Vysvetlenie dopravnej značky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Viktor 09. apríla 2018

Dobrý deň, chcel by som sa na mesto obrátiť ohľadom dopravnej značky B34 "Zákaz zastavenia".
1) Značka je čiastočne vyvrátená a popísaná, bolo by vhodné ju napraviť, nakoľko je otočená smerom od cesty.
2) Ako platí táto značka?
2a) ak odbočenia vľavo k domom sú križovatky, značka platí možno len 5 metrov, čo je ledva dĺžka jedného auta. Má v takom prípade význam? Pozn. Autá idúce od Sladovníckej by podľa pravidla pravej ruky mali dávať prednosť autám vychádzajúcim od domov, čo nik nerešpektuje.
2b) ak odbočenia vľavo k domom nie sú križovatky, mala by platiť až po "T" so Sladovníckou. V takom prípade sa značka nerešpektuje a denne tam stoja autá, čo komplikuje prejazd.
Bolo by preto vhodné
i) kontrolovať dodržiavanie zákazu (hliadka MsP to napr. včera neriešila),
ii) doplniť značenie V12b Žltá čiara.

10. apríl 2018

kolombo

Nesúhlasím,tá značka je tam nezmysel.Ja tam nežijem,môže mi to byť jedno,ale viem pochopiť ľudí čo tam bývajú.Ja na Podjavorínsku sem tam idem za kamošom a nie je problém prejsť s autom.Áno niekedy ide oproti auto,tak treba počkať a potom prejsť.To si zabil s tým,že tie autá komplikujú prejazd..Je to sídlisko a nie hlavná cesta.
03. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
značku opravíme v priebehu 18. kalendárneho týždňa 2018.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
04. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme posúdili a vysvitlo, že ak značka podľa vyhlášky platí po najbližšiu križovatku, ide skutočne len o niekoľko metrov, preto v lokalite v najbližších týždňoch vyznačíme aj žltú čiaru.
Momentálne sa vypracováva projektová dokumentácia na organizáciu dopravy v tejto lokalite, ktorá bude súvisieť so spoplatnením mimorezidentského parkovania v tejto oblasti. Prosíme občanov o trpezlivosť pri komplexnom riešení tohto podnetu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. máj 2018

Martin

Podľa mňa sa tam státie v určitých úsekoch mohlo povoliť, aspoň čiastočne to riešilo parkovaciu situáciu. Nie je tam dostatok miest pre obyvateľov, a to nehovorím o tom, že je tam parkuje značná časť zákazníkov City Areny a ľudí, čo pracujú v centre.

Čo sa týka namaľovanej žltej čiary, ako som si ráno všimol, tak to aj tak ľudia veľmi nerešpektujú, keďže nemajú inú možnosť ako riskovať pokutu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania