Chýbajúce chodníky na ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Taraba 25. marca 2018

V prvom rade ďakujeme za pekne ihrisko na lincianskej,ktoré sa dalo do užívania iba pred polrokom.skoda však že už pri takej investícií či už z nevedomosti alebo laxnym prístupom sa zabudlo na chodníky ktoré by spájali detské ihrisko na ktorom je umelá tráva alebo fit zóna kde je guma nalepena na zemi ktorá sa mina účinku keďže z hlavného chodníka sa tam dá dostať IBA cez hlinu,antuku a piesok.akonahle je trocha mokro všetko je spinave zablatene. Tak isto aj prístup k lavickam ktore su na kruhovych pôdorysoch. Proste suchou nohou sa z chodníka nedá nikam dostať čo je škoda. Taktiež na ihrisku už chýba kruh čo bol pripojený k reťazi.

26. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetné ihrisko na Limbovej ulici je nová investícia odovzdaná do užívania verejnosti v minulom roku. Podľa obrázkov je zrejmé, že príčinou popísaných problémov je stále riadne nevzídený a nezapojený trávnik. Robiť chodníky medzi hracími plochami nedáva zmysel, pretože sa na takto multifunkčne využívanej ploche nedá určiť ich správne smerové vedenie. Základom areálu má byť naprojektovaný kvalitný, zapojený a rekreačnú záťaž znášajúci trávnik, po ktorom sa bude možné celoplošne pohybovať bez ujmy. Chodníky sú urobené presne podľa projektu, ktorý bol vypracovaný na základe zadania a požiadaviek mesta Trnava. Ak trávnik po vzídení neznesie záťaž, budeme postupom času objavovať vyšliapané trasy od návštevníkov a prípadne navrhneme doplniť chodníky. Momentálne to ešte nie je vhodné ani potrebné, ihrisko budeme sledovať.

Odbor investičnej výstavby
26. marec 2018

Matúš G

Predmetný problém bol riešený aj na VMČ č. 5 Trnava-juh. Zaver bol taký, že by sa tam zišli chodníky. Keď tam mál byť trávnik ktorý znesie zaťaženie, tak nechápem prečo bolo ihrisko otvorené na jeseň 2017 a nenechalo sa zavreté až do zakorenenia trávnik (apríl, máj). Takto sa celý rozbil a už bude veľmi ťažké aby sa znova ujal, aj keď sa vysadí nový. Podľa mňa to bola chyba. Čudné je, že keď sa robilo ihrisko na Slávii tam to išlo:
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/37646/detske-ihrisko-na-slavii
26. apríl 2018

Matúš G

Kruh je osadený.
22. október 2021

Matúš G

Chodník vo vystavbe.
11. november 2021

Matúš G

Chodnik hlavny vybudovany.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania