Vybudovanie ostrovčeka na Špačinskej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Peter 05. apríla 2018

Chcel by som sa spýtať či by nebolo možné osadiť na Špačinskej ulici, tak ako je vyznačené na priloženom obrázku, ostrovček pre chodcov, aký bol nedávno spravený na Sladovníckej, respektíve na Hlbokej ulici. Zvýšilo by to predovšetkým bezpečnosť chodcov. Po oboch stranách cesty je dosť miesta aj pre vozidlá. V blízkosti je škola a cez cestu prechádza aj veľa detí a starých ľudí.
Ďakujem za odpoveď

05. apríl 2018

Peter

Ved hned vedla je semafor, chodci mozu ist tade, na useku par metrov je tam 5 prechodov. Skor by bolo potrebne komplexne vyriesit situaciu bezpecnosti svetelneho prechodu a krizovatiek pri skole.
07. apríl 2018

Filip

Peter, je uplne bezne aby na oboch stranach krizovatky bol prechod pre chodcov. Predstav si, ze chces na tomto prechode prejist na druhu stranu. Podla tvojho navrhu by som namiesto jedneho prechodu prechodcov musel prejist cez 3!
09. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ostrovček bude zaradený v zadaní na vypracovanie projektu cyklotrasy na Špačinskej ceste od Obchodnej akadémie po Krupskú cestu, takže už o ňom uvažujeme ako o príspevku k bezpečnosti cestnej premávky v danej lokalite. Tento rok sa má spraviť len projektová dokumentácia, po ktorej schválení musí prebehnúť ešte množstvo administratívnych úkonov, kým dôjde k realizácii (napr. verejné obstarávanie dodávateľa prác a pod.), preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení tohto podnetu.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
09. apríl 2018

Peter Marko

Ďakujem za odpoveď, verím, že to bude dobré riešenie, nakoľko síce je v blízkosti svetelná križovatka, ale veľa ľudí čo ide zo sídliska do kostola, alebo naopak z kopánky k nákupnému centru chodí práve cez spomínaný prechod.
10. máj 2018

Pavol Krajčirovič

cyklochodník nemá nič spoločné s navrhovaným ostrovčekom, prečo čakať rok a viac na cyklochodník keď sa dá operatívne a s minimálnymi nákladmi spraviť jednoduchý ostrovček ? samozrejme najlepším riešením by bolo vybudovanie kruhovej križovatky ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania