkov!Keď si niekto nalepí alebo dá na svoju budovu-pozemok čokoľvek nič neporušuje!Takže polovičku VZN má mesto Hlohovec v poriadku,ale to ostatné je porušenie zákona.V stavebnom zákone sa vôbec nevymedzuje ako a koľko má byť reklama presne vysoká a že ju musí mesto povoliť aj na súkromných pozemkov. Prokurátor to Hlohovcu zruší.Tak isto Trnave zrušil VZN o psoch-náhubky a pod.,kde si to mesto jednoducho vymyslelo svoje pravidlá.Alebo Trnave zrušil civilné hliadky.Trnava si už dáva pozor aby im už prokurátor nezrušil VZN.Potom má aj mesto asi sankcie.A tá firma čo má tie reklamné autá presne využíva medzery v zákone.Parkuje s autami tam,kde nič neporušuje.V staršom podnete bolo,že stojí na platenom parkovisku,tak si kupuje parkovné...
22. marec 2018

Lubor Bednár

možno stačí na každom takom parkovisku dať obmedzovaciu značku napr. že tam nemôžu autá napr. vyššie ako 2m...resp. dlhšie cca 4,7 m....
23. marec 2018

Juraj

Myslim ze obmedzit parkovisko stylom ze "Parkovisko vyhradene len pre osobne auta" by mohlo vyriesit aspon nieco...
24. marec 2018

Peto

Juraj, spomen si na žlté osobné auto s reklamou na streche (myslím že to bol Fiat na stanici) a podobne bolo Kaufland, Tesco, Výpadovka na Bučany... takže obmedzenie len pre osobné nepomôže.
24. marec 2018

majo

Juraj, veď to sú všetko osobné autá (do3.5t)
27. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
čo sa týka vôle poslancov, je dobré sa s dôverou obrátiť na výbor vašej mestskej časti. Dátum najbližšieho zasadania nájdete na úvodnom baneri na stránke mesta www.trnava.sk.
Za Mesto Trnava však môžeme povedať, že pri najlepšej vôli dotknuté odbory - odbor stavebný a životného prostredia, ktorý má v náplni práce aj riešenie legálnosti reklamných plôch, a odbor územného rozvoja a koncepcií, ktorý má v patronáte koncepciu reklamných zariadení - nemajú žiadne zákonné možnosti na odstránenie tohto typu reklamy, pokiaľ parkujúce autá neporušujú cestný zákon a parkujú v súlade s predpismi, prípadne majú na niektorých miestach aj zaplatené platné dlhodobé parkovacie lístky/preukazy.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania